Ο Ιτούδης "ξαναζεί" τη φάση του '15 με τον Σπανούλη

Πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό βάλαμε τον Έλληνα κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μια back to the future κατάσταση κι αυτός δεν δίστασε ν' αποδεχθεί τη σκληρή πρόκληση.

Ο Ιτούδης "ξαναζεί" τη φάση του '15 με τον Σπανούλη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρασκευή 15 Μαϊου 2015. Ο ημιτελικός του Final-4 της Μαδρίτης ισορροπεί σ' ένα σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει. Το 66-66 του 39'29'' αφήνει στον Βασίλη Σπανούλη την επιλογή να πράξει κατά το δοκούν. Εύστοχο τρίποντο από το φτερό στα 9.9'', προβάδισμα Ολυμπιακού και μετά από μια αλληλουχία βολών η ΤΣΣΚΑ πέφτει οριστικά στο καναβάτσο. Ξανά! Οι "ερυθρόλευκοι" τη βγάζουν νοκ άουτ και προκρίνονται στον τελικό.

Παρασκευή 19 Μαϊου 2017. Ο ημιτελικός του Final-4 της Κωνσταντινούπολης δεν έχει αρχίσει και η ιστορία δεν έχει γραφεί ακόμη. Ή μήπως έχει; Μπορεί κανείς να μαντέψει το μέλλον γυρίζοντας το παρελθόν; Ο Δημήτρης Ιτούδης ενδεχομένως ναι, καθώς στη μηχανή του χρόνου δεν φοβήθηκε να μπει, ούτε να βιώσει πάλι ό,τι συνέβη πριν από δύο χρόνια και να επιστρέφει στο σήμερα σοφότερος - υποψιασμένος ήταν ούτως ή άλλως.

Πώς, αλήθεια, θα ενεργούσε, αν η ίδια φάση υπό τις ίδιες συνθήκες επαναλαμβανόταν απόψε;
Η πρώτη απάντηση στο ερώτημά μας υπήρξε αστραπιαία και κοφτή: "Ας φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση και βλέπουμε τότε".

Σχεδόν αμέσως όμως μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις. Μήπως άλλος είναι ο τρόπος για ν' αφοπλίσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, αφού, όπως συμπληρώνει, "δεν ήταν μόνο ο Ντε Κολό που τον έπαιζε άμυνα, ήταν και ο Βορόντσεβιτς που άλλαξε, ήταν και ο Κιριλένκο"; Μήπως "η εκπληκτική ικανότητα και η αίσθηση στο σκοράρισμα που έχει ο Βασίλης", όπως συνεχίζει να λέει ο Έλληνας κόουτς δεν έχει συναντήσει δραστικό αντίδοτο;

Αλλού ψάχνει τη λύση ο Ιτούδης καταλήγοντας πως "δεν είναι μονάχα η άμυνα, είναι φυσικά και η επίθεση. Αναφερόμαστε μεν στο ένα σημαντικό στοιχείο, θα πρέπει όμως κι εμείς να βάλουμε κάποια καλάθια για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν πρέπει μόνο ν' αμυνθούμε".

Διότι και η κάτοχος ΤΣΣΚΑ θέλει μάλλον έναν Σπανούλη να σουτάρει στα κρίσιμα και κυρίως να ΕΥΣΤΟΧΕΙ. Αυτόν όμως και απόψε τον έχει ο Ολυμπιακός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK