Ο αποκαλυπτικός Μεσίνα για Τεόντοσιτς και ΤΣΣΚΑ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Έτορε Μεσίνα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρώσικη ιστοσελίδα. Διαβάστε τι δήλωσε για τη σχέση του με τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και τους λόγους που αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ.

Ο αποκαλυπτικός Μεσίνα για Τεόντοσιτς και ΤΣΣΚΑ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Έτορε Μεσίνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρώσικη ιστοσελίδα "sport-express.ru". Δεν μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί στη σχέση του με το Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και τους λόγους που τον έκαναν να αφήσει την ΤΣΣΚΑ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Όλως περιέργως, νιώθω τη στήριξη των ανθρώπων, κάτι που δεν είχε συμβεί και το 2009, στην πρώτη μου αποχώρηση. Η κατάσταση βέβαια, είναι τώρα λίγο πιο περίπλοκη. Τότε η ΤΣΣΚΑ είχε πάρει και δυο Euroleagues, ενώ η δομή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν πιο δυνατή", εξήγησε στην sport-express.ru.

Τον ρώτησαν τι μπορεί να πει για όλη τη σεζόν. "Ας μην υπερβάλουμε. Ναι, στο Final Four του Μιλάνου δεν κάναμε τα καλύτερα παιχνίδια μας, αλλά φτάσαμε μέχρι εκεί και αυτό δεν το λέτε απλό. Βλέπεις τους ανθρώπους να είναι πεινασμένοι να φτάσουν κάπου, να διακριθούν.Στην περίπτωση της ΤΣΣΚΑ, δεν είναι τόσο εύκολο να κρατάς τους παίκτες, πάντα πεινασμένους".

Στο πρώτο μισό της σεζόν υπήρχε ένα θέμα με την πείνα: "Ο Τεόντοσιτς μόλις είχε επιστρέψει από τραυματισμό. Δοκίμασα να τον χρησιμοποιήσει ως "δυάρι" για να τσεκάρω τις δυνατότητες του Πάργκο. Αλλά αυτό έκανε δύσκολη τη ζωή του Φριντζόν και γενικά προκλήθηκε μια αλυσιδωτή αντίδραση".

Ενδεχομένως λοιπόν, δεν έπρεπε να γίνει το πείραμα με τον Πάργκο. "Δεν μου αρέσει να μιλώ με υποθέσεις. Εκτός αυτού, ο Τεόντοσιτς επέστρεψε στον "άσο" στο ΤΟΡ16 και τότε η ΤΣΣΚΑ έπαιζε καλά. Υπήρχαν νίκες που ανέβασαν στον ουρανό την ομάδα και ήττες που εξελίχθηκαν για κάποιο λόγο σε τραγωδία. Όπως ο αποκλεισμός μας από το κύπελλο.Σίγουρα ήταν απογοητευτική η ήττα από τον "Κόκκινο Οκτώβρη", στην έδρα μας, αλλά δεν ήταν το τέλος του κόσμου".

Πριν το Final Four, η ΤΣΣΚΑ έχασε δυο φορές στην έδρα της από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Και αυτό ήταν σοκ. "Ήταν θεραπεία. Προσπάθησα να ταρακουνήσω τα παιδιά. Αλλά σε αυτές της περιπτώσεις, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει τελικά.Να είστε σίγουροι ότι είχα μιλήσει με όλους τους παίκτες. Και ποτέ δεν ήταν του στιλ μου να μιλώ για αυτούς στα ΜΜΕ".

Την επιστροφή από το Μιλάνο ακολούθησε η επιστροφή στους Ρώσους. "Παίξαμε στα play offs χωρίς δυο γκαρντ (οι Τζάκσον και Μίτσοφ είχαν προβλήματα υγείας), ενώ χτύπησε και ο Φριντζόν, στο τέλος του τρίτου αγώνα με τη Λοκομοτίβ. Καταφέραμε παρ' όλα αυτά να μειώσουμε σε 2-1 και τότε όλοι κατάλαβαν πως δεν είμαστε ξεγραμμένοι.Δυο πράγματα έγιναν ξεκάθαρα. Πως έπαιξαν όλοι για να καλυφθούν οι απουσίες, ενώ η μπάλα πήγαινε στα χέρια όσων είχαν το θάρρος να την πάρουν, χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι".

Ήταν ο Τεόντοσιτς το... δύσκολο παιδί; "Κατ' αρχάς, να πω ότι ο τελευταίος μήνας ήταν ο καλύτερος της καριέρας του. Ο πιο σταθερός. Για αυτό του άξιζε ο τίτλος του MVP. Σε ό,τι αφορά τη σχέση μας,ο Μίλος είναι καλλιτέχνης και για αυτό δεν διακρίνεται για τη σταθερότητα του. Όταν ένας πόιντ γκαρντ που είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, κάνει το ίδιο λάθος ο προπονητής πρέπει να του το δείχνει και να το διορθώνει. Η ουσία είναι ότι τον τελευταίο μήνα βρήκαμε την επικοινωνία μας, τότε που η ομάδα ήταν σε μια δύσκολη στιγμή".

Γιατί αποφάσισε να φύγει από τον Φεβρουάριο, χωρίς καν να περιμένει να δει πού θα καταλήξει η σεζόν; "Ήμουν βέβαιος πως το μέλλον μου θα εξαρτηθεί απόλυτα από το τι θα κάνουμε στη Εuroleague. Δεν μπορούσα να υποσχεθώ πως θα πάρουμε το τρόπαιο. Γενικά, οι τεράστιες προσδοκίες μπορούν να σκοτώσουν έναν οργανισμό, όποιο και αν είναι το μέγεθος του.Δεν ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω υπό αυτήν την πίεση. Και πάντα είναι καλύτερο να φεύγεις μόνος σου, από το να σε διώχνουν".

Αρνείται δηλαδή, ότι το έκανε γιατί είχε άλλες προσφορές; "Σας ορκίζομαι πως ακόμα και τώρα δεν έχω προτάσεις. Θα πάω στο σπίτι μου, στην Μπολόνια και μετά θα τα σκεφτώ όλα.Κανείς δεν μου έχει μιλήσει από το ΝΒΑ και γενικά δεν έχω ιδέα τι θα κάνω. Πριν αποφασίσω για το οτιδήποτε, θα μιλήσω με την οικογένεια μου. Ο γιος μου είναι 9 χρονών. Δεν μπορώ να το παραβλέψω".

Πριν τους αφήσει, ενημέρωσε πως "έχω την αίσθηση ότι η ΤΣΣΚΑ έχει χάσει την παραδοσιακά καλή επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους που συνεργαζόταν και τη σύνδεση της με το παρελθόν.Δεν αρκεί μια φωτογραφία του Γκομέλσκι. Πρέπει να σέβεσαι όσα έχουν προηγηθεί. Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα. Πάντα θα θυμάμαι τα χρόνια που πέρασα εδώ, με αγάπη".

Διαβάστε ακόμη:

Τέλειωσε ο Μεσίνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK