Ο Γκαρνέτ έκανε το λάθος να προκαλέσει τον Τζόρνταν και το πλήρωσε ακριβά

Ο Κέβιν Γκαρνέτ θυμήθηκε μια ιστορία με τον Μάικλ Τζόρνταν, την οποία θα ήθελε να ξεχάσει. Ήταν 18 χρονών και προκάλεσε τον 'Air'. Δεν πήγε καλά αυτό...

Ο Μάικλ Τζόρνταν των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς με τον Κέβιν Γκαρνέτ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς σε στιγμιότυπο του NBA All-Star Game 2002, Φιλαδέλφεια, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2002
Ο Μάικλ Τζόρνταν των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς με τον Κέβιν Γκαρνέτ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς σε στιγμιότυπο του NBA All-Star Game 2002, Φιλαδέλφεια, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2002 AP PHOTO/GENE J. PUSKAR

Το 1996 ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο 'Air' και ο Κέβιν Γκαρνέτ ήταν το νο5 του draft του 1995 που αγωνιζόταν στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Η διαφορά επιπέδου τους ήταν τόσο μεγάλη που ο δεύτερος δεν είχε... δικαίωμα να απευθύνεται στον πρώτο χωρίς να μετράει τα λόγια του. Το έκανε όμως και 24 χρόνια αργότερα το θυμάται για τα καλά, αφού η... τιμωρία του δεν ξεχνιέται.

Στις 27 Φεβρουαρίου, οι Σικάγο Μπουλς, που βρίσκονταν σε τροχιά καλύτερου ρεκόρ στην ιστορία του NBA, στην κανονική διάρκεια υποδέχθηκαν τους Τίμπεργουλβς. Το παιχνίδι ήταν κλειστό και το σκορ στην 3η περίοδο ήταν 82-76, με συνέπεια όλα να μοιάζουν ανοιχτά ενόψει του φινάλε. Μέχρι που ο 18χρονος Γκαρνέτ αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του και να διαλύσει κάθε ελπίδα.

"Έχω γύρω στους 24 πόντους, οδεύοντας προς την 4η περίοδο. Όταν αντιμετώπιζα τον Μάικ, ήμουν πάντα σιωπηλός", θυμάται σε podcast ο τότε συμπαίκτης του Γκαρνέτ, Αϊζάια Ράιντερ. "Μπαίνουμε για την τελευταία περίοδο και ο KG μου λέει 'μεγάλε, φάτον. Ταπείνωσέ τον. Δεν μπορεί να σε μαρκάρει'. Ήμουν ήσυχος, τον κοιτούσα και έλεγα 'ηρέμησε'. Ο Μάικ ήταν ακριβώς δίπλα. 'Δεν με νοιάζει. Πήγαινε κατά πάνω του'. Ο Μάικ κοιτάζει εμένα, κοιτάζει εκείνον και του λέω 'Μάικ, δεν ξέρει τους πώς παίζεται το παιχνίδι, είναι μικρός'. Του είπε 'καλά, μιλάς' και άρχισε να κοιτάζει μία προς εμένα και μία προς αυτόν. 'Γιατί κοιτάζεις εμένα', δεν έκανα κάτι, τον ρώτησα".

Ο Γκαρνέτ, από την πλευρά του, μιλώντας στο podcast 'All the Smoke', διηγείται την ιστορία με παρόμοιο τρόπο: "Είμαστε στο Σικάγο, στη ρούκι χρονιά μου. Ο Τζέι Αρ κάνει καλό παιχνίδι. Καθώς επιστρέφουμε στο παρκέ, είμαι εκστασιασμένος. Δεν μπορώ να με περιγράψω. Λέω στον Τζέι Αρ 'συνέχισε να τον σκοτώνεις. Τον έχεις. Συνέχισε'. Ο Μάικ είναι εκεί και με ακούει, αλλά συνεχίζω. Και όπως κάθομαι εκεί, το αισθάνομαι. Τα χέρια του είναι στους γοφούς, τα πόδια κλειδωμένα και με κοιτάζει έντονα για 15 δευτερόλεπτα. Βλέπω τον Τζέι Άρ να μιλάει με τον Μάικλ και να λέει 'δεν ξέρει πώς είναι αυτά τα πράγματα. Είναι ενθουσιασμένος'. Πλέον, ο MJ στέκεται στο πίσω πόδι και αρχίζει: 'Ναι; Αλήθεια; Ναι;"

Κάπου εκεί, ο... πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στους δύο άτυχους παίκτες των Τίμπεργουλβς και μαζί σε όλη τη Μινεσότα. "Δεν μπορώ ούτε να περιγράψω τα επόμενα 6-7 λεπτά. Φτάσαμε να είμαστε πίσω 25 πόντους από -2. Τα πράγματα έγιναν άσχημα πολύ γρήγορα", θυμάται ο Γκαρνέτ, ο οποίος προς το τέλος, εξουθενωμένος από την προσπάθεια να σταματήσει τον χειμαρρώδη Τζόρνταν, απευθύνθηκε προς τον Ράιντερ. "Τζέι Αρ, λάθος μου. Λάθος μου. Συγγνώμη, φιλέ. Συγγνώμη", του είπε, για να εισπράξει απάντηση από τον εξίσου λαχανιασμένο Ράιντερ: "Δεν πειράζει, απλά σταμάτα να μιλάς".

Ο Τζόρνταν ήταν ανάμεσά τους σε αυτήν τη συνομιλία και απλά τους απολάμβανε. "Αυτό μπορείς να κάνεις μόνο; Κάτω, μικρέ. Κάτω. Κάτω", άρχισε να φωνάζει στον Γκαρνέτ. Οι Μπουλς επιβλήθηκαν με 120-99 με τον Τζόρνταν να ολοκληρώνει τον αγώνα με 35 πόντους, εκ των οποίων οι 17 στην 4η περίοδο. Το τέλος της κανονικής σεζόν βρήκε τους 'ταύρους' με ρεκόρ 82-10. Το τέλος της σεζόν τους βρήκε πρωταθλητές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK