Ο Άρης πήρε το ντέρμπι και περιμένει "δώρο" από Παναθηναϊκό

Ο Άρης επιβλήθηκε διά πυρός και σιδήρου της ΑΕΚ στο "Αλεξάνδρειο", 81-77, και έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 4η θέσης της regular season.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το κιτρινόμαυρο ντέρμπι στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού μέχρι το φινάλε και οι λεπτομέρειες ήταν εκείνες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Άρη.

Με το σκορ στο 79-78 και σχεδόν 20 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Τσαϊρέλης αστόχησε και στις δύο ελεύθερες βολές, όμως εκεί που πήγαν να ζώσουν τα φίδια τους φίλους των γηπεδούχων βρέθηκε ως "από μηχανής Θεός" ο Γιάνκοβιτς, που άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και κατόπιν ευστόχησε και στις δύο ελεύθερες βολές από το φάουλ που κέρδισε (τελείωσε το ματς με 8/9 βολές) για να πάει το σκορ στο 80-77 με 19.4 για τη λήξη.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ΑΕΚ έψαχνε ένα τρίποντο στην τελευταία της επίθεση για να οδηγήσει το ματς στην παράταση και το βρήκε με τον ΜακΓραφ μετά από ωραίες προσποιήσεις που έκανε, όμως βρήκε στεφάνι και κάπως έτσι έλαβε τέλος το ματς: ο Τζένκινς κέρδισε φάουλ και ευστοχώντας στη μία από τις δύο βολές, έφτασε στους 24 πόντους και έγραψε το τελικό 81-77.

Πέρα από τον ηγέτη της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, Κάμινγκς, σημαντική συμβολή στο ροζ φύλλο αγώνα είχαν οι Ξανθόπουλος (12π.), Γιάνκοβιτς και Ζάρας (αμφότεροι από 12π), ενώ από την ΑΕΚ που έφτασε κάποια στιγμή να προηγείται και 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, πρώτος σκόρερ ήταν ο ΜακΓκραθ (17π.) που έχασε το τελευταίο τρίποντο και τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα οι Σάκοτα (15π.) και Ούκιτς (10π.).

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ουσιαστικά, με το αποτέλεσμα αυτό ο Άρης προσπέρασε στην τελευταία στροφή τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ στη μάχη για την κατάληψη της 4ης θέσης και η μοναδική περίπτωση να μην βγει 4ος αλλά 5ος είναι ο "Δικέφαλος" να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 37-47, 54-57, 81-77

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζάκσον, Ξανθόπουλος 12 (6ρ., 6ασ.), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Κάμινγκς 24 (8/14σ.), Ζάρας 12, Μούρτος 9, Σίμτσακ 4 (6ρ.), Γιάνκοβιτς 10 (6ρ.), Καββαδάς 2, Ντραγκίτσεβιτς.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 10 (7ασ.), ΜακΓκραθ 17, Ελονού 5 (8ρ.), Σάκοτα 15, Βασιλειάδης, Ντίξον 6, Λαρεντζάκης 8 (7ρ.), Νιούλεϊ 8, Μαυροειδής 6, Μαυροκεφαλίδης 2.

News 24/7

24MEDIA NETWORK