ΝΒΑ: Οι 5 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο

Εμείς ορίζουμε τις υποψηφιότητες και εσύ αναδεικνύεις τον επόμενο πρωταθλητή μ' ένα click. Θα είναι οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι διάδοχοι των Ράπτορς ή η Δύση θα επιστρέψει δριμύτερη χωρίς τους Γουόριορς;

Θα καταφέρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να οδηγήσει τους Μπακς ως τον τίτλο του πρωταθλητή;
Θα καταφέρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να οδηγήσει τους Μπακς ως τον τίτλο του πρωταθλητή; AP PHOTO/AARON GASH

Ας επιχειρήσουμε να πάμε πρώτα ανάποδα, αντιστρέφοντας την πατροπαράδοτη σειρά, και πριν από την αρίθμηση των πέντε διεκδικητών του 'my precious' δαχτυλιδιού, ας εξηγήσουμε ποιοι και για ποιο λόγο αποκλείονται από την κούρσα της διαδοχής για το θρόνο του ΝΒΑ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της κανονικής περιόδου.

  • Οι πρωταθλητές Ράπτορς στερούνται πλέον της ηγετικής φυσιογνωμίας που θα τους κουβαλήσει μέχρι τέλους. Ήξεραν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν συμφωνούσαν με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ότι ο Καουάι Λέοναρντ είναι εξαιρετικά απίθανο θα συνεχίσει στην... εξορία του Τορόντο ως σούπερ free agent. Καρπώθηκαν ό,τι πρόλαβαν, επί της ουσίας το μέγιστο, και δεν έχουν να τον ψέξουν για οτιδήποτε πηγαίνοντας σε μια μεταβατική σεζόν.


  • Οι φιναλίστ Γουόριορς ποντάρουν στην κεκτημένη ταχύτητα της τελευταίας 5ετίας. Μόνο που ο Κλέι Τόμπσον θα χάσει τo μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, ο Κέβιν Ντουράντ αποχώρησε και ένας Ιγκουοντάλα που θα θυσιαστεί για όλους τους άλλους δεν υφίσταται. Η ομοιογένεια δίπλα στον Στεφ Κάρι δεν είναι εξασφαλισμένη με πολλά νέα στελέχη και παίζοντας σε μια πόλη-γήπεδο που δεν γνωρίζουν, οι 'πολεμιστές' θα συναντήσουν εμπόδια σε μια Δύση που δυνάμωσε κι άλλο. Όλ' αυτά ενδεχομένως ανατραπούν, αν έρθει ο Ντράμοντ και ο Τόμπσον γυρίσει γρηγορότερα του αναμενομένου υγιής.


  • Οι ενισχυμένοι και φιλόδοξοι Νετς θα στερηθούν τον πιο ολοκληρωμένο παίκτη της λίγκας (Κέβιν Ντουράντ) και ο έτερος σταρ του συνόλου (Κάιρι Ίρβινγκ) έχει αποδειχθεί (ψέματα δεν λέμε) κατώτερος των περιστάσεων όταν όφειλε να καθοδηγήσει τους Μπόστον Σέλτικς μέχρι την κορυφή. Τους σώζει τους Μπρουκλινέζους (τον υιοθετούμε ως όρο) πως έχουν δημιουργήσει βάθος στο ρόστερ με παίκτες που μεγάλωσαν ηλικιακά και ωρίμασαν αγωνιστικά μέσα από το υπάρχουν καθεστώς.


  • Οι υπολογίσιμοι Νάγκετς ποντάρουν πολλά στη χημεία της εξαιρετικής πρώτης πεντάδας τους και στην σχεδόν αψεγάδιαστη παρουσία του Νίκολα Γιόκιτς, είτε ο Σέρβος σέντερ κινείται στο ανοικτό γήπεδο είτε σε σετ παιχνίδι. Μόνο που λείπει το ειδικό βάρος από τον οργανισμό του Ντένβερ, στοιχείο που μέτρησε πολύ πέρυσι όταν κλήθηκαν ν' αποκλείσουν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ως φαβορί. Μεταξύ μας απέτυχαν ν' αποδείξουν ότι έχουν τα κότσια να τα καταφέρουν.


  • Τους φρέσκους Πέλικανς τέλος τους κουμαντάρει ένας εξαιρετικός προπονητής (Τζέντρι), αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φτάσουν στο ζενίθ της απόδοσής τους. Το υλικό είναι πλούσιο, γεμάτο νιάτα, φρεσκάδα, γρήγορα πόδια, και αν πλαστεί κατάλληλα μπορεί να αποδώσει ένα αποτέλεσμα που θ' αφήσει το αποτύπωμά του τα επόμενα χρόνια. Όχι ακόμη όμως δεδομένης της απώλεια του Άντονι Ντέιβις, όσο κι ο Ζάιον Γουίλιαμσον θα ψάξει μεμιάς, ασχέτως του πόσο θα λείψει αρχικά, το δικό του χώρο στη λίγκα.

Προφανώς δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις στη διάρκεια μιας σεζόν με 82 αγώνες γι' αρχή, διαχείριση, τραυματισμούς, ταξίδια και ανταλλαγές. Μια τέτοια θα είναι ίσως η πορεία των Γιούτα Τζαζ, διότι οι Μπλέιζερς του Λίλαρντ έχουν ήδη αγγίξει το ταβάνι τους. Ή των Σέλτικς στην Ανατολή, εφόσον ο Κέμπα Γουόκερ αποδειχθεί ο ορισμός του 'franchise player' σ' ένα εντελώς διαφορετικό, πολύ πιο απαιτητικό, πιεστικό και αδηφάγο περιβάλλον που 'κατάπιε' ολόκληρο Ίρβινγκ.

Σε πρώτη φάση ωστόσο το δικό μας power ranking δεν χωράει περισσότερες από πέντε ομάδες. Εσύ ποια νομίζεις ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες;


News 24/7

24MEDIA NETWORK