Κόμπε Μπράιαντ: Η πιο διδακτική ιστορία από την προπόνησή του

Ο Κόμπε Μπράιαντ δεν ήταν απλά ένας ταλαντούχος αστέρας του NBA. Ήταν και υπόδειγμα αθλητή και η ανέκδοτη ιστορία που αποκάλυψε ένας γυμναστής που συνεργάστηκε μαζί του το καλοκαίρι του 2012 επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ο Κόμπε Μπράιαντ μιλάει στους δημοσιογράφους πριν από προπόνηση της Team USA ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2012, Ουάσινγκτον, Κυριακή 15 Ιουλίου 2012
Ο Κόμπε Μπράιαντ μιλάει στους δημοσιογράφους πριν από προπόνηση της Team USA ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2012, Ουάσινγκτον, Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 AP PHOTO/ALEX BRANDON

Πριν από περίπου 5 χρόνια, ένας χρήστης του Reddit ονόματι Ρομπ, που συστήθηκε ως "επαγγελματίας γυμναστής, ο οποίος συνεργάστηκε με την Team USA", διηγήθηκε μια απίθανη ιστορία για τον Κόμπε Μπράιαντ, που -αν αληθεύει- αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τον επαγγελματισμό του και ουσιαστικά το όχημα με το οποίο έφτασε μέχρι την κορυφή του μπάσκετ, πριν το σκορπίσει σε συντρίμμια με την είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με την ιστορία του χρήση RobertAlert, το περιστατικό σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2012, στις προπονήσεις της Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ρομπ ανήκε στους γυμναστές που συνεργάζονταν με την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι, όπερ μεθερμηνευόμενον δούλευε με αστέρες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κέβιν Ντουράντ και φυσικά ο Μπράιαντ. Ο τελευταίος έκλεψε και την παράσταση με ένα περιστατικό που... κραυγάζει Κόμπε.

Στην πρώτη συνάντησή του με τον Μπράιαντ, ο Ρομπ τού εξήγησε τον τομέα που ειδικεύεται ως γυμναστής και συζήτησαν τον στόχο που είχε ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς για το τέλος του καλοκαιριού. Τότε, του έδωσε τον αριθμό του κινητού του και του είπε να τον καλέσει όποτε ήθελε να κάνουν κάποια εξτρά εκγύμναση. Δύο ημέρες αργότερα, όντως ο Μπράιαντ κάλεσε τον Ρομπ, όμως αυτό συνέβη στις 4:15 τα χαράματα!

Μπράιαντ: Χέι, Ρομπ. Εμμμ. Ελπίζω να μην ενοχλώ, ε;

Ρομπ: Μμμ, όχι. Τι έγινε, Κόμπε;

Μ: Απλά έλεγα μήπως μπορείς να με βοηθήσεις λίγο με κάποια άσκηση, αυτό μόνο!

Ρ: Ναι, βέβαια. Θα σε δώ στις εγκαταστάσεις σε λίγο.

Ύστερα από 20 λεπτά, ο Ρομπ έφτασε στο προπονητήριο, όπου είδε μόνο του τον Μπράιαντ να στάζει από ιδρώτα. Δούλεψαν για περίπου 75 λεπτά, στη συνέχεια ο Μπράιαντ έκανε 45 λεπτά βάρη και γύρω στις 7:00 το πρωί, ο Ρομπ επέστρεψε στο ξενοδοχείο του για να κοιμηθεί λίγο, πριν από την προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση. Εν τω μεταξύ, ο Μπράιαντ επέστρεψε στο προπονητήριο για μερικά σουτάκια!

Στις 11:00 το πρωί, ο εξουθενωμένος και άυπνος Ρομπ βρέθηκε στο παρκέ του γυμναστηρίου, μαζί με όλους τους παίκτες της Team USA. Ο Τζέιμς μιλούσε με τον Άντονι σε μια γωνιά, ο Σιζέφσκι εξηγούσε κάποια συστήματα στον Ντουράντ και ο Μπράιαντ βρισκόταν μόνος του σε μια μπασκέτα κι έκανε σουτ. Ο Ρομπ τον πλησίασε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ρ: Καλή η προπόνηση σήμερα το πρωί.

Μ: Ε;

Ρ: Η προπόνηση που κάναμε. Καλή δουλειά.

Μ: Α. Ναι, ευχαριστώ, Ρομπ. Το εκτιμώ.

Ρ: Λοιπόν, πότε τελείωσες;

Μ: Να τελειώσω τι;

Ρ: Τα σουτάκια σου. Τι ώρα έφυγες από το προπονητήριο;

Μ: Α, μόλις τώρα. Ήθελα να βάλω 800 σουτ, οπότε ναι, μόλις τώρα.

Σε ηλιία 34 ετών, ο 5 φορές πρωταθλητής NBA και δύο φορές MVP, ο κάτοχος ενός χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου που έμοιαζε βέβαιο ότι θα αποκτήσει ταίρι εκείνο το καλοκαίρι, καθόταν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 και έκανε σουτάκια, έχοντας προηγουμένως κάνει τουλάχιστον 3 ώρες εξαντλητική προπόνηση. Αυτός ήταν ο αθλητής Μπράιαντ. Και δεν ήταν μόνο αυτό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK