O Dr. Dre φτιάχνει μια hip hop προσευχή για τον Κόμπε Μπράιαντ

"Sounds dope", θα έλεγε κάποιος Αμερικανός κριτικός μουσικής για το νέο tribute του Dr. Dre στον Κόμπε Μπράιαντ. Και δεν θα είχε καθόλου άδικο.

Άποψη από το μνημείο που έχει στηθεί έξω από το Staples Center προς τιμήν του Κόμπε Μπράιαντ
Άποψη από το μνημείο που έχει στηθεί έξω από το Staples Center προς τιμήν του Κόμπε Μπράιαντ AP PHOTO/DAMIAN DOVARGANES

Ο Dr. Dre είναι ένας Βασιλιάς της street κουλτούρας του Λος Άντζελες, ο άνθρωπος που όχι μόνο ανακάλυψε τον Eminem, αλλά από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα δημιουργεί νέες τάσεις στη μουσική, στο lifestyle, στο ντύσιμο, στην βιντεογραφία και είναι πια ο άνθρωπος που ορίζει την πόλη μέσα από την pop κουλτούρα. Από τους N.W.A, τα ντουέτα με τον 2Pac, τις συνεργασίες με Eminem, το πέρασμα στην επιχειρηματικότητα με το brand BEATS by Dre, ο Dr. Dre θαρρείς πως με κάθε αναπνοή δημιουργεί και μια αξία για την πόλη όπου μεγάλωσε.

Ο θάνατος του Κόμπε Μπράιαντ, του μάγου-στυλοβάτη των Λέικερς της σύγχρονης εποχής, του showman και πολυνίκη πρωταθλημάτων, δεν γινόταν να μην συγκλονίσει τον Dr. Dre. Και συνέβη αυτό που κανείς δεν περίμενε: ο Dre μπήκε στο στούντιο, έγραψε ξανά μουσική, 'ζέστανε' τη φαρέτρα με τα beats του και δημιούργησε τον δικό του hip hop ύμνο με ένα εξίσου φανταστικό βίντεο για τον αδικοχαμένο Μπράιαντ. Νιώθουμε τουλάχιστον δέος, καθώς γράφουμε αυτά τα λόγια. Ας αφήσουμε το beat να πει τη δική του ιστορία.


News 24/7

24MEDIA NETWORK