Ο Giannis κάθισε αναπαυτικά στο θρόνο του Λεμπρόν Τζέιμς

Ο επιβλητικός Γιάννης Αντετοκούνμπο φυλούσε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του για τη στιγμή που θα παίξει στο 'σπίτι' του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο βασιλιάς είχε μόλις πεθάνει, ζήτω ο νέος βασιλιάς της Ανατολής.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34), from Greece, drives on Cleveland Cavaliers' Larry Nance Jr. (22) during the second half of an NBA basketball game Friday, Dec. 14, 2018, in Cleveland. The Bucks defeated the Cavaliers 114-102. (AP Photo/Ron Schwane)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34), from Greece, drives on Cleveland Cavaliers' Larry Nance Jr. (22) during the second half of an NBA basketball game Friday, Dec. 14, 2018, in Cleveland. The Bucks defeated the Cavaliers 114-102. (AP Photo/Ron Schwane) AP PHOTO/RON SCHWANE

To θερινό 'decision' του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν ήταν η πιο ανόητη στιγμή του. Όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί για το 2010. Ταυτόχρονα όμως προκάλεσε την αναδιανομή της γης στο ΝΒΑ και διατάραξε σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στις δύο περιφέρειες. Για πρώτη φορά ο 'βασιλιάς' είχε αφήσει την Ανατολή (Καβαλίερς, Χιτ, Καβαλίερς) για τη Δύση (Λέικερς), μετά από μια 15ετία σούπερ κατορθωμάτων που ενίσχυαν την ηγεμονία του, και αυτομάτως οι 'δελφίνοι' αναδύθηκαν στην επιφάνεια διεκδικώντας το χρίσμα.

Ο Κοουάι Λέοναρντ, πηγαίνοντας στο Τορόντο για να βρει ξανά τον εαυτό του, θα μπορούσε να είναι ο βασικός υποψήφιος για το θρόνο. Είναι πρώτος σκόρερ (26.1), πρώτος ριμπάουντερ (8.3) και καλύτερος 'κλέφτης' (1.9) των Ράπτορς, της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα, αλλά έχει παίξει μόνο στα 22 από τα 30 παιχνίδια τους ως τώρα. Η επιστροφή του δε στη δράση δεν συνδυάστηκε με νίκη (128-122 από τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ), παρά τους δικούς του 28 πόντους.

Ο Ζοέλ Εμπίντ είναι άλλη μια περίπτωση που συγκεντρώνει πολλές προτιμήσεις. Στην τρίτη πλέον σεζόν του στο ΝΒΑ, παίζει πιο πολύ από ποτέ και έχει στα πρώτα 28 παιχνίδια 26.5 πόντους και 13.3 ριμπάουντ. Βέβαια η δεύτερη '40άρα' του στη σεζόν, απέναντι στους Πέισερς, και τα 21 ριμπάουντ ήρθαν σ' ένα παιχνίδι που οι Σίξερς έχασαν 113-101 στη Φιλαντέλφια δεχόμενοι 64 πόντους στο δεύτερο μισό. Ο Καμερουνέζος σέντερ είχε μόλις μείνει στην ιστορία ως ο δεύτερος παίκτης της ομάδας του με τέτοια νούμερα σ' έναν αγώνα έπειτα από τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ τον Δεκέμβριο του 1990, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Φτάνουμε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η τελευταία εμφάνιση του οποίου μάλλον ξεδιάλυνε τη θολούρα. Την ίδια ημέρα που οι άλλοι έχαναν, ο 'Greek Freak', ο εν δυνάμει MVP της κανονικής περιόδου, 'μάτσαρε' την κορυφαία προσωπική επίδοσή του στο σκοράρισμα και καθοδηγούσε τους Μπακς στη 19η νίκη τους για εφέτος. Δίπλα στους 44 πόντους (με 14/19 δίποντα - δεν σούταρε τρίποντο και 16/21 βολές) βάλτε ακόμη τα 14 ριμπάουντ (10 αμυντικά, 4 επιθετικά), τις 8 τελικές πάσες και τα 2 κοψίματα.

Όλ' αυτά μάλιστα όχι όπου κι όπου, αλλά στην έδρα του 'βασιλιά'. Στο δικό του Κλίβελαντ κι ας το άφησε για το πιο φανταχτερό Λος Άντζελες. Το 20ο νταμπλ-νταμπλ του Αντετοκούνμπο στα 26 ματς που έχει αγωνιστεί εφέτος είναι αδύνατο ν' αμφισβητήσουν την ηγετική παρουσία του στους ανανεωμένους Μπακς του Μπουντενχόλτζερ, στους οποίους είναι πρώτος σκόρερ (26.6) με το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (66%) όσων έχουν παίξει +20 παιχνίδια, πρώτος ριμπάουντερ (13.2), πρώτος πασέρ (6.1), καλύτερος 'κλέφτης' (1.4 - όσα ο Μπλέντσο) και δεύτερος κορυφαίος μπλοκέρ (1.3), με τον Μπρουκ Λόπεζ να του στερεί την πρωτιά.

Ο Λάρι Ντρου, πρώτος προπονητής του στους Μπακς και νυν στους Καβαλίερς, ρωτήθηκε μετά το 114-102 πώς μπορείς να τον σταματήσεις.

Δεν υπάρχει απάντηση σ' αυτό. Είναι εκπληκτικός παίκτης. Έχει εξελίξει το παιχνίδι του όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να σε πληγώσει σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Αυτά...

Εσείς ποιος πιστεύετε πως είναι ο καλύτερος παίκτης της Ανατολής;

News 24/7

24MEDIA NETWORK