Ο 'άλλος' Σλούκας επιστρέφει για να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού

Εφόσον οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός θα προσθέσει στο ρόστερ του έναν άλλον γκαρντ από εκείνον του 2015, έτοιμο και αποφασισμένο να ηγηθεί. Ακόμα και το κορμί του είναι πλέον διαφορετικό...

O Κώστας Σλούκας τρέχει προς το λιμάνι
O Κώστας Σλούκας τρέχει προς το λιμάνι EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με το Sport24, ο Κώστας Σλούκας συμφώνησε (προφορικά) να επιστρέψει στον Ολυμπιακό μετά από συνάντηση που είχε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο ατζέντης του διεθνή άσου, Παναγιώτης Καπάζογλου, λόγω και της δέσμευσης του παίκτη με τη Φενέρ δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, ωστόσο η αίσθηση ότι εν τέλει ο 30χρονος γκαρντ θα ξαναφορέσει τα "ερυθρόλευκα" είναι δεδομένη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Και στην Τουρκία το ίδιο λένε. Ότι από του χρόνου ο Σλούκας θα είναι στη διάθεση του Ολυμπιακού, για μια τριετία.

Και φυσικά δεν θα επιστρέψει όπως ήταν το 2015, όταν έφυγε για την Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρ. Αυτή η πενταετία τον έχει μεταμορφώσει από ένα ρολίστα, σε πρωταγωνιστή υψηλού επιπέδου. Το γράφαμε και τις προάλλες στον Ολυμπιακό ανδρώθηκε και έγινε βασικό γρανάζι της "ερυθρόλευκης" μηχανής, στη Φενέρ ωρίμασε και έγινε ο πιο σταθερός παίκτης στην πεντάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έχει βελτιώσει όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού του, ακόμη και στο κορμί του μπορεί κανείς να διαπιστώσει τις ορατές διαφορές σε σχέση με τον παίκτη που ξέραμε πριν από πέντε χρόνια στο ΣΕΦ. Έχει γίνει πιο μυώδης, χωρίς να χάσει κάτι από την πλαστικότητά του και τις ικανότητές του με την μπάλα στα χέρια.

Είναι 30 ετών, έχει παίξει σε 14 αγώνες φάιναλ-φορ, μετράει τρεις Ευρωλίγκες και πολλούς αγώνες που έκριναν τίτλους. Είναι ώριμος να πάρει το ρόλο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός τον προορίζει. Να χτιστεί γύρω του η νέα ομάδα των "ερυθρολεύκων", που ... δεν θα' ναι ακριβώς "νέα". Ο Σλούκας δεν πάει σε ένα περιβάλλον που αγνοεί. Αντίθετα. Ξέρει πολύ καλά τα αποδυτήρια, έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και στη συνείδηση των οπαδών είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας των δυο συνεχόμενων τίτλων (2012, 13) και του τελικού το 2015.

Με τον Κώστα Παπανικολάου είναι συνοδοιπόρος από έφηβος, όταν έπαιζαν μαζί στα μικρά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και η μοίρα τους έφερε να παίξουν στον Ολυμπιακό. Αν τελικά οριστικοποιηθεί η επιστροφή του στον Πειραιά, αμφότεροι είναι έτοιμοι να παραλάβουν την σκυτάλη από το δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη, οι οποίοι βέβαια είναι ακόμη εν ενεργεία.

Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει και μια άλλη σπουδαία κίνηση που έκανε την Πέμπτη, κλείνοντας τον Λευτέρη Μαντζούκα το πιο αυθεντικό ταλέντο της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, δείχνει ότι επιστρέφει σιγά-σιγά στις ρίζες του.

Να ξαναφτιάξει δηλαδή ένα σπουδαίο κορμό εγχώριων παικτών και να τους πλαισιώσει με τους ξένους εκείνους, που θα φέρουν την ομάδα από την μετριότητα της τελευταίας διετίας σε ένα δρόμο που τουλάχιστον δεν οδηγεί σε αδιέξοδα. Μη ξεχνάμε την παρουσία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που "έκλεψε καρδιές" στην περσινή σχεδόν καταστροφική σεζόν. Φροντίζοντας το παρόν (με τον Σλούκα) και το μέλλον του (Μαντζούκας) με ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει στην ελληνική αγορά, ο Ολυμπιακός φαίνεται να αφήνει οριστικά πίσω του τη φιλοσοφία που αναδεικνυόταν από την συμφωνία με τον κόουτς Μπλατ το καλοκαίρι του 2018.

Ο Σλούκας έχει περίοπτη θέση στον σχεδιασμό της ομάδας και αυτό φάνηκε από το πως κινήθηκε μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές. Η αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, η παραμονή του Οκτάβιους Έλις και η απόκτηση του Χασάν Μάρτιν υποδεικνύει και την πρόθεση της πειραϊκής ΚΑΕ να "σπρώξει" τα περισσότερα χρήματά της στην περιφέρεια.

Θα επαναλάβουμε, ωστόσο, δυο ακόμη πράγματα για την υπόθεση που έτσι κι αλλιώς θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες μέρες (υπάρχει ραντεβού Φενέρ-Ομπράντοβιτς και ξεκαθάρισμα από την πλευρά της τουρκικής ομάδας για το τι θα γίνει του χρόνου και με τους παίκτες που έχουν συμβόλαια, δεν είναι μόνο ο Σλούκας και ο Ολυμπιακός, το ίδιο ισχύει και με τον Τζίτζι Ντατόμε για τον οποίο περιμένει στη γωνία η αχόρταγη Ολύμπια Μιλάνου):

  1. Ο Σλούκας έχει συνηθίσει στα χρόνια της σπουδαίας πορείας του στη Φενέρ ναι μεν να είναι ο βασικός πόιντ-γκαρντ της ομάδας, έχει όμως πάντα δίπλα του ένα σπουδαίο σκόρερ (Μπογκντάνοβιτς, Ντε Κολό). Προφανώς δεν μπορεί να δαπανήσει ο Ολυμπιακός ένα αντίστοιχο ποσό, σαν αυτό που προσφέρει στον Σλούκα, ωστόσο ο σχεδιασμός του είναι να προσθέσει έναν ακόμη γκαρντ δίπλα στον 30χρονο Έλληνα άσο.
  2. Ακόμη κι αν τελικά "στραβώσει" η επιστροφή, ο Ολυμπιακός θα επιμείνει στο πλάνο της ενισχυμένης περιφέρειας, ψάχνοντας πλέον αντί για έναν, δύο ξένους. Στους οποίους μπορεί να δώσει και καλά χρήματα, όπως φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κάνει η διοίκηση, φέτος και προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής ηγεσίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK