Ο γιος του Λεμπρόν Τζέιμς είναι καλύτερος απ' ό,τι ο King στα 16

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς συνειδητοποίησε πως ο γιος του, πέρα από εξαιρετικό prospect στο μπάσκετ είναι και ένας έφηβος μαζί με εκατομμύρια άλλους που προφανώς και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για 'επίθεση'. Ο Κing τράβηξε άλλον δρόμο: αυτόν της σιωπηρής τιμωρίας.

O Mπρόνι Τζέιμς 'έκλεισε' τα 16 στις αρχές του Οκτώβρη. Είναι στο προσκήνιο από τη μέρα που γεννήθηκε. Και πριν ένα μήνα έκανε ένα λάθος, που κάποιοι επιμένουν πως 'πληρώνει' τώρα.
O Mπρόνι Τζέιμς 'έκλεισε' τα 16 στις αρχές του Οκτώβρη. Είναι στο προσκήνιο από τη μέρα που γεννήθηκε. Και πριν ένα μήνα έκανε ένα λάθος, που κάποιοι επιμένουν πως 'πληρώνει' τώρα. AP PHOTO/GREGORY PAYAN

Είσαι ο ΛεΜπρον ο Τζέιμς και στα 35 οι μετρήσεις που κάνουν στο σώμα σου δείχνουν πως η 'ηλικία' αυτού είναι 25 -με τη δουλειά που 'πατάς' καθημερινά. Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, είσαι στο προσκήνιο. Παρ' όλα αυτά, οι φορές που 'χεις δώσει δικαίωμα να σε σχολιάσουν, είναι ελάχιστες, όπως κατακτάς ξανά το πρωτάθλημα -και έναν ακόμα τίτλο MVP των τελικών του ΝΒΑ. Eνώ είσαι ακόμα στη φάση που απολαμβάνεις το τελείωμα της δουλειάς που 'χες τάξει, από την ημέρα που πήγες στους Λέικερς, βλέπεις το James να τρεντάρει στα social media, αλλά για λόγο που δεν έχει να κάνει με εσένα -ή την επιστροφή των 'Λιμνανθρώπων' στην κορυφή.

Τι είχε γίνει

Προς το τέλος του Σεπτέμβρη, πριν 'κλείσει' τα 16 ο πρωτότοκος γιος του 'King' -επίσης LeBron, αλλά για να αποφευχθούν οι συγχύσεις και τα Senior με τα Junior, κυκλοφορεί ως Bronny-, έγινε viral στο Twitter, μέσω Instagram story στο οποίο φαινόταν να είναι σε σκοτεινό δωμάτιο, να καπνίζει κάτι που -κατά τους χρήστες- παρέπεμπε σε μαριχουάνα. Και αν αρχικά εξαφανίστηκε το clip από το Instagram, χρειάστηκε λίγη ώρα για να συμβεί το ίδιο και στο Twitter. H ζημιά είχε ήδη γίνει. Στο 'προφίλ' της οικογενείας -γιατί η μαριχουάνα είναι νόμιμη στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Στο video από πάνω θα δεις το επίμαχο ντοκουμέντο, με την πρώτη αντίδραση του ΛεΜπρον, ο οποίος ανήμερα των 16ων γενεθλίων του γιου του (6/10) έκανε ένα συγκινητικό ποστ.

Όπως είχε γράψει το Clutch δεν είχε κάνει και κάποιο έγκλημα και αν δεν ήταν γιος του 'βασιλιά' του ΝΒΑ ενδεχομένως να μην ασχολείτο άνθρωπος. “Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι έφηβος και ζει στο προσκήνιο από την ημέρα που γεννήθηκε. Τώρα ενώ πλησιάζει στην ενηλικίωση, έχει κάθε δικαίωμα να χαλαρώσει και να ζήσει τη ζωή του” όπως επιλέγει.

Θα με ρωτήσεις γιατί θυμήθηκα τώρα, αυτό το συμβάν. Διότι -πάντα σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν- ο Μπρόνι είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί στο Twitch, για ένα stream του Call of Duty: Warzone μαζί με τον Οντέλ Μπέκαμ Jr. (τον σταρ του NFL). Ο νεαρός είναι από τα τελευταία μέλη που πρόσθεσε η FaZe Clan (επαγγελματικός οργανισμός esports) στο ρόστερ της, με τον Μπέκαμ να επιβεβαιώνει πως το αρχικό πλάνο ήταν να παίξουν μαζί.

Αυτό όμως, δεν έγινε ποτέ. Ο πατέρας του είχε επιστρέψει από τη 'φούσκα' του Ορλάντο και όλοι έκριναν πως η απουσία του Μπρόνι είχε να κάνει με τιμωρία του ΛεΜπρον -για το συμβάν με το Instagram Story.

Η FaZe έσπευσε να διευκρινίσει πως η απουσία του 16χρονου -πια- Μπρόνι δεν είχε να κάνει με το clip του περασμένο μήνα “αλλά με το μπάσκετ, καθώς είχε την ίδια ώρα προπόνηση. Θα επαναπρογραμματιστεί η εμφάνιση του”. Kαι κάπως έτσι, φτάσαμε στην κανονική δουλειά που 'χει ο Μπρόνι και είναι το μπάσκετ (σοκάρεσαι;). Μέχρι τη σήμερον ημέρα δεν έχει υπάρξει γιος κορυφαίου (θρύλου) NBAer που να έκανε καριέρα ανάλογη με εκείνη του πατέρα του. Οι ειδικοί έχουν εκτιμήσει πως ο Μπρόνι μπορεί να 'σπάσει' αυτόν τον κανόνα.

O έφηβος που 'χει 5.8 εκατομμύρια followers στο Instagram, 'suspended' λογαριασμό στο Twitter και νονό τον Κρις Πολ, έγινε στόχος από τα κορυφαία κολεγιακά προγράμματα των ΗΠΑ, από όταν ήταν 9 χρόνων.

Ένας σούτινγκ/combo γκαρντ “με εξαιρετική αίσθηση του παιχνιδιού”

Για high school επέλεξε το Sierra Canyon, όπου αντάμωσε με τον Ζαϊρ Ουέιντ (ναι, είναι ο γιος αυτού που φαντάζεσαι). Και αν ο Ουέιντ έδειξε να λυγίζει υπό την πίεση -και τις προσδοκίες- ο Μπρόνι δεν είχε αυτήν την πολυτέλεια. Στις τελευταίες αξιολογήσεις της 'τάξης' του, αυτής που θα εμφανιστεί στο 2023 NBA Draft, σύμφωνα με το 247Sports είναι μεταξύ των τριάντα καλύτερων. “Ήδη μπορεί να σκοράρει, είναι καλός αθλητής, αξιοπρεπής στα μακριά σουτ, ενώ έχει τη διάθεση να επιτεθεί, πηγαίνοντας προς το καλάθι. Όπως έχει διάθεση να δώσει πάσες -είναι πολύ χαρισματικός σε αυτό-, με δεδομένο το μενταλιτέ του σκόρερ. Είναι 1.87 και ακόμα στην ανάπτυξη. Αν συνεχίσει να 'μεγαλώνει' στο σώμα και να ωριμάζει στο μυαλό -σε επίπεδο επιλογής σουτ και decision making- θα εξελιχθεί σε 5 star recruit”. Δεν έχει πιο πάνω. Σε αυτά που πρέπει να δουλέψει είναι το σουτ (στο τρίποντο είτε μετά την ντρίμπλα είτε μετά την πάσα), ο χειρισμός της μπάλας υπό πίεση και τα τελειώματα του. Χρειάζεται να πάρει μπόι, για να γίνει ακόμα πιο πολυδιάστατος. Αν δεν πάρει, θα απασχοληθεί ως point guard, όπως διαβεβαιώνει το ESPN. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δουλέψει για να εξελιχθεί σε σκόρερ 'άσο', που να μπορεί να 'φτιάξει' παιχνίδι και σουτ και να παίξει άμυνα στα αντίπαλα point guards. Σε κάθε περίπτωση, πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος στο οποίο θα φτάσει ο Μπρόνι. Ο Πατέρας του έφτασε στο 1.93 πριν πάει στην πρώτη τάξη του high school. Ο γιος του ήταν 1.83.

Σημείωσε πως το 2023 μπορεί οι παίκτες να επανακτήσουν το δικαίωμα να δηλώνουν συμμετοχή στo NBA Draft, απευθείας από το high school.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο ΛεΜπρον είχε πει πως έκανε μια από τις πιο απαιτητικές προπονητικές διαδικασίες της καριέρας του. Μάντεψε τι έκανε ο Μπρόνι -προφανώς και ακολούθησε το παράδειγμα του -με τον King να ποστάρει τι έκανε ο γιος του, στις 5 το ξημέρωμα που ξύπνησε για τη δική του προπόνηση.

Οι συμμαθητές του διαβεβαιώνουν πως ο Μπρόνι έχει αναπτύξει ήδη μηχανισμό, για να διαχειρίζεται την πίεση των απαιτήσεων που υπάρχουν επειδή είναι γιος του King. Όπως λένε οι φίλοι του 'απλά δεν τον νοιάζουν όσα λέγονται' από όσους δεν είναι ο πατέρας του. Παρεμπιπτόντως, όταν του ζήτησαν να πει τους πέντε αγαπημένους παίκτες, δεν έβαλε τον πατέρα του στη λίστα (προτίμησε τους Χάρντεν, Αντετοκούνμπο, Λίλαρντ, Ντέιβις και Ντουράντ).

Στη σύγκριση που γίνεται τακτικά, με το τι κάνει αυτός τώρα (στα 16) και τι έκανε ο πατέρας του στην ηλικία του, αναφέρεται πως “έχει καλύτερο jump shot από τον μπαμπά του και μεγαλύτερη αίσθηση του παιχνιδιού”. Είναι ταλαντούχος, αλλά όχι και ο καλύτερος παίκτης του σχολείου του -που έχει την πιο δημοφιλή ομάδα στη σύγχρονη ιστορία των σχολικών ομάδων. Aυτός ήταν -μέχρι το τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς- ο BJ Μπόστον, ο οποίος είναι πια στο Kentucky και φαβορί για τον τίτλο 'ο καλύτερος παίκτης του έθνους'.

Δεν θέλω να ξεχνάς πως ό,τι και αν συμβεί με τον Μπρόνι, από πίσω του έρχεται ο αδελφός του, Μπράις Μάξιμους "που είναι ο καλύτερος σουτέρ του σπιτιού" κατά του ΛεΜπρον το ρηθέν, με τις εκτιμήσεις να τον θέλουν να γίνεται πιο ψηλός από τον αδελφό του.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπράις Μάξιμους μιμείται εξαιρετικά τον πατέρα του -σε κάποιες από τις best of ατάκες που λέει στα παιδιά για τις ρίζες του και τα χρήματα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK