Ο καταραμένος Όντεν: Από το Νο1 στα τάρταρα!

Το τέλος της καριέρας του μόλις στα 28 του ανακοίνωσε ο Γκρεγκ Όντεν, ο παίκτης που το καλοκαίρι του 2007 είχε "κλέψει" το Νο1 στο ντραφτ από τον Κέβιν Ντουράντ!

Ο καταραμένος Όντεν: Από το Νο1 στα τάρταρα!

Το 2006, όταν πρωτομπήκε στο κολέγιο, ήταν ο... απόγονος του Χακίμ Ολάζουον και του Ντέιβιντ Ρόμπινσον. Με ύψος 2μ13, όσο ο "the Dream", ήταν ο σέντερ που μετά τον Σακίλ Ο'Νιλ θα μπορούσε ν' αφήσει εποχή στο ΝΒΑ.

Μετά από 9 χρόνια γεμάτα από τραυματισμούς, περιπέτειες και κατάθλιψη ο Γκρεγκ Όντεν εγκαταλείπει οριστικά πια το όνειρο να σταθεί, έστω κι αξιοπρεπώς, στο κορυφαίο επίπεδο.

Μετά από 9 χρόνια και μόλις 114 παιχνίδια στο ΝΒΑ (κανονικής περιόδου ή πλέι οφ) ο σέντερ από το Μπάφαλο αφήνει στην άκρη κάθε προσπάθεια να γίνει αυτό που όλοι έβλεπαν όταν στα 19 του εγκατέλειπε το Οχάιο Στέιτ για να γίνει ντραφτ (από τους Μπλέιζερς) στο Νο1 αφήνοντας δεύτερο τον Κέβιν Ντουράντ και πίσω του τον Χόρφορντ, τον Κόνλι, τον Νοά...

Ούτε δύο μήνες μεσολάβησαν από τη βραδιά της 28ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και ο Όντεν έκανε την πρώτη επέμβασή του στο γόνατο, επέμβαση που τον κράτησε εκτός για όλη τη ρούκι σεζόν του. Ο χρόνος είχε ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την καριέρα του.

Εμφανίστηκε για να παίζει μετά τα μέσα Νοεμβρίου του 2008, έκανε προσωπικά ρεκόρ σε ριμπάουντ-πόντους, αλλά τίποτα δεν ήταν ποτέ το ίδιο. Νέα προβλήματα στα εύθραυστα γόνατά του τον έθεσαν εκτός μάχης και τέλειωσαν επί της ουσίας την καριέρα του. Βαρύς πλέον και εσωστρεφής, έχασε κάθε ελπίδα. Κλείστηκε στον εαυτό του, άρχισε το αλκοόλ, χτυπούσε τη σύντροφό του, έμπλεξε με το νόμο! Το τέλος ήταν κοντά.

Το συμβόλαιο που βρήκε στο Μαϊάμι ήταν αδύνατο ν' αναγεννήσει μια τελειωμένη καριέρα. Μόνο 219 λεπτά έμεινε στο παρκέ. Το κορμί του δεν άντεχε περισσότερο. Πήγε στην Κίνα για ξεκούραστα χρήματα, έκανε καλά ματς, αλλά δίχως προοπτική. Πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από την προπονητική. Με πρώτη βάση το Οχάιο Στέιτ, κάνοντας μια νέα αρχή εκεί απ' όπου ξεκίνησε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK