Ο Αγραβάνης έδωσε το σύνθημα πρόκρισης στο Final Four

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στον Sport24Radio 103,3 για την ισοφάριση της σειράς των πλέι οφ με την Αναντολού Εφές σε 2-2 και το 5ο παιχνίδι την ερχόμενη Τρίτη (2/5), στο οποίο θα κριθεί η πρόκριση στο φάιναλ φορ της EuroLeague.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στον Sport24Radio 103,3 για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και για την συνέχεια της σειράς, τονίζοντας ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την νίκη επί της Εφές και την ισοφάριση της σειράς των πλέι οφ σε 2-2: “Ειδικά η χθεσινή (28/4) νίκη ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όλοι οι παίκτες παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Παίξαμε σκληρά. Θέλαμε το ματς και το δείξαμε από την αρχή. Γι΄αυτό καταφέραμε και κερδίσαμε. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά πνευματικά και είδαμε πολλά βίντεο με τα λάθη μας. Είδαμε ότι δεν παίξαμε καλά στο 3ο ματς. Ο καθένας από εμάς πείσμωσε. Θίχτηκε ο εγωϊσμός μας, μπήκαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε".

Για το πως ένιωσαν βλέποντας σε βίντεο τα λάθη του του 3ου αγώνα: “Όταν βλέπεις το βίντεο με τα λάθη, διαπιστώνεις ότι η εικόνα ήταν χειρότερη απ΄ όσο πίστευες. Αισθάνεσαι πολύ άσχημα, επειδή βλέπεις πόσο άσχημα έχεις παίξει. Μέσα από αυτά τα βίντεο όμως βοηθηθήκαμε πάρα πολύ, επειδή διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε ριζικά το παιχνίδι μας και αυτό κάναμε”.

Για το πόσο σημαντική είναι η άμυνα σε σχέση με το σκοράρισμα σε αυτά τα παιχνίδια: “Σε αυτά τα ματς δεν σε νοιάζει πόσους πόντους θα βάλεις και τι θα κάνεις στην επίθεση. Σε νοιάζει η συνολική εικόνα του ματς και ότι πρέπει πρώτα να παλέψεις στην άμυνα. Αν σε αυτά τα παιχνίδια παίζουμε καλά στην άμυνα, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Χθες παίξαμε όλοι οι παίκτες τρομερή άμυνα. Είχαμε και μερικούς διακριθέντες στην επίθεση, αλλά όλοι βοηθήσαμε. Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι βγήκαν ωραίες προσπάθειες και σκοράραμε περισσότερο απ΄ ότι στο τρίτο παιχνίδι”.

Για τις αντιδράσεις όσων βρίσκονταν στον πάγκο του Ολυμπιακού: “Αν δεις την εικόνα του πάγκου μας στο 3ο ματς και τη συγκρίνεις με αυτή στο 4ο, καταλαβαίνεις γιατί κερδίσαμε”.

Για το ότι πανηγύρισαν μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα αποδυτήρια: “Δεν μπορείς να πανηγυρίσεις στο 2-2. Δεν είναι τίποτα. Απλώς το μειονέκτημα που είχες, το έκανες πλεονέκτημα. Θα παίξεις στην έδρα σου, σε ένα γεμάτο γήπεδο για την πρόκριση. Θέλουμε πολύ να πάμε φάιναλ φορ και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK