Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν καταλαβαίνει από στραβή στεφάνη

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε τα περισσότερα σουτ που έκανε στην προθέρμανση του αγώνα με τους Γουλβς, στη Μινεσότα. Δεν παρατήρησε πως η στεφάνη είχε πρόβλημα. Όταν του το είπαν, σχολίασε 'α για αυτό ήμουν τόσο εύστοχος'. Μετά -δίκην αστεϊσμού- αναφέρθηκε ως ο λόγος του προβλήματος!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε ο 'παίκτης της εβδομάδας' στην Ανατολή, την ημέρα που έκανε επτά τα double double σε ισάριθμα ματς.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε ο 'παίκτης της εβδομάδας' στην Ανατολή, την ημέρα που έκανε επτά τα double double σε ισάριθμα ματς. AP PHOTO/JIM MONE

Το ΝΒΑ δεν είναι λίγκα. Είναι επιχείρηση. Και όπως κάθε επιχείρηση, έχει ως αντικειμενικό στόχο το κέρδος. Για να το επιτύχει, έχει δημιουργήσει μια 'εγκυκλοπαίδεια' με κανονισμούς που διαφυλάσσουν το image του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη -που είναι και το πιο επικερδές στο είδος του, όπως είναι και το τρίτο πιο επικερδές πρωτάθλημα σε όλα τα σπορ.

Το βράδυ που το τζάμπολ των Μπακς με τους Γουλβς καθυστέρησε για 49 λεπτά, ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ πρέπει να φλερτάρισε με το εγκεφαλικό. Tο σίγουρο είναι πως αποδείχθηκε ότι και όλοι τελικά, άνθρωποι είμαστε!

Λίγο πριν την προγραμματισμένη εκκίνηση της διαδικασίας, εμφανίστηκε μια πορτοκαλί σκάλα στη ρακέτα του Target Center. Ήταν αυτή που χρησιμοποιούσε το Μιλγουόκι για την προθέρμανση. Ο κύριος που αναρριχήθηκε σε αυτή, έβγαλε από την τσέπη ένα αλφάδι, το ακούμπησε στη στεφάνη, σύντομα του έκαναν παρέα και άλλοι, με τους παίκτες να 'χουν μαζευτεί στην άλλη άκρη για να κάνουν σουτ. Τελικά, έπιασαν και ψιλοκουβεντίτσα, ώστε να περάσει η ώρα, πριν τους στείλουν στα αποδυτήρια. Βλέπεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι η στεφάνη είχε στραβώσει. Άρα έπρεπε να αντικατασταθεί. Πριν αρχίσει η διαδικασία, αφαιρέθηκαν από αυτή όλα τα καλώδια και οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί για την κάλυψη του ματς.

Η αλλαγή της στεφάνης διήρκεσε 49 λεπτά (AP Photo/Jim Mone)
Η αλλαγή της στεφάνης διήρκεσε 49 λεπτά (AP Photo/Jim Mone) AP

Η αρχική ενημέρωση για καθυστέρηση 15 λεπτών δεν 'τιμήθηκε', καθώς τελικά χρειάστηκαν 49 λεπτά, ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα. Οι Μπακς πέρασαν αυτό το διάστημα, εξιστορώντας περίεργα πράγματα που 'χουν δει να συμβαίνουν στο ΝΒΑ. Ο Μπρουκ Λόπεζ αφοσιώθηκε στον Σακίλ Ο Νιλ 'και τα ταμπλό που έσπαγε κάθε εβδομάδα'.

Το πρόβλημα το είχε παρατηρήσει ο Λόπεζ, ο οποίος έχει τη συνήθεια να κάνει τα τελευταία σουτ της προθέρμανσης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάλι, δεν κατάλαβε κάτι, γιατί όπως είπε “τα σουτ μου ήταν εύστοχα, οπότε ήμουν χαρούμενος! Μετά έμαθα για το πρόβλημα και σκέφτηκα 'α για αυτό έβαλα τόσα καλάθια'”. Επισήμως, δεν προέκυψε ο λόγος που έγινε ό,τι έγινε. Ανεπίσημα, το κοινό αστείο ήταν πως έφταιγε ο Greek Freak. Το ξεκίνησε ο Μπρουκ Λόπεζ. Σίγουρα δεν έφταιγε η Σελίν Ντιόν, η οποία έδωσε συναυλία στην 'αρένα', την περασμένη Παρασκευή (1/11).

To θέμα διακωμωδήθηκε και από τους Γουλβς, με αυτό το tweet.

Oι Μπακς απάντησαν αμέσως πως το πρόβλημα προέκυψε στο γήπεδο των Γουλβς -όχι το δικό τους- και σχολίασαν στο τέλος πως απλά καθυστέρησε το αναπόφευκτο.

Η νίκη των 'Ελαφιών' (134-106) είχε για πρωταγωνιστή τον Έλληνα διεθνή, ο οποίος σε 27' συμμετοχής μέτρησε 34 πόντους (14/16 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6/11 βολές), κατέβασε 11-4 ριμπάουντ, πέρασε 6 ασίστ και υπέπεσε σε 3 λάθη και 4 φάουλ. Ήταν το 7ο double double του Γιάννη, στα ισάριθμα φετινά ματς. Μετά έμαθε πως αναδείχθηκε 'ο παίκτης της εβδομάδας' για την Ανατολή. Στη Δύση ήταν ο Άντονι Ντέιβις. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν ήταν στο ρόστερ.

Στα ενδιαφέροντα ανήκουν επίσης τα κάτωθι.

✔ όλοι μαζί οι Μπακς είχαν 53.8% στα σουτ.

✔ είναι η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό φέτος στα σουτ (μέχρι εδώ έχουν 48.3% κατά μέσο όρο, με τους Κλίπερς και τους Χιτ να 'χουν από 48% και τους Νετς 47.3%).

✔ είναι και αυτή με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (108, με τους Πέλικανς να 'χουν 106 και τους Ρόκετς 105.

✔ παρεμπιπτόντως το ποσοστό του Μιλγουόκι από αυτήν τη γραμμή είναι το 12ο καλύτερο και είναι το 35.2%. Πρώτοι σε αυτήν την κατηγορία είναι οι Χιτ με τους Νετς (40.1%).

✔ μοιραία τα 'Ελάφια' έχουν την καλύτερη επίθεση φέτος (121.3, με τους Νετς να ακολουθούν με 121 και τους Ρόκετς να είναι τρίτοι με 119.3)

✔ είναι οι πρώτοι στα ριμπάουντ (51.6 ανά ματς -οι δεύτεροι Σπερς έχουν 50.3 και οι τρίτοι Νετς 49.9)

✔ είναι στο Νο5 των ασίστ, με 25.9 κατά μέσο όρο (τόσες περνούν και οι Ουόριορς). Στο Νο1 είναι οι Πέλικανς με 28, ενώ

✔ είναι και προσεχτικοί, με τα 14.1 λάθη ανά ματς να είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση, για φέτος -και μέχρι αυτό το σημείο. Τα 11.6 της Βοστώνης ηγούνται της λίστας.

Ενόσω λοιπόν, οι Μπακς έκαναν αυτά που ξέρουν, οι Γουλβς είχαν 30.9% στα τρίποντα (13/43 -o μέσος όρος τους είναι το 43.7%) και 40% στα δίποντα (24/60). Οι 13 από τους 15 παίκτες είχαν αρνητικό +/-. Το χειρότερο ήταν του Ντιένγκ (-29). Για αυτό και ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον είπε πως “δεν βάλαμε τα σουτ”. Όλα τελείωσαν από την τρίτη περίοδο, μετά το επί μέρους 22-6 των γηπεδούχων στην εκκίνηση.

Η επόμενη υποχρέωση του Μιλγουόκι είναι με τους Κλίπερς και ο Greek Freak θα ανταμώσει με τον Καγουάι Λέοναρντ, για πρώτη φορά μετά τους περυσινούς τελικούς της Ανατολής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK