O Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάστηκε 14 λεπτά για να κάνει double double

Oι Χόρνετς του διέκοψαν τα διαδοχικά νταμπλ νταμπλ. Κανένα άγχος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε σε αυτά, μέσα σε μόλις 14 λεπτά συμμετοχής, εναντίον των Νικς. Ηγείται όλων στον σχετικό πίνακα.

Εναντίον των Νικς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάστηκε 14 λεπτά για να κάνει 20 τα νταμπλ νταμπλ που 'χει μετρήσει φέτος, σε 21 ματς. Στους 29 πόντους είχε και 3/4 τρίποντα.
Εναντίον των Νικς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάστηκε 14 λεπτά για να κάνει 20 τα νταμπλ νταμπλ που 'χει μετρήσει φέτος, σε 21 ματς. Στους 29 πόντους είχε και 3/4 τρίποντα. AP PHOTO/JEFFREY PHELPS

Νικς συνεχίζουν την πορεία τους προς την ολοκληρωτική απαξίωση, κάτι που -μεταξύ μας- είχε διαφανεί από το καλοκαίρι, όταν δεν κατάφεραν να πάρουν ΕΝΑΝ από τα -πολλά- μεγάλα ονόματα που ήταν διαθέσιμα. Οι Μπακς τώρα, έχουν τα δικά τους θέματα να ασχολούνται και κάπως έτσι προέκυψε το 132-88 για αποτέλεσμα της συνάντησης που 'χαν τα ξημερώματα.

Το Μιλγουόκι έκανε 12 τις συναπτές νίκες (το μεγαλύτερο που 'χει καταγραφεί φέτος και το μεγαλύτερο του οργανισμού, από τη σεζόν 1981-92) και είναι ο οργανισμός με το καλύτερο ρεκόρ που υπάρχει -αυτήν την στιγμή- στο ΝΒΑ https://www.contra.gr/nba. Bλέπεις, το 18-3 τους είναι κατά τι πιο καλό από το 17-3 των Λέικερς. Όπως το 4-17 της Νέας Υόρκης είναι οριακά μη χειρότερο από το 4-18 των Ουόριορς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για 22'. Χρειάστηκε 14', για να προσθέσει ένα ακόμα νταμπλ νταμπλ (με 29π., που είχαν 7/10 δίποντα και 3/4 τρίποντα, συν 15 ριμπάουντ), στην πρώτη back to back συνθήκη της παρέας του, με δυο διαδοχικές νίκες 40+ πόντων (του +44 επί των Νικς προηγήθηκε το +41 επί της Σάρλοτ). Αν θες να το δεις σε ευρύτερο πλαίσιο, είναι μόλις η πέμπτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, στην ιστορία της λίγκας. Να σου πω και ότι η Νέα Υόρκη μπήκε στο παιχνίδι με 4/24 σουτ και πριν ιδρώσει βρέθηκε στο -18 (33-15).

Σημείωσε κάπου πως ο 'καλύτερος παίκτης της Ανατολής' για την περασμένη εβδομάδα (στη Δύση ήταν ο Καρμέλο Άντονι) έχει φέτος 30.8 πόντους, 13.4 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.4 τάπες, ανά αγώνα, σε 31.9'' συμμετοχής, κατά μέσο όρο. Αυτή είναι η σεζόν που παίζει με καλύτερο τρόπο, από αυτόν που του έδωσε πέρυσι τον τίτλο του MVP, τη στιγμή που οι Μπακς στηρίζονται πολύ περισσότερο (ναι, γινόταν) επάνω του.

Ο διεθνής Έλληνας ηγείται όλων, σε αριθμό νταμπλ νταμπλ. Έχει 20, σε 21 ματς (είχε και 2 τριπλ νταμπλ), με τους Αντρέ Ντράμοντ και ΛεΜπρον Τζέιμς να 'χουν από 16 σε 20 αγώνες και τους Ντομάντας Σαμπόνις και Καρλ-Άντονι Τάουνς να έχουν μετρήσει 15, ο πρώτος σε 18 παιχνίδια και ο δεύτερος σε 17. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι στα 14 (σε 19 εμφανίσεις).

Στην αγορά η τρίτη επιλογή του Nike Zoom Freak 1

To Contra.gr είχε ενημερώσει από τον Αύγουστο για το γεγονός ότι ο Greek Freak διαθέτει ένα από τα πιο ακριβά deal για παπούτσια, με το The Athletic να έρχεται τα ξημερώματα να προσθέσει πως τα Nike Zoom Freak 1 τον έβαλαν στην ελίτ. Εναντίον των Τζαζ, την περασμένη εβδομάδα (όχι στην ήττα από τη Γιούτα, στις 9/11, που ήταν και η τελευταία των Μπακς έκτοτε, αλλά στις 26/11) έκανε την παρουσίαση του πρώτου χαμηλού signature sneaker -χρώματος μπλε- Nike Zoom Freak 1, με το αμερικανικό μέσο να τονίζει πως το συμβόλαιο που απολαμβάνει με το μεγαλύτερο shoe brand του πλανήτη, το 'χουν πάρει μόνο άλλοι 24 στην ιστορία της Nike -και δεν εννοώ μόνο τα 9.000.000 δολάρια το χρόνο, αλλά και τη συμφωνία για τη δική του σειρά παπουτσιών. Για να μην μπερδευτείς, το πρώτο ever δικό του παπούτσι κυκλοφόρησε τον Ιούνιο (στην τιμή των 120 δολαρίων, χρώματος πορτοκαλί/midnight navy-white), το δεύτερο (black/black-white-lucid green) προέκυψε στις 10/7 (η τιμή ήταν η ίδια) και τώρα υπάρχει στις επιλογές και το μπλε.

Eναντίον των Τζαζ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λανσάρισε την τρίτη εκδοχή του πρώτου παπουτσιού που ανήκει στη συμφωνία με τη Nike.
Eναντίον των Τζαζ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λανσάρισε την τρίτη εκδοχή του πρώτου παπουτσιού που ανήκει στη συμφωνία με τη Nike. AP PHOTO/AARON GASH

Τα έσοδα του από τις εμπορικές συμφωνίες με εταιρίες (endorsements) φτάνουν στα 19 εκατομμύρια δολάρια, κατά το Forbes που θυμίζει ότι ο μισθός του είναι στα 24.2 εκατομμύρια. Ως sponsors έχει τους 2Κ Sports, Hulu και Nike. Στη λίστα των συμφωνιών τώρα, υπάρχουν και οι Metro by T-Mobile, JBL Audio, BMO Harris Bank και η Aegean Airlines.

O Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για 12' εναντίον των Νικς και σκόραρε 10 πόντους.
O Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για 12' εναντίον των Νικς και σκόραρε 10 πόντους. AP PHOTO/JEFFREY PHELPS

Θα επιστρέψω για λίγο στο ματς με τους Νικς, για να σου πω ότι στην τέταρτη περίοδο υπήρχε Αντετοκούνμπο στο παρκέ. Ήταν ο Θανάσης, ο οποίος αγωνίστηκε για 12 λεπτά και είχε 10 πόντους (4/6 δίποντα, 2/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK