Ο Άρης δεν πήρε γκαρντ, υπεραθλητή πήρε...

Ο Τζερμέιν Τέιλορ που έφερε ο Άρης για το φινάλε της σεζόν είναι μια ξεχωριστή περίπτωση Αμερικανού.

Ο Άρης δεν πήρε γκαρντ, υπεραθλητή πήρε...

Προτίμησε να κάνει καριέρα στα παρκέ. Με την ίδια ευκολία πάντως θα μπορούσε να είναι επαγγελματίας παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου ή άλτης στο στίβο.

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόκτηση του Τζερμέιν Τέιλορ, ενημερώνοντας για την ένταξή του στο ρόστερ ως το φινάλε της σεζόν έναντι του Μάικλ Τζένκινς.

Με μια πρώτη ματιά στο βιογραφικό του βγαίνει το συμπέρασμα πως απλώς πρόκειται για έναν 30χρονο γυρολόγο σκόρερ, ο οποίος πέρα από τη D-League έχει αγωνιστεί Ισπανία και Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα στην Κίνα, στη Νέα Ζηλανδία και στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τι δεν είναι γραμμένο στο... μπασκετικό CV του; Ότι στα εφηβικά-σχολικά χρόνια του ο γκαρντ από τη Φλόριντα ήταν τρεις αθλητές σ' ένα κορμί. Ταυτόχρονα.

Διότι την ίδια στιγμή που ήταν ο πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και πασέρ του Ταβάρες, ξεχώριζε για τις επιδόσεις του (επιτάχυνση, τρέξιμο, ευελιξία, αίσθηση του χώρου) στο φούτμπολ και πηδούσε άλμα εις ύψος, μήκος και τριπλούν κατέχοντας ακόμη και σήμερα επιδόσεις-ρεκόρ!

Προτού πάρει υποτροφία για το κολέγιο ο Τέιλορ όφειλε ν' αποφασίσει για το δρόμο που θ' ακολουθήσει. Επέλεξε το μπάσκετ και από το 2005 δεν το έχει αφήσει. Με κορυφαία στιγμή τη βραδιά του ντραφτ το 2009 (Νο32 από τους Γουίζαρντς που τον έστειλαν στους Ρόκετς), όταν στην κλάση τον Γκρίφιν (Νο1), Χάρντεν (Νο3), Κάρι (Νο7), ΝτεΡόζαν (Νο9) και... Καλάθη (Νο45) είχε επιλεγεί στο 32.

Στον Άρη θα κληθεί να ξεδιπλώσει τα μπασκετικά χαρακτηριστικά του (δυνατό κορμί, καλό πρώτο βήμα, μαχητικότητα, αθλητικότητα) και να βοηθήσει, με τα εντυπωσιακά καρφώματά του, την ομάδα του Πρίφτη στην προσπάθεια να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK