Ο Γιόκιτς σιχαίνεται όσους τον κάνουν πλούσιο και διάσημο

Ο κόσμος από θαυμασμό τον σταματά για μια φωτογραφία, τα ΜΜΕ φροντίζουν για την μέγιστη εκμετάλλευση της εικόνας του. Ο Νίκολα Γιόκιτς το αναγνωρίζει, αλλά δεν γουστάρει τίποτα αυτά.

Denver Nuggets center Nikola Jokic speaks after the second half of Game 7 of an NBA basketball second-round playoff series Sunday, May 12, 2019, in Denver. The Trail Blazers won 100-96. (AP Photo/John Leyba)
Ο Νίκολα Γιόκιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το Game 7 στα playoffs του NBA και την ήττα από το Πόρτλαντ με 100-96. (AP PHOTO/JOHN LEYBA)

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι αναμφίβολα μια... ειδική περίπτωση. Ο Λευτέρης Ελευθερίου έχει γράψει ότι πρέπει να φτιαχτεί μια θρησκεία για εκείνον. Ο Γιάννης Ζωιτός πως ο Σέρβος χάνει τη μπάλα πότε-πότε. Αυτός φρόντισε να τους δικαιώσει και τους δύο σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Road Of Sports. Ο σέντερ των Νάγκετς υποστήριξε πως νιώθει σαν ζώο όταν ο κόσμος που τον θαυμάζει του ζητάει μια φωτογραφία, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γουστάρει τα ΜΜΕ, παραδεχόμενος ωστόσο πως εξαιτίας του Τύπου απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα.

"Στις ΗΠΑ κάθε ομάδα βοηθά τους παίκτες της να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν, τους φροντίζουν, τους προπονούν, τους προσφέρουν τους καλύτερους γιατρούς. Δεν έχεις έτσι το δικαίωμα να αποτύχεις, διότι σου παρέχουν τα πάντα.

Στα χρόνια μου στους Νάγγετς πέρασαν από την ομάδα 20-30 παίκτες, είναι κάπως ανησυχητικό αυτό, όμως νέα ταλέντα έρχονται σε ένα μεγάλο σόου στο οποίο αν τραυματιστείς, θα είσαι απλά ένα κομμάτι του τσίρκου! Όπου κι αν πάμε, ο κόσμος θέλει να βγάλει φωτογραφίες μαζί μας, είμαστε σαν ζώα, αλλά είμαστε απλά αθλητές, μπάσκετ παίζουμε.

Είμαι ειλικρινά ένας μεγάλος αντίπαλος των δημοσιογράφων, διότι τους θεωρώ κακούς για τον αθλητισμό. Βέβαια, είμαστε γνωστοί εξαιτίας τους και έχουμε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από άλλους ανθρώπους του κόσμου".

Εκατομμύρια κόσμος σε όλο τον πλανήτη παρακολουθεί φανατικά ΝΒΑ και μέσω του marketing η αγορά απευθύνεται σε ένα κοινό που φέρνει ανυπολόγιστα κέρδη. Η προβολή μέσω των ΜΜΕ είναι η βάση πάνω στην οποία οι αστέρες του αμερικάνικου πρωταθλήματος 'παίζουν' παντού. Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν γουστάρει τίποτα αυτά. Μοιάζει να σιχαίνεται όσους τον κάνουν πλούσιο και διάσημο.

Υποστηρίζει πως "είμαστε απλά αθλητές, μπάσκετ παίζουμε" αλλά ξέρει πως δεν είναι έτσι. Δεν παίζει μπάσκετ στο ανοιχτό της γειτονιάς του και σίγουρα δεν είναι κάτι 'απλό', από τη στιγμή που του αποφέρει μυθικά ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Όπως επίσης ξέρει ότι δίχως την υπερπροβολή των ΜΜΕ, δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την εικόνα του.

Εκτός από τεράστιο ταλέντο, ο Σέρβος σέντερ έχει την ικανότητα συχνά να εκνευρίζει τους γύρω του. Μέσα ή έξω από το γήπεδο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας είχε καταφέρει να κάνει 'μπαρούτι' τον Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά την αποβολή του στο ματς με την Ισπανία. "Η ηλίθια αντίδραση του δεν μου άρεσε καθόλου" είχε δηλώσει απερίφραστα ο τεχνικός των 'πλάβι'.

Κυκλοθυμικός και με ασύνδετη σκέψη, αλλά αυτός είναι ο Νίκολα Γιόκιτς. Χάνει τη μπάλα πότε-πότε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK