Ο Ηρακλής κάνει το 'Ιβανώφειο' στέκι μπασκετικών αναρχικών

Μια εκτενής ματιά στο Ηρακλής-ΠΑΟΚ, το ντέρμπι μιας άλλης εποχής, που έδειξε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ξανά μια πολύ δυνατή ομάδα μπάσκετ.

Ο Ηρακλής κάνει το 'Ιβανώφειο' στέκι μπασκετικών αναρχικών
EUROKINISSI SPORTS

Φέτος στο 'Ιβανώφειο', ο Βασίλης Καββαδάς μπορεί να φοράει τη φανέλα του Ηρακλή και να καρφώνει με ιερή οργή στο καλάθι των αντιπάλων. Ξέρει πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν καταστάσεις ρομαντικής μπασκετικής αγάπης, όπως η παρακάτω:

Ο 'γηραιός' νίκησε τον ΠΑΟΚ με 99-82 για την 13η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League, επιδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι χτίζει μια πολύ ισχυρή ομάδα, που θα μπορούσε μέσα στα επόμενα χρόνια ακόμα και να επανέλθει στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Τζαμάλ Σούλερ πέτυχε 26 πόντους, σουτάροντας από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, ενώ ο Θοδωρής Ζάρας (14 πόντοι), ο Τέντι Οκερεαφόρ (10 πόντοι) και ο Καββαδάς (13 πόντοι) συνέθεσαν για μια ακόμα φορά τον κορμό μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής ομάδας, που ξέρει και να προσφέρει showtime.

Αυτό που κρατάμε από την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ, πέρα από το γεγονός ότι βύθισε την πάλαι ποτέ ομάδα-θρύλο στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, δίπλα στον επίσης πάλαι ποτέ 'αυτοκράτορα' Άρη, είναι το γεγονός ότι και το 'Ιβανώφειο', μια θρυλική μπασκετική έδρα δείχνει να επιστρέφει στο δοξασμένο παρελθόν του, να γίνεται ξανά το καμίνι που ήταν στα 90s, το φόβητρο για ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες. Όσο μικρό δείχνει στο μάτι το 'Ιβανώφειο' κλειστό γυμναστήριο, τόσο 'τεράστιο' είναι σε γνήσια, ρομαντική απόλαυση για το άθλημα, σε μια πραγματική και άμεση επικοινωνία μεταξύ φιλάθλων και παικτών, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

"Είναι σαν να έχουμε δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο", δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Όλιβερ Χάνλαν και το μόνο σίγουρο είναι πως αν η ομάδα προκριθεί στα playoffs της Α1 -στόχος που δείχνει απόλυτα ρεαλιστικός- τότε το 'Ιβανώφειο' θα ζήσει καταστάσεις που θα ζήλευε και η τριπλέτα-φωτιά των Λευτέρη Κακιούση, Γιούρι Ζντόβιτς και Ουόλτερ Μπέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK