Ο Κώστας Παπανικολάου στο μουσείο της Μπαρτσελόνα
Ο Κώστας Παπανικολάου ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, από τον Έλληνα Αλέξανδρο Μπαβέα που εργάζεται εκεί, με στόχο να συνειδητοποιήσει γιατί τελικά η ομάδα της Καταλονίας είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος.
Ο Κώστας Παπανικολάου έφυγε το καλοκαίρι από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Μπαρτσελόνα, με την οποία μάλιστα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.
Το καταλανικό δίκτυο “ΤV3”, με αφορμή την παρουσία του Παπανικολάου στους “μπλαουγκράνα” και τη συμπλήρωση 114 χρόνων από την ίδρυση του φιλοξένησε ένα video που δείχνει τον Έλληνα φόργουορντ να ξεναγείται στο μουσείο της νέας του ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ξενάγηση πραγματοποιείται από Έλληνα υπάλληλο και συγκεκριμένα τον Αλέξανδρο Μπαβέα, ο οποίος εργάζεται εκεί.
Ο “Παπ” άκουσε τον ύμνο της ομάδας, βρέθηκε στον χώρο όπου φιλοξενούνται τα τρόπαιά της ενώ με τη σειρά του, ο διευθυντής του μουσείου, Τζόρντι Πένας ευχήθηκε η φανέλα του να βρίσκεται κάποια στιγμή ανάμεσα σε αυτές των κορυφαίων παικτών που έχουν περάσει ποτέ από την ομάδα. Είπε χαρακτηριστικά: “Μακάρι κάποια στιγμή η φανέλα σου να κοσμεί το Μουσείο”.
Το video προβλήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Φενέρμπαχτε και έφερε γούρι στον Παπανικολάου, ο οποίος πέτυχε συνολικά 18 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 34 λεπτά συμμετοχής.