O γκέι πρόεδρος των Γουόριορς νίκησε (επιτέλους) την ομοφοβία

Ο Ρικ Βελτς, ύστερα από 40 χρόνια όπου έκρυβε επιμελώς το 'μυστικό' του, μπορεί να ζήσει με την αλήθεια του, παντρεμένος με τον σύντροφο του.

O Ρικ Βελτς στα εγκαίνια του Chase Center, της νέας έδρας των Golden State Warriors, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019
O Ρικ Βελτς στα εγκαίνια του Chase Center, της νέας έδρας των Golden State Warriors, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Ο Ρικ Βελτς μπορεί για λίγο να μην ανησυχήσει για το αρνητικό ρεκόρ των φετινών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ο 67χρονος πρόεδρος και COO των Γουόριορς εργάζεται σε μια ομάδα που έχει εκτοξεύσει τη συνολική αξία της κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας και έγινε θρύλος. Ο Ρικ Βελτς μπορεί να περιμένει για λίγο τον Στεφ Κάρι και τον Κλει Τόμπσον να επιστρέψουν στα παρκέ και να χαρίσουν λίγη ακόμα 'Splash Brothers' μαγεία, ενδεχομένως με το #1 του επόμενου ντραφτ να τους πλαισιώνει, σε μια νέα εποχή για τους 'πολεμιστές' της δυτικής ακτής.

Ο Βελτς γνωρίζει όλα τα παραπάνω καλύτερα από εμάς και στο σύντομο 'διάλειμμα' του, αποφάσισε να κάνει αυτό που λαχταρά ο κάθε άνθρωπος εκεί έξω, είτε είχε δισεκατομμύρια στην τράπεζα είτε έναν μικρομεσαίο μισθό. Να ορκιστεί αγάπη προς τον άνθρωπο που αγαπά περισσότερο από κάθε άλλον εκεί έξω, τον Τοντ Κέιτζ. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, σε μια λιτή και διακριτική τελετή.

Μόλις το 2011, σε αφιέρωμα των New York TImes, o Βελτς είχε μιλήσει για πρώτη φορά, ανοικτά, για την ομοφυλοφιλία του. Ο 67χρονος παράγοντας από την εφηβεία του, στην περιοχή Magnolia του Σιάτλ, είχε διαπιστώσει την σεξουαλική του ταυτότητα, όμως τον τρομοκρατούσε η ιδέα πως ο περίγυρος του θα τον ταύτιζε με το στερεότυπο του 'φανταχτερού' ομοφυλόφιλου. Ο Βελτς μπήκε στο NBA το 1979. Για την ομοφυλοφιλία του γνώριζαν μόνο κάποιοι ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι. Έχοντας ταλέντο στην επικοινωνία και το μάρκετινγκ, εργάστηκε αρχικά ως υπεύθυνος επικοινωνίας των Σιάτλ Σούπερσονικς και στη συνέχεια βρέθηκε στην ομάδα του Ντέιβιντ Στερν με αποστολή να φέρει το NBA πιο κοντά σε brands και επικερδείς εμπορικές συμφωνίες. Του πιστώνεται μέχρι σήμερα η εμπορική 'εκτόξευση' του All-Star Game.

Ο Βελτς είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1978 και ζούσε εκεί μαζί με τον πρώτο σύντροφο του, τον φημισμένο σχεδιαστή, Άρνι Τσιν. Το 1995, όταν ο Άρνι πέθανε από επιπλοκές στην καρδιά που είχαν προκληθεί από το AIDS, ο Βελτς έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα: συνέχισε να παραμένει 'στη ντουλάπα', κρύβοντας επιμελώς τη σεξουαλική του ταυτότητα, αφήνοντας πίσω του πάντως, μια όμορφη κίνηση αγάπης. Ένα trust fund στο όνομα του αγαπημένου του, που θα βοηθούσε νέους δημιουργούς να ασχοληθούν με το καλλιτεχνικό σχέδιο.

"Γνώριζα για τη σεξουαλική ταυτότητα του Βελτς, αλλά είχα δεσμευτεί να μην εκφραστώ ποτέ δημοσίως γι' αυτή", είχε δηλώσει ο Στερν το 2011. Ο Ρικ Βελτς με διακριτικότητα που θύμισε τον παίκτη που πέρασε και από τον Παναθηναϊκό, Τζον Αμίτσι, δημιούργησε την καμπάνια επικοινωνίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Αμερικής που πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, έφτιαξε τον όρο 'dream team' και στη συνέχεια εργάστηκε στους Φοίνιξ Σανς.

Στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ενθάρρυνε τη δημιουργία μιας ομάδας που έπαιξε το μπάσκετ του μέλλοντος και αποθεώθηκε παγκοσμίως. Αγάπη, αναρχία, ανατροπή στο σκοτάδι και τον τρόμο που αυτό γεννά. Ο Βελτς έφτιαξε μια επανάσταση στο μπάσκετ και ύστερα έκανε τη δική του επανάσταση καρδιάς. Τις ευχές για 'καλούς απογόνους' που εισέπραξε η αναγγελία του γάμου του στα social media από ανθρώπους που ξαφνικά μάθαιναν το όνομα του, δεν πρόκειται να τις δεχτεί στενάχωρα. Την ομοφοβία την έχει ήδη νικήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK