Ο προπονητής Πεδουλάκης στο ΣΕΦ: Πότε κερδίζει, πότε χάνει

Το Contra.gr εστιάζει στην παράδοση του κόουτς Πεδουλάκη όταν επισκέπτεται το ΣΕΦ. Το ισορροπημένο ρεκόρ, το διπλό μπρέικ και ο τίτλος που χάθηκε από τον Σπανούλη.

Ο προπονητής Πεδουλάκης στο ΣΕΦ: Πότε κερδίζει, πότε χάνει

Όταν πριν από έξι μήνες, στις 20 Απριλίου ήταν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέλεγε να επιστρατεύσει στον Παναθηναϊκό τον Αργύρη Πεδουλάκη, η απόφασή του είχε συγκεκριμένο υπόβαθρο: την ευνοϊκή παράδοση που είχε ήδη "χτίσει" στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον τρόπο διαχείρισης αυτών.

Η εξέλιξη της σεζόν λίγο έλειψε να δικαιώσει τον διοικητικό ηγέτη του "τριφυλλιού", αφού το face off επί "Άρτζι" εξισορρόπησε την κατάσταση και μετέτρεψε τους τελικούς του πρωταθλήματος σε αμφίρροπες μάχες που κρίθηκαν στο σουτ, για την ακρίβεια από το χέρι του Σπανούλη.

Όπως κι αν είχε πάντως, ο Έλληνας κόουτς είχε αποδείξει ότι τα ντέρμπι αυτά είναι η... ζωή του. Μπορεί να προετοιμάζει το σύνολό του αποκλειστικά και μόνο γι' αυτά, να εστιάζει σε κάθε λεπτομέρεια, να δουλεύει πάνω σ' αυτήν και να εξαντλεί τα περιθώρια νίκης ανεξαρτήτως συνθηκών ή έδρας. Γιατί δεν θέλει να χάνει. Ένα στοιχείο που τον ακολουθεί απ' όταν ήταν παίκτης.

Η ΕΒΔΟΜΗ ΦΟΡΑ

Ως προπονητής του Παναθηναϊκού ο Πεδουλάκης πηγαίνει στο ΣΕΦ για έβδομη φορά. Τις προηγούμενες έξι μέτρησε τρεις νίκες (και ισάριθμες ήττες). Πίσω όμως από αυτό το 50% "κρύβεται" ένας τίτλος με διπλό μπρέικ έδρας και ένας που λίγο έλειψε να έρθει πέρυσι.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ... ΜΗΝΥΜΑ

Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2013. Ματς του β' γύρου ήταν και ο Παναθηναϊκός έψαχνε την ανατροπή του -4 από τη νίκη στο ΣΕΦ. Οι "πράσινοι" έχασαν 72-67, αλλά ο Έλληνας κόουτς είχε φροντίσει ν' αφήσει το σημάδι του. Έχοντας φέρει από την Ισπανία τον Γκιστ (αντί του Πάνκο) έθεσε σε εφαρμογή το πλάνο εξουδετέρωσης του Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο από τους 19 πόντους του ΟΑΚΑ (στον α' γύρο) έριξε στους 11 με 2/11 σουτ.

ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ

Εκείνη η εμφάνιση ήταν προπομπός τελικών. Και παράλληλα αποθέωσης για τον "Άρτζι", ο οποίος τον Ιούνιο του 2013 είχε ετοιμάσει μια ομάδα-κομάντο με αποστολή τον τίτλο μέσα στο ΣΕΦ. Λίγες εβδομάδες αφότου ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα θριάμβευε στο Λονδίνο, παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος για... πόλεμο και ο πρώτος τελικός στο ΣΕΦ, στις 7/6, εξελίχθηκε σε πράσινη παράσταση. Οι Πειραιώτες μετά βίας έφτασαν τους 50 πόντους, ο Σπανούλης είχε μόλις 11 με 3/10 σουτ σε 28 λεπτά και ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ με 64-51!

Αφού μεσολάβησε το 2-0 στο ΟΑΚΑ (63-52) το "τριφύλλι" κατέβηκε ξανά στον Πειραιά πέντε ημέρες μετά (12/6). Ο τρίτος τελικός εκείνης της σειράς ήταν το πιο... κλειστός απ' όλους. Με πολύ... ολίγον από Σπανούλη (13 πόντοι με 4/11 σουτ) ο Ολυμπιακός είχε κυνηγήσει την επιστροφή, αλλά στο 76-72 το ματς διακόπηκε από επεισόδια της "ερυθρόλευκης" εξέδρας. Η εκκένωση που απαίτησαν οι διαιτητές δεν επιτεύχθηκε και το φύλλο αγώνα έκλεισε με το υπάρχον σκορ και τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ήδη επιτυχημένος.

ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ

Η επόμενη σεζόν (2013-14) άρχισε από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. Στις 14 Οκτωβρίου ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν καβάλα στ' άλογο και το "ερυθρόλευκο" 55-45, σκορ που θύμισε πολύ το αξέχαστο ντέρμπι των Πατησίων, δεν "πλήγωσε" το προφίλ του. Υπήρχε, άλλωστε, μια ολόκληρη σεζόν μπροστά, ενώ οι μόλις 2 πόντοι του Σπανούλη με 1/7 σουτ σε 24 λεπτά ήταν ακόμη ένα παράσημο για το αμυντικό σχέδιο του κόουτς του Παναθηναϊκού.

Έκτοτε και μέχρι ν' απολυθεί μετά από μια ευρωπαϊκή ήττα κόντρα στην Μπασκόνια μεσολάβησαν άλλα τρία ντέρμπι "αιωνίων". Όχι όμως στο ΣΕΦ - όλα (Κύπελλο, Πρωτάθλημα, Top16) στο ΟΑΚΑ.

ΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ

Στο Φάληρο ο Πεδουλάκης επέστρεψε μετά την επαναπροσληψή του. Για τους δύο τελικούς της περυσινής σεζόν.

Στον πρώτο (19/5) ο δικός του Παναθηναϊκός έδωσε... ρεσιτάλ. Τηρουμένων των αναλογιών και των παικτών που είχε στη διάθεσή του, μεταμόρφωσε την ομάδα του και την οδήγησε με απλά πράγματα (σκριν, ντράιβ, ασίστ, τρίποντο) στο 83-81. Σ' ένα ματς που ο Νικ Καλάθης άγγιξε το τριπλ-νταμπλ και ο Σπανούλης 15 με 4/10 σουτ και 4 λάθη!

ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Σε σχέση όμως με την πρώτη θητεία του η συνέχεια ήταν διαφορετική. Όχι εντελώς, μα η κατάληξη εντελώς ερυθρόλευκη. Το 68-66 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ δεν άλλαξε τον τρόπο σκέψης του Άρτζι, ο οποίος ετοίμασε τον Παναθηναϊκό για νέο διπλό στο ΣΕΦ (26/5). Φάνηκε από το γεγονός πως οι "πράσινοι" προηγήθηκαν 66-59. Ξόδεψαν όμως διαδοχικές ευκαιρίες να ξεφύγουν παραπάνω και πληγώθηκαν θανατηφόρα από αυτόν που δεν ήθελαν. Μετά το 66-66 οι "κάννες" του Σπανούλη κάπνισαν και τα δικά του μεγάλα σουτ όρισαν τη μοίρα του τρίτου τελικού. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό (22 πόντοι με 6/13 σουτ - 3/8 τρίποντα) επί ημερών Πεδουλάκη. Η οποία επαναλήφθηκε τέσσερις ημέρες μετά με έπαθλο τον τίτλο.

Να δούμε τι... θα δούμε τη Δευτέρα. Το "Χ" του 3-3 θα σπάσει σίγουρα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK