Ο απίστευτος λόγος που έχασε 20 ματς της Euroleague ο Μπράιαν Ντάνστον

O Mπράιαν Ντάνστον είχε απουσιάσει για καιρό από την περυσινή σεζόν της Euroleague, με τους Τούρκους να μη λένε κάτι περισσότερο από το ότι ήταν τραυματίας. Ο Αμερικανός αποκάλυψε πριν λίγες ώρες τι έπαθε.

To παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο για τον Μπράιαν Ντάνστον, πριν πάθει κρυοπαγήματα και χάσει 20 αγωνιστικές της Euroleague για τη σεζόν 2019-20.
To παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο για τον Μπράιαν Ντάνστον, πριν πάθει κρυοπαγήματα και χάσει 20 αγωνιστικές της Euroleague για τη σεζόν 2019-20. EUROKINISSI

Πριν η Euroleague ανακοινώσει πως η σεζόν 2019-20 διακόπτεται -χωρίς πρωταθλητή- η Αναντολού Εφές ήταν κυρίαρχη και το επικρατέστερο φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Σε αυτήν την πορεία των 28 αγωνιστικών, ο Μπράιαν Ντάνστον ήταν συνεπής από την πρώτη έως την έβδομη ημέρα και το ματς με τον Ολυμπιακό, πριν 'εξαφανιστεί' και επιστρέψει την 27η ημέρα, εναντίον της Μακάμπι. Παρ' όλα αυτά οι γείτονες του έδωσαν το καλοκαίρι νέο συμβόλαιο, διάρκειας 2+1 χρόνων. Να θυμίσω ότι πήγε στην Έφες το 2015.

Εν πάση περιπτώσει, πέρυσι δεν υπήρχε εκτενής ενημέρωση για το λόγο που είχε αφήσει τον Αμερικανό εκτός δράσης. Ώσπου η Euroleague πόσταρε την Τρίτη 15/12 ένα video, με πρωταγωνιστή τον περί ου ο λόγος, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter και μάθαμε τι είχε συμβεί.

Ο Ντάνστον ομολόγησε πως στην πρώτη φορά που επιχείρησε να κάνει κρυοθεραπεία έπαθε κρυοπάγημα δευτέρου βαθμού -συνολικά υπάρχουν τέσσερα. Όπερ σημαίνει το δέρμα του 'κάηκε' και απέκτησε οίδημα, συν φυσαλίδες. Στο link που σου έδωσα ήδη μπορείς να μάθεις τα πάντα για το σύστημα που αντικατέστησε τις μπανιέρες με τα παγάκια, ως τρόπο αποθεραπείας των μυών, μετά την προπόνηση ή τον αγώνα.

Σύντομα να σου πω ότι μπαίνεις σε έναν ειδικό θάλαμο, με ειδικά γάντια και παπούτσια, σε θερμοκρασίες που φτάνουν στους -180 βαθμούς Κελσίου. Πίστεψε με, δεν τους 'ζεις'. Αισθάνεσαι προφανώς, μια δροσιά, όπως κινείσαι διαρκώς στροφικά κάτι που σου λένε οι επαγγελματίες από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μάλλον εκεί όπου πήγε ο Αμερικανός δεν του έδωσαν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, με συνέπεια να μπει στο χειρουργείο, για να διορθώσει τη ζημιά που 'χε προκληθεί στη φτέρνα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK