Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Δεν διαβάζω τα σχόλια, κάθε ματς σκαλοπάτι για το Final Four"

Έπειτα από την εξαιρετική παρουσία του στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και το ρεκόρ με τα 8 τρίποντα, ο Αϊζέια Κάναν μιλάει αποκλειστικά στο SPORT24 για τα σχόλια του κόσμου και το στόχο του Ολυμπιακού να βρεθεί στο Final Four.

Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Δεν διαβάζω τα σχόλια, κάθε ματς σκαλοπάτι για το Final Four"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μετά από 235 συμμετοχές στο NBA, 47 αγώνες στην EuroLeague κι άλλους 24 στο EuroCup ο Αϊζάια Κάναν ξέρει πολύ καλά ό,τι δεν πρέπει να δίνει βάσει στα σχόλια, είτε αυτά είναι επικριτικά, είτε αποθεωτικά, μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, όπως αυτή που πραγματοποίησε απέναντι στην ΑΕΚ στην 11η αγωνιστική της Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού μιλάει στο SPORT24 λίγο πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της regular season στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και δεν κρύβει πως απώτερος σκοπός των ερυθρολεύκων είναι να βρεθούν στο Κάουνας για το Final Four του 2023, τονίζοντας ωστόσο ότι απαιτούνται σταθερά βήματα για να συμβεί αυτό.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Πώς αισθάνεσαι που έχεις γίνει το κεντρικό θέμα συζήτησης μετά τα 8 τρίποντα που πέτυχες απέναντι στην ΑΕΚ, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Μίλαν Τόμιτς και του Τάιλερ Ντόρσεϊ;

"Το να είσαι το θέμα συζήτησης είναι πάντα διασκεδαστικό. Είναι ευλογία που είμαι σε μια καλή ομάδα, με καλούς συμπαίκτες. Η νίκη είναι όμως το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα και όσο συνεχίζουμε να κερδίζουμε εγώ είμαι χαρούμενος".

Ο Αϊζέια Κάναν στο SPORT24: "Δεν διαβάζω τα σχόλια, κάθε ματς σκαλοπάτι για το Final Four"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Μιλώντας για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, σε ενόχλησε καθόλου όλος αυτός ο χαμός που έγινε από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τους Μάβερικς;

"Δεν ανησυχώ για τέτοιου είδους πράγματα. Όλοι μπορούν να το δουν αυτό. Εστιάζω μόνο στο τι έχω να κάνω, στη δουλειά μου και αφήνω όλα τα υπόλοιπα να τακτοποιηθούν μόνα τους".

Διαβάζεις καθόλου τα σχόλια του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

"Όχι. Παίζω πολλά χρόνια μπάσκετ και αυτά είναι μόνο αντιπερισπασμός, είναι παιχνίδι του μυαλού. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και αυτό είναι εντάξει, αλλά εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου".

Έχω την αίσθηση ότι έγινε ένα κλικ μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Είναι όντως έτσι; Είναι πλέον όλα καλύτερα για εσένα τώρα;

"Έχω αρχίσει να αισθάνομαι πιο άνετα με τα αγωνιστικά μας πλάνα και τα σχήματα. Είμαστε μια καταπληκτική ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες και όταν σου ζητείται να παίξεις, πρέπει να βγεις εκεί έξω και να κάνεις αυτό που πρέπει, ενώ άλλες φορές πρέπει να εμψυχώνεις την ομάδα.

Στο τέλος της ημέρας έχουμε έναν στόχο κι αν συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί, αν συνεχίσουμε να παίζουμε με το σωστό τρόπο, όλα θα γίνουν όπως πρέπει".

Ήσουν από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, αισθάνεσαι ότι χρησιμοποιείσαι με το σωστό τρόπο; Είσαι ευχαριστημένος με το ρόλο που έχεις στην ομάδα;

"Ξέρεις, δεν καθορίζω εγώ το ποιος παίζει και το ποιος όχι. Είμαστε όλοι παίκτες και όλοι θέλουμε να παίζουμε. Όταν καλούμαι βγαίνω και κάνω τη δουλειά μου και τις υπόλοιπες φορές πανηγυρίζω για τους συμπαίκτες μου. Όσο παίζουμε για έναν στόχο και είμαστε ενωμένοι, η νίκη είναι το μόνο που μετράει".

Το πρώτο μισό της σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί, τόσο στην EuroLeague, όσο και στην Basket League, που βρίσκεται λοιπόν ο Ολυμπιακός σε ό,τι αφορά τους στόχους του;

"Πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε τώρα. Κάνουμε σκληρή δουλειά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Υπάρχουν αρκετοί τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά και να συνεχίσουμε να κάνουμε όσα μας κάνουμε με επιτυχία μέχρι στιγμής".

Το Final Four υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε εκεί πέρσι και οι οπαδοί του θέλουν πολλοί να πάει ξανά. Θεωρείς ότι είναι πιθανό;

"Ο τελικός σκοπός είναι να βρεθούμε ξανά εκεί. Κάθε παιχνίδι είναι ένα σκαλοπάτι για εμάς, οπότε προσπαθούμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να μην σκεφτόμαστε τόσο μακροπρόθεσμα. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στα πράγματα που πρέπει και συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των προπονητών μας, θα είμαστε μια χαρά".

Κάτι τελευταίο, θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

"Φίλοι του Ολυμπιακού, εκτιμώ πολύ την αγάπη που μας δείχνετε. Συνεχίστε να υποστηρίζετε την ομάδα στη διάρκεια της σεζόν και εμείς θα τα δίνουμε όλα στα παρκέ για εσάς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK