Ο κορονοϊός έφερε... καραμπίνα στην τσέπη των παικτών στην Λιθουανία

Η λίγκα της Λιθουανίας αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και οι σύλλογοι βρήκαν την ευκαιρία να 'πιστολιάσουν' τα συμβόλαια των παικτών. Γιατί η Ζάλγκιρις δεν συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

Πανηγυρικό στιγμιότυπο από τον πάγκο της Ζάλγκιρις σε φετινή της εντός έδρας αναμέτρηση στην Euroleague. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Πανηγυρικό στιγμιότυπο από τον πάγκο της Ζάλγκιρις σε φετινή της εντός έδρας αναμέτρηση στην Euroleague. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Στους... ρυθμούς του κορονοϊού κινείται ο παγκόσμιος αθλητισμός, με την πανδημία να ωθεί τις εκάστοτε ομοσπονδίες/κυβερνήσεις σε μέτρα που αφορούν τα εθνικά πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ. Στις περισσότερες χώρες οι διοργανώσεις έχουν αναβληθεί σε ορίζοντα τριών εβδομάδων - ενός μήνα, με την κατάσταση να επανεξετάζεται σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο στην Λιθουανία, το συμβούλιο της λίγκας αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ ελέω κορονοϊού, ανακηρύσσοντας πρωταθλήτρια την Ζάλγκιρις. Μόνο που αυτή η απόφαση έδωσε πάτημα στους συλλόγους για να 'πιστολιάσουν' τους παίκτες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού σάιτ "15min.lt", οι ομάδες ψάχνουν ήδη έναν τρόπο να μην πληρώσουν τους παίκτες για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, υποστηρίζοντας πως η σεζόν ολοκληρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

Τόσο οι παίκτες, όσο φυσικά και οι μάνατζερ τους αντιδρούν στην απόπειρα των συλλόγων να μην καταβάλλουν τους μισθούς. Με την σειρά τους υποστηρίζουν πως ουδέποτε ρωτήθηκαν για την απόφαση αυτή, ενώ η λίγκα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα των περισσότερων διοργανώσεων πηγαίνοντας σε αναβολή και αξιολόγηση της κατάστασης μέρα με τη μέρα.

Αυτή που δεν προτίθεται να ακολουθήσει το σύστημα... καραμπίνα, είναι η Ζάλγκιρις. Και αυτό διότι μπορεί να έδωσε άδεια στους παίκτες της, ωστόσο περιμένει την απόφαση της Euroleague για την τύχη της διοργάνωσης και ως εκ τούτου η σεζόν γι' αυτήν δεν έχει ολοκληρωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK