Ο... διθυραμβικός ξένος Τύπος

Ο... διθυραμβικός ξένος Τύπος

Αρκούνται στο αργυρό μετάλλιο οι Γερμανοί, οι οποίοι υποκλίνονται, στα δημοσιεύματά τους, στο συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Κοινή είναι η παραδοχή της ανωτερότητας της Ελλάδας στον τελικό, αφού "ο Νοβίτσκι μόνος τουδεν τα κατάφερε"…


Οι Γερμανοί...

Sport1.de: "Η Ελλάδα σταμάτησε τον Νοβίτσκι και τη Γερμανία. Στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, η εθνική Γερμανίας έδειξε και πάλι τις αδυναμίες που είχε στο τουρνουά και έχασε καθαρά από την Ελλάδα. Το αργυρό μετάλλιο είναι και πάλι επιτυχία".

Sportal.de: "Η Γερμανία δεν τα κατάφερε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, αλλά η δεύτερη θέση είναι και πάλι τεράστια επιτυχία. Ο Μπάουερμαν και ο Νοβίτσκι δεν βρήκαν τους τρόπους απέναντι στους Ελληνες, του αρτίστες της άμυνας, και έχασαν στο Βελιγράδι μπροστά σε 19.000 θεατές με 78-62, από τη χώρα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο ποδόσφαιρο".

Sport.ard.de: "Το όνειρο της Γερμανία σκόρπισε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η παρέα του πάλεψε στη Σερβία/Μαυροβούνιο, αλλά παραδόθηκαν στο 'καμίνι' του 'Μπεογκράτσκι Αρένα' στους Ελληνες με 78-62".

Spiegel.de: "Για το σημαντικότερο παιχνίδι άφηνε την χειρότερή της εμφάνιση η Γερμανία. Στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, η νεαρή ομάδα έχασε από την πολλά υποσχόμενη Ελλάδα".

Die welt : "Η Γερμανία έχασε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα που στηρίχθηκε στον NBAερ Ντιρκ Νοβίτσκι υποτάχθηκε στο τελευταίο παιχνίδι στο Βελιγράδι στην Ελλάδα με 78-62".


... και οι υπόλοιποι

Equipe: "Στην αρχή της βραδιάς του Σαββάτου, η Ελλάδα είχε σχεδόν αποκλειστεί. Αυτό πίστευε ολόκληρη η Γαλλία. Σαράντα ένα λεπτά αργότερα η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον δεύτερό της τίτλο μετά από εκείνον του Γκάλη, του Φασούλα και των υπολοίπων το 1987 στην Αθήνα. Αν και θεωρούνταν μεγάλο αουτσάιντερ στην αρχή του Ευρωμπάσκετ, οι Ελληνες κέρδισαν στο τέλος ένα πολύ ανοικτό τουρνουά επικρατώντας της Γερμανίας με 78-62 στο Βελιγράδι".

Eurobasket2005.com: "Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την εκπληκτική της πορεία στο Ευρωμπάσκετ με μία άνετη νίκη επί της Γερμανίας με 78-62, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Μπροστά σε ένα συναρπαστικό κοινό, υπέρ των Ελλήνων, που εξάντλησε τις 20.000 θέσεις της αρένας του Βελιγραδίου, οι Ελληνες χρησιμοποίησαν το σήμα κατατεθέν τους, την ομαδικότητα, την άμυνα-γρανίτη και το δυνατό περιφερειακό σουτ για να πανηγυρίσουν το πρώτο χρυσό μετάλλιο μετά το 1987".

Euroleague.net: "Με μία ομάδα γεμάτη αστέρια της Ευρωλίγκας και του ULEB Cup, η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ με μία νίκη 78-62 που δεν χωράει αμφισβήτησης, μπροστά σε 19.000 φιλάθλους στο Βελιγράδι της Σερβίας/Μαυροβουνίου".

Marca: "Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Σερβία/Μαυροβούνιο κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τη Γερμανία με 78-62. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σημείωσε 22 πόντους και ο Νίκος Ζήσης άλλους 13 σε ένα παιχνίδι που οι Ελληνες κυριάρχησαν από την αρχή, απέναντι σε μία Γερμανία που ηγήθηκεο Ντιρκ Νοβίτσκι και οι 23 πόντοι του".

Telebasket.com: "Η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ στην μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των πρωταθλητών. Ο τίτλος ήρθε μετά από 18 χρόνια και την κατάκτηση στην Αθήνα με πρωταγωνιστή, όπως τότε, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τότε ως πλέιμεϊκερ, τώρα ως προπονητής της ομάδας".

Eurobasket.com: "Η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2005, μετά τη νίκη της στον τελικό με τη Γερμανία με 78-62. Η ελληνική ομάδα δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα ήταν η καλύτερη".

Gazzetta dello sport: "Στον τελικό του Βελιγραδίου, η Ελλάδα κέρδισε την Γερμανία και με το επιβλητικό 78-62 διπλασίασε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 1987".

Datasport.it: "Η Ελλάδα επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης του μπάσκετ, χάρη στο τρόπαιο που κατέκτησε στο Βελιγράδι. Η ελληνική εθνική επιβλήθηκε 78-62 της Γερμανίας. Συντελεστές της επιτυχίας ο μεγάλος Παπαλουκάς με 22 πόντους και ο Ζήσης με 13".

BBC: "Η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερό της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι την Κυριακή, επικρατώντας της Γερμανίας με 78-62 στον τελικό. Το αστέρι της αναμέτρησης ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς που σκόραρε 22 πόντους, οκτώ εκ των οποίων στη σειρά νωρίς στην τρίτη περίοδο".

Espn: "Η Ελλάδα κέρδισε τη Γερμανία με 78-62, κατακτώντας το δεύτερό τηςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Ελληνες αναστάτωσαν τον Νοβίτσκι με τη δυνατή τους άμυνα και πήραν 22 πόντους από τον Θοδωρή Παπαλουκά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK