Ο Έρλι ήρθε... νωρίς στην ΑΕΚ

Γέννημα-θρέμμα του Μπρονξ ο νέος Αμερικανός της ΑΕΚ. Το σοκαριστικό περιστατικό που δεν επέτρεψε στον Κλιαντόνι Έρλι να καθιερωθεί στους Νικς και η... δεύτερη ευκαιρία που του δίνει η Ένωση για να χτίσει από το μηδέν την επαγγελματική πορεία του.

Ο Έρλι ήρθε... νωρίς στην ΑΕΚ

Το Σάββατο η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον δικό της NBAer. Η ετήσια συμφωνία με τον Κλιαντόνι Έρλι είχε διαρρεύσει νωρίτερα στα δημοσιογραφικά στέκια της Νέας Υόρκης και το απόγευμα επιβεβαιώθηκε την "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ, η οποία υπέγραψε έναν 26χρονο σμολ φόργουορντ με έφεση στο σκοράρισμα και μια καριέρα που δεν έκανε στους Νικς.

Το 2014, στην κλάση του Άντριου Γουίγκινς, του Τζαμπάρι Πάρκερ και του Ζοέλ Εμπίντ, ο Έρλι είχε γίνει ντραφτ στο Νο34. Ήταν η πρώτη και βασική επιλογή των Νικς που πίστευαν πολύ στο ταλέντο του, δεδομένου ότι στο αήττητο Γουιτσίτα Στέιτ (34-0) της σεζόν 2013-14 ήταν ο παίκτης που είχε προσελκύσει τα βλέμματα, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και στην τελική φάση του πρωταθλήματος από τον αποκλεισμό από το Κεντάκι στη φάση των 16.

Δεν ήταν τυχαίο πως, από τα γυμνασιακά χρόνια του κιόλας, το ESPN τον είχε επιλέξει μεταξύ των κορυφαίων παικτών στη θέση του σ' όλη την επικράτεια.

Όλα ωστόσο πήγαν στραβά. Όχι γιατί υποβιβάστηκε στη θυγατρική ομάδα των Νεοϋορκέζων στη D-League, αλλά κυρίως γιατί τον Δεκέμβριο δέχθηκε σφαίρα στο δεξιό γόνατο μετά από ένοπλη ληστεία στο Κουίνς, παρουσία της συντρόφου του, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από ναυλωμένο όχημα.

Για εκείνο το συμβάν συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι και στη δικαστική πορεία της υπόθεσης καταδικάστηκε ένας. Στον Έρλι ωστόσο, που χρειάστηκε χρόνο για ν' αναρρώσει και τρεις μήνες για να ξαναπαίξει μπάσκετ, κόστισε πολλά περισσότερα από τα κινητά και τα χρυσαφικά που του αφαίρεσαν οι άγνωστοι με τις μάσκες του σκι. Του κόστισαν την ευκαιρία που έψαχνε για την καθιέρωσή του στους Νικς, αφού πλέον είχε μείνει πίσω αγωνιστικά.

Τουλάχιστον δεν έχασε τη ζωή του και ξόρκισε την κατάρα που έμοιαζε να κατατρέχει την οικογένειά του, μια και ο ξάδερφός του είχε δολοφονηθεί στο Μπρονξ, με αποτέλεσμα η μητέρα του 14χρονου τότε Κλιαντόνι ν' αποφασίσει τη μετακόμισή τους σε πιο ήρεμη γειτονιά, και ο 32χρονος αδερφός του είχε πνιγεί σε ποτάμι.

Στην ΑΕΚ ψάχνει πλέον να "ξορκίσει" την αγωνιστική κατάρα και ν' αρπάξει αυτό που του προσφέρεται. Όχι σε χρήματα, αλλά σε χρόνο και ρόλο. Η δυνατότητα δηλαδή ν' αποδείξει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη.

AP Photo/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK