Ο Αντετοκούνμπο θέλει τίτλο με τους Μπακς κι ας φωνάζει η μαμά του

Πνευματικά έτοιμος για να κυνηγήσει με τους Μιλγουόκι Μπακς το δυσκολότερο πρωτάθλημα που θα μπορούσε κανείς να κατακτήσει στην ιστορία του ΝΒΑ, είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ακόμη κι αν η μαμά του έχει ενστάσεις, που αφορούν την ασφάλεια της υγείας του ελέω πανδημίας.

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ 'έφτιαξε' την 'ονειρική ομάδα' που δεν θα έχανε από κανέναν τη νέα δεκαετία. Ξεκίνησε από το Greek Freak.
Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ 'έφτιαξε' την 'ονειρική ομάδα' που δεν θα έχανε από κανέναν τη νέα δεκαετία. Ξεκίνησε από το Greek Freak. AP PHOTO/MORRY GASH

Το project επανεκκίνησης του ΝΒΑ είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιουλίου, στη 'φούσκα' που θα δημιουργηθεί στην Disney World του Ορλάντο για να φιλοξενήσει τις ομάδες και τα παιχνίδια. Και το Contra.gr εξασφάλισε μέσω της Zurnal και του δημοσιογράφου Πέτζα Σάριτς την συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δέχθηκε μια σειρά από ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν τις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα επιστρέψουν οι ομάδες στην δράση.

"Μείναμε πολύ καιρό εκτός παιχνιδιού. Είχαμε χρόνο να περάσουμε με τις οικογένειες μας. Πιστεύω πολλοί παίκτες της λίγκας το ευχαριστήθηκαν. Τώρα επιστρέψαμε στις προπονήσεις, προσπαθώντας να επανέλθουμε σιγά σιγά στο σημείο που βρισκόμασταν πριν την διακοπή. Είμαι ενθουσιασμένος, το ίδιο και η ομάδα μου, για την επανεκκίνηση της σεζόν. Είχα την ευκαιρία να βελτιωθώ πνευματικά. Είναι δύσκολο να μην παίζεις μπάσκετ για τόσο μεγάλο διάστημα, έτσι οφείλεις να βρεις άλλους τρόπους για να γίνεις καλύτερος. Πέρασα αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο για να δυναμώσω, δούλεψα με ό,τι είχα για να είμαι έτοιμος στο Ορλάντο".

Οι ΗΠΑ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μονάχα το πρόβλημα της πανδημίας του COVID-19, αλλά και την ένταση που δημιούργησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομική βία, η οποία γέννησε το κίνημα 'Black Lives Matter', μαζί και συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία σε πολιτείες της χώρας. Στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέβηκε στον δρόμο μαζί με την οικογένεια του για να βρεθεί στο πλευρό των διαδηλωτών.

"Το λιγότερο που είχα να κάνω ήταν να βρίσκομαι πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, στις πορείες διαμαρτυρίας. Ήθελα να δείξω στους ανθρώπους του Μιλγουόκι ότι είμαι εδώ, τους στηρίζω. Ότι είμαι προσβάσιμος, μπορούν να με δουν, θα είμαι στους δρόμους μαζί τους. Πήρα την οικογένεια μου μαζί. Ένιωσα πως ήταν κάτι που ήθελα να κάνω".

Μπόλικη κουβέντα υπήρξε για το αν θα έπρεπε υπό αυτές τις συνθήκες να παιχτεί ξανά μπάσκετ την φετινή σεζόν... Ο Αντετοκούνμπο υποστήριξε πως έχει εμπιστοσύνη στο ΝΒΑ και τους φορείς για τα μέτρα προστασίας των παικτών, παραδέχθηκε πως υπάρχει ανησυχία για την υγεία τους και ειδικά από τη μαμά του, ωστόσο δήλωσε πνευματικά έτοιμος για τον στόχο του τίτλου.

"Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση σχετικά με το αν έπρεπε να ξαναπαίξουμε για φέτος. Προετοιμάζεσαι όλο το χρόνο με τους συμπαίκτες σου, για να βγεις στο παρκέ και να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Όταν σου παίρνουν αυτή την ευκαιρία είναι σκληρό. Πίστευα πάντα πως η λίγκα και οι άνθρωποι της ομάδας θα πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για εμάς. Έτσι πίστευα πως πρέπει να είμαι έτοιμος για να κυνηγήσουμε τον στόχο μας. Πνευματικά όφειλα να είμαι έτοιμος.

Είχαμε ανησυχίες για το τι θα συνατήσουμε στο Ορλάντο. Αναρωτιόμασταν πόσο ασφαλείς θα είμαστε, αν θα μπορούμε να βγαίνουμε από τις εγκαστάσεις, αν θα έχουμε τις οικογένειες μας μαζί από την αρχή, πώς θα είναι το φορμάτ, πότε θα παίζουμε τα παιχνίδια. Προφανώς και είναι μια παράξενη κατάσταση. Χωρίς οπαδούς, δίχως τους δικούς μας ανθρώπους, τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που έχουμε κάνει πριν.

Ξέρω όμως πως το ΝΒΑ μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς δούλεψαν πολύ πάνω στο σχέδιο της επιστροφής στην δράση, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία μας. Τους εμπιστεύομαι. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και αυτοί την δική τους. Θέλουν να κάνουν την μετάβαση αυτή όσο πιο εύκολη γίνεται για εμάς.

Ανησυχία πάντα υπάρχει για την υγεία. Κανείς δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο. Αλλά στο τέλος της ημέρας το ΝΒΑ αποφάσισε να ξεκινήσουμε εκ νέου και όλοι θα κάνουμε την δουλειά μας. Και η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ, να στηρίζω τον συμπαίκτη μου, να εκπροσωπήσω την πόλη. Ωστόσο σίγουρα όλοι, οι οικογένειες μας και ειδικά η μαμά μου, έχουμε ανησυχίες για το θέμα της υγείας".

Ο σούπερ σταρ των Μπακς παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες προετοιμασίας μόνο ιδανικές δεν είναι, υποστηρίζοντας ότι αυτό ενδεχομένως να αποτελεί το δυσκολότερο πρωτάθλημα που θα μπορούσε να κερδίσει κανείς στην ιστορία του ΝΒΑ.

"Ο τρόπος των προπονήσεων είναι κάτι καινούργιο, περίεργο για όλους. Δεν θα πω ψέμματα. Μπορούμε να σηκώνουμε βάρη και να κάνουμε σουτ. Μετά πρέπει να βγούμε από το παρκέ για μπει ο επόμενος. Δεν είσαι όσο κοντά θα ήθελες με τους συμπαίκτες σου, τους προπονητές. Όμως ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε γι' αυτό με όσα μέσα έχουμε στην διάθεση μας. Είναι άσχημο που δεν θα έχουμε τους οπαδούς μας εκεί, μας ενοχλεί. Αλλά είναι μια συνθήκη που ισχύει για όλους. Το παιχνίδι θα εξαρτηθεί πολύ από την πνευματική δύναμη. Νομίζω πως εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, αυτό είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα που θα μπορούσε κανείς να κατακτήσει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK