Ο ήρωας των Σπερς που πλήρωνε για να παίξει

Ήταν στ' αζήτητα, δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε. Πήρε την πάσα από τον Γκρεγκ Πόποβιτς και άρπαξε την μπάλα γερά στα χέρια του. Πριν κλείσει τα 28 ζει το όνειρό του όντας πρωταγωνιστής για το Σαν Αντόνιο. Αυτός που "έσβησε" τον Χάρντεν είναι το πρόσωπο της ημέρας.

Ο ήρωας των Σπερς που πλήρωνε για να παίξει

Βαδίζει στα 28 του (τα κλείνει τον Σεπτέμβριο), άλλαξε τρία κολέγια, δεν έγινε ποτέ ντραφτ, βολόδερνε στις μικρές λίγκες των ΗΠΑ και στο ΝΒΑ πρωτόπαιξε πριν από 1,5 χρόνο (14 Νοεμβρίου 2015).

Ο άσημος Τζόναθαν Σίμονς έγινε το πρόσωπο της ημέρας ή για την ακρίβεια το πρόσωπο των ημιτελικών της Δύσης κόντρα στους Ρόκετς! Διότι όταν τα πράγματα στράβωσαν και (μετά τον Πάρκερ) ο Κάουι Λέοναρντ τέθηκε εκτός του Game6, ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον έριξε στα βαθιά. Τον έχρισε βασικό, τού ζήτησε να μαρκάρει τον Τζέιμς Χάρντεν και να γίνει πρωταγωνιστής αφίσας από κομπάρσος.

Μπασκετικός ναυαγός για χρόνια, ήξερε καλό κολύμπι και βγήκε στο αφρό. Άντεξε την πίεση και σήκωσε το βάρος στους δυνατούς ώμους του. Με 18 πόντους (8/12 σουτ) και 4 ασίστ ήταν ο αστάθμητος παράγοντας του αγώνα. Κυρίως γιατί μαζί με την επιθετική συνεισφορά κράτησε τον Χάρντεν στους 10 πόντους μην αφήνοντάς του χώρο ν' ανασάνει (0/2 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 6 λάθη). Ο τύπος που το 2013 πλήρωσε (150 δολάρια) για να δοκιμαστεί στη D-League μήπως και βρει μια γωνιά να τρυπώσει έγινε αυτός που όρισε τη μοίρα μιας ολόκληρης σειράς.

Παρόλα αυτά "συνεχίζω να μένω ταπεινός γιατί θέλω να προοδεύω για να κερδίσω το σεβασμό των άλλων", όπως δήλωσε.

AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK