Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος (κακώς) απόρησε με την είσοδό του

Η παρακάμερα του Παναθηναϊκού έπιασε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο ν' αναρωτιέται αν όντως θα μπει στον αγώνα. Ούτε φυσικά φανταζόταν ότι θα καταλήξει ο ήρωας του Παναθηναϊκού. Συνέβη όμως, ως ανταμοιβή για τη συνέπειά του.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ
Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Όποιος τυχαίνει να έχει αποθηκεύσει στη μνήμη του τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γιώργος Δώνης στο Contra.gr για τα δύο σπίτια που έχτιζε τότε θα θυμάται ότι προσωποποιώντας την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών του είχε αποκριθεί πως "αν θα με ρωτούσε κάποιος ποιος είναι ο πιο βελτιωμένος δεν θα έλεγα νέο, θα έλεγα τον Κολοβέτσιο. Τον είχα παρακολουθήσει πέρυσι και πρόπερσι και τον ξέρω. Η συνέπεια, η προπόνηση του, το μυαλό του. Στεκόμαστε πολύ στους νέους, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Πρόκειται για τον πιο εξελιγμένο παίκτη του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή".

Οι -μόλις- 11 μήνες από την 5η Δεκεμβρίου του 2018, ημέρα δημοσίευσης, ως την 10η Νοεμβρίου του 2019, που ο 28χρονος στόπερ έμπηγε την τελευταία μαχαιριά στο ήδη πληγωμένο κορμί της ΑΕΚ χωρίς να πανηγυρίσει (διότι ήταν "το λιγότερο που μπορούσα να κάνω" ύστερα από τρεις σεζόν στην Ένωση), χωρούν δύο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου ποδοσφαιριστή. Από τη μία εκείνου που είχε καπαρωμένη θέση στην αρχική 11άδα παίζοντας ως το φινάλε της προηγούμενης σεζόν άλλα 1.720 λεπτά (17Χ90, 1Χ120 και τα 70 λεπτά του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε), σε σχήματα με 2 ή 3 στόπερ και έχοντας ενδιάμεσα ανανεώσει το συμβόλαιό του για 3 χρόνια. Από την άλλη εκείνου που με κριτήριο την παρουσία του στην προετοιμασία και συνδυαστικά με την (καθυστερημένη) απόκτηση του Ολλανδού Μπαρτ Σένκεφελντ έχει αγωνιστεί λιγότερα από 300, ελάχιστα δε έπειτα από το σοκαριστικό 4-0 του 'τριφυλλιού' από τον Άρη στις 15 του περασμένου Σεπτέμβρη - την ημέρα της μεγάλης κρίσης που σταδιακά έφερε την αποπομπή του Νίκου Νταμπίζα.

Ο Γιώργος Δώνης εξήγησε την Κυριακή πως ναι μεν ο Κολοβέτσιος "είναι σοβαρός, είναι αρχηγός, προσπαθεί σκληρά", αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι "δυστυχώς στη θέση αυτή παίζουν δύο. Ο Πούγγουρας είναι σε καλή κατάσταση, ο Μπαρτ είναι προσωπικότητα και ο Δημήτρης παλεύει για το χρόνο του". Ταυτόχρονα με τους άλλους δύο αντίστοιχων χαρακτηριστικών ποδοσφαιριστές, τον νεαρό Φάνη Μαυρομμάτη και (τελευταίο στην ιεραρχία πλέον) Πορτογάλο Ζοάο Νούνιες, που 'πληρώνει' ξεκάθαρα την ανεπαρκή εικόνα του στον αγώνα ΟΦΗ.

Από τη στιγμή που ένας προπονητής έχει κατασταλάξει στο δίδυμο που του ταιριάζει για τα μετόπισθεν, είναι σχεδόν απίθανο ν' αλλάξει ιδέα, με συνέπεια ο Κολοβέτσιος να υποσκελιστεί και να καταλήξει εκτός αρχικών πλάνων. Τουλάχιστον έως ότου τα διαδοχικά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ καταδείξουν τη χρησιμότητά του σ' έναν ασταθή αμυντικά Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο Δώνης (από τον πάγκο ή το μπουθ, αντίστοιχα) διέκρινε την ανάγκη συνύπαρξης τριών κεντρικών αμυντικών στο χορτάρι. Με την παρουσία του απέναντι στους πρωταθλητές προστέθηκε άλλο ένα μέγεθος στην περιοχή που εξουδετέρωσε την επιθετικότητα των Άκπομ-Σβιντέρσκι, μια συνθήκη που έφερε το προσωρινό 2-1, ενώ την Κυριακή έγινε ο αναπάντεχος όσο και συναρπαστικός ήρωας του 'τριφυλλιού' με την άπιαστη κεφαλιά του, προτού προλάβει να προσφέρει την ασφάλεια που χρειαζόταν ο ταλαιπωρημένος από τις ενοχλήσεις Σένκεφελντ.

Ως το 86ο λεπτό που αντικατέστησε τον εξουθενωμένο Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δεν είχε καν τη δύναμη να φτάσει ως το κέντρο του γηπέδου για ν' αποχωρήσει και να τον χαιρετίσει, ο Λαρισινός ζούσε το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ως ένας εφεδρικός του πάγκου που ελάχιστες πιθανότητες συγκέντρωνε για να παίξει, πόσο μάλλον από τη στιγμή που το σκορ στα μισά του αγώνα ήταν 2-0 για την πρώην ομάδα του. Ακόμη κι αν ήταν κλήθηκε από τον Μάκη Αγγελίνα να ετοιμαστεί, απόρησε.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος (κακώς) απόρησε με την είσοδό του

Το 'εγώ;' με τη χαρακτηριστική κίνηση των χεριών την ώρα που λάμβανε λάμβανε το αναπάντεχο σήμα ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του, έχοντας προηγουμένως δει τον Δημήτρη Κολοβό να φοράει τα 'ρούχα της δουλειάς' και να ετοιμάζεται για μια συμμετοχή λίγων λεπτών. Τον είχε χειροκροτήσει μάλιστα δίνοντάς του δύναμη. Οι δυο τους παρακολουθούσαν δίπλα-δίπλα τον αγώνα κατά το πρώτο ημίχρονο, αγωνιώντας φανερά για την εξέλιξη μιας μάχης που κυλούσε με πολλαπλές απώλειες για τον Παναθηναϊκό.

Στο πρόσωπο του Κολοβέτσιου αντίκριζες ένα μειλίχιο βλέμμα που δεν χάθηκε ποτέ από τα μάτια του. Γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν θα είναι ξανά στο αρχικό σχήμα, γυμνάστηκε κατά την προθέρμανση με τους αναπληρωματικούς, ακολούθησε πιστά την κανονικότητα όσων βρίσκονται εκτός, δεν 'κορόιδεψε'. Συγκρατημένος ούτως ή άλλως ως χαρακτήρας, δεν παρασύρθηκε σε άκρατους πανηγυρισμούς ούτε στα δύο γκολ που έφεραν την ισοφάριση των 'πρασίνων'. Μόνο σε μια χαμένη ευκαιρία έβγαλε το μπουφάν του. Όταν δε ήρθε η στιγμή της εισόδου του, ήταν εξίσου ψύχραιμος. Ετοιμάστηκε στωικά και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα την έστειλε ανενόχλητος πάνω από τον Μπάρκα και κατ' επέκταση στα δίχτυα της ΑΕΚ. Αφού ο Διούδης είχε αντέξει. Έμεινε ακίνητος, εξαφανίστηκε μεταξύ των συμπαικτών του. Όλα σε μια αρμονία που άρμοζε με τη (γενικότερη) στάση του.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ματίας Γκεστράνιους συνδυάστηκε με την αποθέωσή του από συμπαίκτες και στελέχη. To "μωρή παιχτούρα" που του 'πε ο Αποστολάκης, η αγκαλιά του Χατζηγιοβάνη, το 'κεφαλοκλείδωμα' του Σταμάτη Γαρρή (υπεύθυνου επικοινωνίας), το "τι τους έκανες;", κατά το 'πώς τους πετσόκοψες έτσι' του συγκινημένου Γρηγόρη Παπαβασιλείου και το ανασήκωμα του Γιάννη Μπουζούκη στ' αποδυτήρια συνέθεσαν το φωτογραφικό κολάζ των 4+3 λεπτών που έμεινε ο έμπειρος στόπερ στο γήπεδο.

Το δικό του πλατύ χαμόγελο επιβεβαίωνε τη χαρά του κι ας είχε μείνει απαθής στην επίτευξη του τρίτου γκολ, αφήνοντας στους άλλους να ξεσπούν, εντός ή εκτός γηπέδου. Επιβεβαίωνε το χαρακτήρα ενός ποδοσφαιριστή που δεν αμελεί "ότι παίζουμε στον Παναθηναϊκό και δεν μπορείς να τα παρατάς".

Καθεμιά από τις αντιδράσεις του είχε ήδη αποτυπωθεί στο video της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το ντέρμπι.

Ποιος έχει τους καλύτερους Έλληνες στο ρόστερ; Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK