O Αμερικάνος 'Ομπράντοβιτς' που έκανε τους παίκτες του να κλαίνε

Στο video της έκρηξης του Σον Γουντς δεν ακούγονται 'γαλλικά' και 'f@ck you' αλλά το αποτέλεσμα καταφέρνει να γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό.

O Σον Γουντς σε στιγμιότυπο προπόνησης
O Σον Γουντς σε στιγμιότυπο προπόνησης AP PHOTO/ROGELIO V. SOLIS

Η χθεσινή αγωνιστική βραδιά της Euroleague σημαδεύτηκε από εντυπωσιακές στιγμές. Ο Ολυμπιακός σημείωσε μια νίκη κόντρα στον κακό του δαίμονα, την Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η Βιλερμπάν νίκησε ξανά και ξαφνικά, από αουτσάιντερ μετατρέπεται σε υπολογίσιμη δύναμη. Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχασε από την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη και βυθίστηκε στον πάτο της κατάταξης.

Επίσης ο Ομπράντοβιτς κατάφερε να γίνει 'viral' με τον χειρότερο πιθανό τρόπο, καλώντας τους παίκτες του σε time out και εξαπολύοντας ένα παραλήρημα με 'γαλλικά' και ειρωνείες και προσωπικές προσβολές προς συγκεκριμένους παίκτες. Σήμερα, η Φενέρμπαχτσε είναι η ομάδα του "Fuck you Gigi Datome" και αυτό δεν είναι καθόλου κολακευτικό τον προπονητή της, ο οποίος με την συμπεριφορά του απαξιώνει την γεμάτη τίτλους ιστορία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν ήταν όμως ο μόνος που έφτασε να προσβάλει on camera τους παίκτες του για να εισακουστούν οι εντολές του.

Το Νοέμβριο του 2012, ο τότε προπονητής της μπασκετικής ομάδας του κολεγίου Morehead State, Σον Γουντς, έβλεπε τον παίκτη του, Ντεβόν Άτκινσον να βγαίνει εκτός με πέντε φάουλ. Έξαλλος του ζητούσε το λόγο, σπρώχνοντας τον και φωνάζοντας παραληρηματικές εκφράσεις, που προκάλεσαν αναστάτωση και τρόμο στον πάγκο της ομάδας του. Ο παίκτης έβαλε τα κλάματα, ενώ ο προπονητής του επέμενα να στέκεται πάνω από το πρόσωπο του και να του φωνάζει δίχως σταματημό, με την κάμερα να γράφει κάθε του αντίδραση.

Μπορεί να μην μάθαμε ποτέ τι ακριβώς είπε ο Γουντς προς τον παίκτη του, όμως η ιστορία έγραψε ότι τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Άτκινσον μαζί με συμπαίκτες του, μετά τη λήξη αγώνα κόντρα στο Evansville, τον κατήγγειλε για επίθεση και ξυλοδαρμό εντός του παρκέ και μέσα στα αποδυτήρια. Το γεγονός αυτό, έφερε την παραίτηση του Γουντς μερικές εβδομάδες αργότερα και ενώ είχε τιμωρηθεί με προσωρινή αποβολή από το πανεπιστήμιο χωρίς να πληρώνεται. Ο Γουντς έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για αρκετούς μήνες, αλλά κατάφερε να προπονήσει ξανά, αυτή τη φορά στο Southern University, ισχυριζόμενος πως εκεί βρήκε ένα μέρος που τον ήθελαν όσο τους ήθελε κι εκείνος. Τρομάζουμε για το πως μπορεί να ερμηνεύεται αυτή η δήλωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK