Ο 'je m' appelle Jean' και οι Μπακς κάνουν διακοπές στο Παρίσι

Η χαρωπή παρέα του Μιλγουόκι βρίσκεται από την Τρίτη στο Παρίσι και απολαμβάνει κάθε στιγμή του ταξιδιού της πριν από το παιχνίδι της Παρασκευής με τους Χόρνετς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται με την υπόλοιπη αποστολή των Μπακς στο Παρίσι και το απολαμβάνουν
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται με την υπόλοιπη αποστολή των Μπακς στο Παρίσι και το απολαμβάνουν

Ως το δευτεριάτικο 111-98 επί των Μπουλς στο Μιλγουόκι οι Μπακς ήταν η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ - και μαζί τις περισσότερες νίκες (39). Από τις 25 Οκτωβρίου και σε χρονική απόσταση πιο σύντομη των τριών μηνών είχαν αγωνιστεί 45 φορές και μετρήσει 22 εκτός έδρας 'αποστολές', έχοντας ταξιδέψει κιόλας σε Χιούστον, Λος Άντζελες, Σαν Αντόνιο, Σαν Φρανσίσκο, Σακραμέντο και Πόρτλαντ για τις εκεί αναμετρήσεις. Ο μόλις ένας αγώνας που θα δώσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη που θα υποδεχθούν τους Γουίζαρντς στο 'Fiserv Forum' αποτελεί εξαίρεση σ' ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα.

Θα έχει μεσολαβήσει το υπερατλαντικό ταξίδι στην Ευρώπη και το πρώτο ματς του αμερικανικού πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί ποτέ στο Παρίσι. Οι Μπακς γεύονται ήδη μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζεται με τουρισμό και μπόλικη ξεγνοιασιά, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Τα τυχερά του επαγγέλματος, θα έλεγες.

Προκειμένου βέβαια, να έχουν όσες περισσότερες ημέρες στην 'Πόλη του Φωτός' και ταυτόχρονα να εξοικειωθούν με την αλλαγή ώρας η αποστολή 'πέταξε' απευθείας μετά τον αγώνα με τους 'ταύρους'.

Ο Μπρουκ Λόπεζ και ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο είχαν φροντίσει να εφοδιαστούν με ειδικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για την καλή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ ο Κρις Μίντλετον ίσα που πρόλαβε να ρίξει κάτι πάνω του, φεύγοντας άρον-άρον για το αεροδρόμιο με τις trademark παντόφλες του.

Προηγουμένως κάμποσοι εκ των παικτών, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δοκιμάστηκαν σ' ένα τεστ γνώσεων αλλιώτικο των άλλων. Ευτυχώς γι' αυτούς όσοι απέτυχαν δεν αποκλείστηκαν από το ταξίδι και τσέκαραν κανονικά τα διαβατήριά τους.

Ο Μάικ Μπουντενχόλτζερ είχε, φυσικά, εξαιρεθεί της διαδικασίας. Ενδεχομένως το 'έστησε' όλο αυτό ως μια έξτρα προετοιμασία για ό,τι θ' ακολουθήσει. Από τα λόγια του, μετά την άφιξη στη Γαλλία, έγινε αντιληπτό πόση ανάγκη είχαν ένα τέτοιο διάλειμμα όλοι τους, διότι "ξοδεύουμε χρόνο όλοι μαζί και μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Θα είναι μια πολιτισμική εμπειρία, βλέποντας διαφορετικά πράγματα και κάνοντας κάτι άλλο, θα φάμε καλά, θα πιούμε ωραίο κρασί και στο τέλος θα παίξουμε έναν αγώνα".

Προφανέστατα στον πυρήνα του ενδιαφέροντος κινείται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είναι η ατραξιόν. Αφού ενημέρωσε πως τα μόνα γαλλικά που γνωρίζει, όπως κάθε αυθεντικό greek kamaki, είναι το "je m’appelle, Jean. Como tu t'appelle?", επισκέφτηκε στο 'Παρκ ντε Πρενς', μπήκε στ' αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν, απόλαυσε τα special δώρα και προκάλεσε τον Νεϊμάρ σ' ένα ποδοσφαιρικό 'bras de fer'. Κακό δεν το λες ούτε με την μπάλα στα πόδια, αν και ήταν ξεκάθαρος λέγοντας "με διάλεξε το μπάσκετ" για να το υπηρετήσει.

Χόρεψε επίσης μ' ένα τσούρμο παιδιών, απογειώνοντας το κέφι παρέα με τον Θανάση, και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει.

Επειδή πρόκειται φυσικά για 'προϊόν', οι άνθρωποι των Μπακς το προμοτάρουν όλο αυτό υπέροχα με videos και λοιπές αναρτήσεις στα social media. Αναρτήσεις που συγκεντρώνουν τεράστια απήχηση.

Τα υπόλοιπα οι παίκτες των Μπακς τ' άφησαν για την Παρασκευή, όταν στην 'AccorHotels Arena', το γνωστό και μη εξαιρετέο 'Παλέ ντε Μπερσί' του 1934, την πυραμιδική κατασκευή που ανακαινίστηκε το 2014, όταν θ' αντιμετωπίσουν τους Χόρνετς του γηγενούς ήρωα Νικολά Μπατούμ. Διότι όπως είπε ο Κρις Μίντλετον "σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να τα σπάσεις τ' αυγά, κυρίως για τους οπαδούς που δεν έχουν δει έναν τέτοιο αγώνα προηγουμένως και μετά για εσένα, απολαμβάνοντας την εμπειρία".


News 24/7

24MEDIA NETWORK