Ο Kobe Bryant θα κέρδιζε και τις προεδρικές εκλογές στην Κίνα

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter, ο Kobe Bryant θα είναι ένας από τους παγκόσμιους πρεσβευτές του Μουντομπάσκετ της Κίνας. Οι πολύ στενές του σχέσεις με την Κίνα έκαναν αυτήν την εξέλιξη κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Ο Kobe Bryant θα κέρδιζε και τις προεδρικές εκλογές στην Κίνα

Ο Kobe Bryant ταξιδεύει στην Κίνα κάθε χρονιά από τις τελευταίες δεκαπέντε. Αυτή η συνέπεια εξάλλου κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι ο Kobe παραμένει ο πιο δημοφιλής παίκτης του NBA στα κινέζικα social media για το έτος που διανύουμε. Ο Bryant έχει σταματήσει το μπάσκετ από το τέλος της σεζόν 2015-16.

Στην επίσημη ανακοίνωση της FIBA, ο Bryant μίλησε για το πάθος που είχε ανέκαθεν στο να βοηθήσει το μπάσκετ να ανθίσει και μακριά από τις ΗΠΑ.

"Μεγαλώνοντας στην Ιταλία και μετά από τόσα ταξίδια στην Κίνα, έχω καταλάβει τον παγκόσμιο αντίκτυπο που έχει το μπάσκετ στο σωστό μεγάλωμα των νέων. Είναι τιμή μου που η FIBA με προσκάλεσε να είμαι ένας από τους παγκόσμιους πρεσβευτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2019. Ελπίζω η συμμετοχή μου να δώσει κίνητρο στους παίκτες των 32 ομάδων. Ανυπομονώ να δω ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο του χρόνου", είπε χαρακτηριστικά ο Kobe.

Παρά τις δεκάδες διακρίσεις του (18 φορές All-Star, 5 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και δύο φορές Ολυμπιονίκης), ο Bryant δεν έχει κανένα μετάλλιο από Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ στη συλλογή του, καθώς το 2002 είχε αρνηθεί να παίξει στην εθνική της χώρας του, που τελικά δεν ανέβηκε στο βάθρο. Επιπλέον, έχασε τις διοργανώσεις του 2006 και του 2010 λόγω των εγχειρήσεων στο γόνατό του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου ως τις 15 Σεπτεμβρίου σε οκτώ πόλεις της Κίνας.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon)

News 24/7

24MEDIA NETWORK