Ο 'dark knight' Λεμπρόν Τζέιμς κυνηγά στο σκοτάδι τον δολοφόνο της φίλης του

Το #Justice4EricaWeems φέρει την υπογραφή του Λεμπρόν Τζέιμς. Η αδερφή του 'my brother' Μπράντον βρέθηκε νεκρή και ο 'Βασιλιάς' άρχισε τον αγώνα για την ανεύρεση της αλήθειας. Παρέα με την Αστυνομία που ανταμείβει κάθε χρήσιμη πληροφορία, την ώρα που το Άκρον ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς απαιτεί, για άλλη μία φορά, δικαιοσύνη
Ο Λεμπρόν Τζέιμς απαιτεί, για άλλη μία φορά, δικαιοσύνη AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Μεταξύ της 31ης Οκτωβρίου και της 2ας Νοεμβρίου, στο Άκρον του Οχάιο, μια γυναίκα δολοφονήθηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της. Από την έκθεση της αστυνομίας προέκυψε πως είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και υπέκυψε ακαριαία. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων νεκρών από ανθρωποκτονία στην πιο επικίνδυνη (βάσει στατιστικών) πόλη της Πολιτείας και μεταξύ των πιο επικίνδυνων στις ΗΠΑ άγγιξε επισήμως τους 40 σ' ένα σύνολο περισσότερων από 9.500 εγκληματικών ενεργειών (κλοπές, διαρρήξεις, βιασμοί, κλπ). Όλα αυτά μόνο στη διάρκεια του 2020 και σε λιγότερους από 200.000 κατοίκους, με την αύξηση σε 4 χρόνια να έχει ξεπεράσει τα 1.000 περιστατικά.

Το θύμα ήταν η Έρικα Γουίμς. Μια 37χρονη που υπήρξε στο παρελθόν ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού στο Κολόμπους και είχε επιστρέψει στη γενέτειρά της, φροντίζοντας παιδιά σε σπίτια, για να 'ναι κοντά στην οικογένειά της. Είχε να δώσει σημεία ζωής από το Σάββατο και οι δικοί της ανησύχησαν. Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω δεν θα 'χε κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, ούτε θα 'χε απασχολήσει την αμερικανική κοινωνία, αν η Γουίμς δεν ήταν η αδερφή στελέχους των Κλίβελαντ Καβαλίερς και φίλη του Λεμπρόν Τζέιμς. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα 'ταν, πιθανόν, άλλο ένα συμβάν στη Sin City του Οχάιο. Ο τζένεραλ μάνατζερ των 'ιπποτών', εκπροσωπώντας όλον τον οργανισμό, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγική απώλεια.

Ο Μπράντον Γουίμς είναι ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Καβαλίερς. Είχε ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό κατά τη δεύτερη θητεία του Λεμπρόν Τζέιμς και προήχθη με τον καιρό. Οι δυο τους γνωρίζονταν από τα παιδικά τους χρόνια. Μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, έπαιζαν φούτμπολ και μπάσκετ παρέα, υπήρξαν συμπαίκτες στο λύκειο Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρις. Ο 'Βασιλιάς' τον αποκαλούσε αδερφό. Ήταν από τους φίλους που κουβαλούσε σταθερά από τα χρόνια της παιδικής αθωότητας. Οι οικογένειες τους είχαν επαφές επίσης. Άρα ο Λεμπρόν ήξερε καλά τη μεγαλύτερη Έρικα.

Τα αιματοβαμμένα μαντάτα τον συγκλόνισαν. Δεν έκρυψε τη θλίψη του. Ταυτόχρονα απαίτησε δικαιοσύνη. Για άλλο ένα θλιβερό περιστατικό στην πόλη του. Ζήτησε να τον ακούσουν. "Άκρον του Οχάιο", άρχισε την ανάρτησή του. "Η αδερφή του αδερφού μου δολοφονήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο σπίτι της. Η οικογένεια του αδερφού έχει ανάγκη από απαντήσεις στο γιατί και από ποιον", συνέχισε προτού προσκαλέσει τους πάντες "να δουλέψουμε και να ξεδιαλύνουμε ποιος έκανε αυτήν το απαίσιο, επαίσχυντο, αηδιαστικό πράγμα σ' έναν τρυφερό και αξιαγάπητο άγγελο".

Η Αστυνομία προσφέρει αμοιβή ως και 5.000 δολάρια για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να καταστεί χρήσιμη στην αναζήτηση της αλήθειας. Διότι η έρευνα των πρώτων ωρών δεν έχει αποδώσει κάτι. Ούτε έχει αναγνωριστεί κάποιος ως βασικός ύποπτος της δολοφονικής πράξης, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών το CNN. "Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα ήθελε να τη βλάψει", υποστήριξε ο πατέρας του θύματος Ντάρελ Γουίμς. "Αγαπούσε και φρόντιζε τους πάντες. Είχε τη μεγαλύτερη καρδιά", ανέφερε ο αδερφός της Μπράντον. Μια καρδιά που σταμάτησε να πάλλεται από χέρι αγνώστου.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ανέλαβε να βρει την αλήθεια. Όποια κι αν είναι αυτή. Την ψάχνει στο σκοτάδι για να τη φέρει στο φως. Χωρίς μάσκα ή μπέρτα. Μόνο με την ισχύ της φωνής του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK