Ο Κέβιν Πάντερ είναι ο πιο value for money παίκτης

Δύο χιλιάδες σουτ την ημέρα ήταν ο τρόπος που είχε ο Κέβιν Πάντερ για να μπορεί να ζήσει από το μπάσκετ. Ο back to back πρωταθλητής του Baskeball Champions League και κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης θα δώσει κάτι πολύ χρήσιμο στον Ολυμπιακό: επιθετικές λύσεις.

Ο Κέβιν Πάντερ είναι ο πιο value for money παίκτης
Ο Κέβιν Πάντερ, σε φάση του τελευταίου Final Four του Champions League, στο οποίο αναδείχθηκε ΜVP AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS

Aν δεν είσαι του φαίνεσθαι, αν έχεις μια πιο διεισδυτική ματιά, γνωρίζεις πως κάθε μικρή λεπτομέρεια που μαθαίνεις για τον όποιον άνθρωπο, έχει σημασία. O Kevin Punter Jr. λοιπόν, ήταν η πρώτη φετινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Είναι 26 χρόνων. Γεννήθηκε (25/6) στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, φοίτησε στο Salesian High School (ιδιωτικό ρωμαιοκαθολικό σχολείο που έχει ως τρίπτυχο το 'ορθή κρίση, θρησκεία και καλοσύνη') και τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Body of Christ Christian Academy. Πέραν του ότι όντως ο Πάντερ είναι θρήσκος, αυτά τα σχολεία τον είχαν και για ηγέτη της ομάδας μπάσκετ που διέθεταν.

Ακόμα δεν είχε αναπτύξει το σύστημα των 2000 σουτ την ημέρα. Ήταν κάτι που συνέβη μετά τη διετία του σε κοινοτικό κολέγιο (State Fair CC). To 2014 είχε στα χέρια του υποτροφίες από το Μissouri State και το Tennessee. Δεσμεύτηκε με το πρώτο, πριν επισκεφτεί το κάμπους του δεύτερου και μιλήσει με τον προπονητή των Volunteers. Μετά, αποφάσισε πως θα πήγαινε στο Τενεσί. Αυτό έγινε στις 29 Μαϊου του 2014. Την 1η Ιουλίου του 2015 έθεσε νέο ρεκόρ στη Rocky Top League , σκοράροντας 76 πόντους.

Στους Volunteers, ο προπονηξτής του Ρικ Μπαρνς του είχε πει πως με το σουτ που είχε, δεν θα πήγαινε πουθενά. Του κατέστησε σαφές ότι αν ήθελε να ζήσει από το μπάσκετ, έπρεπε να διορθώσει το μηχανισμό. Απάντησε "θα κάνω ό,τι χρειαστεί". Αυτό που χρειάστηκε ήταν 2000 σουτ κάθε μέρα, μέχρι να το πετύχει. Δεν ήταν εύκολο. Σκέφτηκε να τα παρατήσει. Μετά θυμήθηκε ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Στην εξέλιξη της φάσης έγινε ο καλύτερος σκόρερ, στην ιστορία της Basketball Champions League και ο πρώτος back to back νικητής. Σε αυτήν τη διετία έκανε ένα πέρασμα από την ΑΕΚ "όπου πήγα στα μέσα της σεζόν. Περάσαμε πολλά. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Όλοι μας αμφισβητούσαν, αλλά εμείς ενωθήκαμε, άλλαξε ο προπονητής και τελικά, άλλαξαν όλα. Συγκινούμαι όταν τα θυμάμαι, γιατί ξεπεράσαμε πολλές αντιξοότητες".

Η πρώτη του ομάδα εκτός των ΗΠΑ (το 2016, όταν δεν επελέγη στο ΝΒΑ draft) ήταν το Λαύριο. Σε 21 ματς είχε 12.2 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ και μετά βρήκε δουλειά στην Άντβερπ. Ακολούθησε η πολωνική Ρόσα Ράντομ, το ενδιαφέρον της Γκαζιαντέπ όπου δεν πήγε, γιατί η μοίρα μάλλον τον ήθελε στην ΑΕΚ. Τα όσα έκανε εκεί έγιναν η γέφυρα του για τη Βίρτους Μπολόνια, τη συνεργασία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς ("είχαμε ξεχωριστό δεσμό, ήταν αυτός που 'κόλλησε' όλη την ομάδα"). Δεν σε ψήνει το βιογραφικό του; Ας δούμε τι μπορεί να κάνει αυτός ο παίκτης, ο οποίος 'έχτισε' σκαλί-σκαλί την καριέρα του στην Ευρώπη, με τους "ερυθρόλευκους" να είναι η πιο μεγάλη πρόκληση -μέχρι την επόμενη. Το βέβαιο είναι πως κόστισε χρήματα που κατά 99.9% όχι μόνο θα δικαιολογήσει, αλλά θα μπορεί να ζητήσει και αύξηση.

Η Athlenda και το NewStats ανέλαβαν, ως είθισται να συμβαίνει φέτος στο Contra.gr, την αποκρυπτογράφηση του Πάντερ, ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις. Το αυτό συνέβη με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με τον Ίθαν Χαπ, τον Ουέιντ Μπόλντουϊν, τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, τον Μπράντον Πολ και λίαν συντόμως θα διαβάσεις το προφίλ και του Ουίλ Τσέρι -όπως και αυτό του όποιου παίκτη επιλεγεί για να 'κλείσει' το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ξεκινάμε.

Ο Κέβιν Πάντερ είναι ο πιο value for money παίκτης

Επίθεση

Είναι εξαιρετικός σουτέρ, με απεριόριστο range. Έχει ποιλικία τζαμπ σουτ, μπορεί να σουτάρει εν κινήσει και στατικά -με spotting up, pull up ή βγαίνοντας από τα σκριν. Να δούμε λίγο, το spot up πριν συνεχίσουμε -για να είμαστε όλοι συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα.

Οι μισές προσπάθειες που παίρνει είναι για τρεις πόντους, από όπου έχει 37% στην καριέρα του. Στο δίποντο έχει 49.5% και στις βολές 86.3%. Μέχρι τώρα στην καριέρα του, έχει δώσει 14.8 πόντους, ανά 26.4 λεπτά συμμετοχής. Σε αυτά που μπορεί να κάνει, είναι να βρει τον ελεύθερο σουτέρ που προκύπτει από το pick and roll. Σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, μπορεί να δημιουργήσει χώρο, μετά την ντρίμπλα και συνήθως τελειώνει με pull up από μέση και μακρινή απόσταση. Είναι καλός χειριστής και καλός από τη γραμμή των βολών, όπου δεν πάει συχνά. Του αρέσει να 'σπρώχνει' την μπάλα στο transition. Λίγο δύσκολα θα δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του -άρα χρειάζεται ένα δημιουργό δίπλα του. Έχει το μενταλιτέ του σκόρερ. Επίσης, σπάνια χάνει την μπάλα (έχει 1.1 λάθος ανά ματς).

Άμυνα

Είναι αξιοπρεπής αμυντικός στην μπάλα. Δουλεύει πολύ δυνατά στον αγώνα. Πιέζει την μπάλα με δραστήρια χέρια, για να κλέψει ή να αλλοιώσει τις πάσες των αντιπάλων. Το επίπεδο της αθλητικότητας του είναι πολύ καλό και αυτό τον βοηθά να στα μετόπισθεν, ενώ είναι και αξιοπρεπής ριμπάουντερ.

Δυνατά σημεία

Σουτ

Αθλητικότητα

Απομόνωση. Παίρνει 4 στα 5 σε αυτό το κομμάτι.

Clutch player

Αδύναμα σημεία

Δημιουργία  -το πιο αδύναμο σημείο του είναι η πάσα.

Επιλογή σουτ

Driving

Συμπέρασμα

Είναι ένας δυναμικός σκόρερ, με εξαιρετικό και πολυποίκιλο τζαμπ σουτ. Μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ, στην απομόνωση και είναι ο τύπος που λατρεύει τις κρίσιμες στιγμές. Όταν το ματς είναι 'κλειστό', γίνεται η πιο αξιόπιστη έκδοση του εαυτού του. Δεν μπορεί ωστόσο, να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ δραστήριος στο παρκέ, κάτι που τον κάνει αξιοπρεπή αμυντικό. Μπορεί να γίνει επίκεντρο της επίθεσης μιας επιτυχημένης ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK