Ο Ίρβινγκ είναι για να... του βγάλεις το καπέλο

Το ότι αγωνίστηκε με μάσκα για να βοηθήσει τους Σέλτικς στη 13η σερί νίκη τους ήταν το λιγότερο που έκανε ο Κάιρι Ίρβινγκ στο ματς με τους Νετς. Γι' άλλα παίρνει το χειροκρότημα ο γκαρντ των Σέλτικς.

Boston Celtics' Kyrie Irving (11) adjusts his mask during the second half of the team's NBA basketball game against the Brooklyn Nets on Tuesday, Nov. 14, 2017, in New York. The Celtics won 109-102. (AP Photo/Frank Franklin II)
Boston Celtics' Kyrie Irving (11) adjusts his mask during the second half of the team's NBA basketball game against the Brooklyn Nets on Tuesday, Nov. 14, 2017, in New York. The Celtics won 109-102. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η ορατότητα πίσω από την πλαστική μάσκα ήταν περιορισμένη, εξ ου και τα 8/20 σουτ. Παρόλα αυτά ο Κάιρι Ίρβινγκ επέδειξε άκρατο επαγγελματισμό, δεν κρύφτηκε πίσω από τον τραυματισμό του στο πρόσωπο, έπεσε στη μάχη και βοήθησε με 25 πόντους τους Σέλτικς στο 109-102 επί των Νετς, νίκη που ήταν η 13η στη σειρά.

Οι περισσότεροι πάντως δεν ασχολήθηκαν με τις αγωνιστικές επιδόσεις του σταρ των "Κελτών", αλλά με δύο ξεχωριστές ενέργειές του που τράβηξαν, δικαιολογημένα, τα βλέμματα.

Η πρώτη αφορούσε τα (νέα) παπούτσια του. Τα οποία αντί του λογότυπου της εταιρίας στη γλώσσα έφεραν τη λέξη "MOM". Μητέρα δηλαδή. Μια λέξη που ο Ίρβινγκ ξεστόμισε για τελευταία φορά όταν ήταν τεσσάρων, αφού η Ελίζαμπεθ Ίρβινγκ έφυγε από ζωή προτού τη γνωρίσει καλά-καλά.

Ο 25χρονος έχει βαθιά μέσα του τη μορφή της και βρίσκει πάντα έναν ξεχωριστό τρόπο να τιμάει τη μνήμη της. Όπως και κάθε άλλον που θεωρεί πως το αξίζει.

Οι δυο φανταρίνες που βρέθηκαν στο γήπεδο για τον αγώνα στο Μπρούκλιν το αντιλήφθηκαν από πρώτο χέρι. Και εδώ είναι το δεύτερο εξωαγωνιστικό γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον.

Διότι μετά το τέλος του ματς ο Ίρβινγκ τις πλησίασε, έβγαλε τη φανέλα και τα συλλεκτικά παπούτσια, μοιράζοντάς στα δύο... Η μία πήρε την πράσινη μπλούζα και η άλλη το ζευγάρι. Αμφότερες εξεπλάγησαν από την κίνησή του και το χάρηκαν δεόντως.

News 24/7

24MEDIA NETWORK