Ο Κώστας Σλούκας βρήκε Τούρκους συμμάχους στον... πόλεμο του Κεμάλ

Ο Κώστας Σλούκας βρέθηκε στο στόχαστρο έντονης κριτικής από Τούρκους για 'ασέβεια' προς το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, όμως κατάφερε να βρει και υποστηρικτές στη γειτονική χώρα.

Ο Κώστας Σλούκας της Φενέρμπαχτσε σε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη Euroleague 2018-2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018
Ο Κώστας Σλούκας της Φενέρμπαχτσε σε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη Euroleague 2018-2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Όταν ο Κώστας Σλούκας αγνόησε ένα πανό για τα γενέθλια του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ προ ημερών, πριν από αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσίκτας, δεν περίμενε ότι θα... διχάσει μια ολόκληρη χώρα 80.000.000 κατοίκων. Το 'διχάσει' δεν είναι πλασματικό, έστω κι αν η αρχική αντίδραση έμοιαζε με ανίσο αγώνα πυγμαχίας μεταξύ του Φλόιντ Μέιγουεδερ και του... Στάθη Ψάλτη. Τα tweets αρκετών Τούρκων φιλάθλων που έσπευσαν να αντιδράσουν στη (μη) ενέργεια του Έλληνα γκαρντ, κάτω από το tweet του συλλόγου με το βίντεο της εκδήλωσης, έδωσαν την εντύπωση ότι στη γειτονική χώρα υπήρχε μόνο μίσος για τον Σλούκα. Παρότι αυτή είναι η 5η σεζόν του στην Κωνσταντινούπολη και στις προηγούμενες 4 κατάφερε να πανηγυρίσει μία Euroleague, 3 πρωταθλήματα Τουρκίας και ένα κύπελλο Τουρκίας, αρκετοί φίλαθλοι άφησαν κατά μέρους το αγωνιστικό σκέλος και έθεσαν ζήτημα σεβασμού στη χώρα που φιλοξενεί τον 29χρονο γκαρντ.

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όμως. Μία όψη άκρως θετική για τον διεθνή άσο, ο οποίος ήδη είχε δηλώσει πως δεν σκόπευε να προσβάλει την εκδήλωση των γενεθλίων του ιδρυτή του τουρκικού κράτους και πως όλο αυτό οφείλεται σε μια παρεξήγηση. Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά του στη γειτονική χώρα, αντιθέτως είχε προσαρμοστεί στα δεδομένα και έδειχνε να απολαμβάνει αυτήν την περίοδο της καριέρας του.

Το θετικό είναι πως δεν βρήκε μόνο την αυτονόητη στήριξη από την ελληνική πλευρά, αλλά βρήκε υποστηρικτές κι εντός των τουρκικών συνόρων, από διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας και μη. Τρανό παράδειγμα ο αρθρογράφος της εφημερίδας 'Hürriyet', της μεγαλύτερης εφημερίδας της Τουρκίας, ο οποίος ήταν διευθυντής της από το 1990 μέχρι το 2010. Ο Ερτουγρούλ Εζκιέκ προσέφερε απλόχερη στήριξη στον Σλούκα, χωρίς να κατανοεί όλη αυτήν τη φασαρία στα social media.

"Οι άγριες φυλές των κοινωνικών δικτύων τώρα επιτέθηκαν στον αγαπημένο μπασκετμπολίστα μου από τη Φενέρμπαχτσε, Κώστα Σλούκα. Επειδή, λένε, δεν κράτησε το πανό για τη 10η Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Κεμάλ! Αν είναι δυνατόν! Τι μυαλά είναι αυτά; Ποιοι είστε εσείς, ώστε να ζητάτε λογαριασμό; Ο Σλούκας είναι πιο Φενέρμπαχτσε από τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε. Είναι άψογος στον τρόπο, στο ύφος και στο ήθος του. Παίζει 5 χρόνια στην ομάδα. Ποιος ξέρει σε πόσα παιχνίδια μας έσωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Απολαμβάνω να τον βλέπω να παίζει, επειδή βγάζει μία ηρεμία. Έχει γίνει Κωνσταντινουπολίτης. Βρισκόμαστε στο σήμερα. Μακάρι να αποτύχουν τα σχόλιά σας στα social media. Κατάρα σε αυτά τα απαίσια tweet σας".

Κι αν μια δημόσια φωνή δεν φαίνεται αρκετή, ο Σλούκας γνώρισε τη εμψύχωση από πολλές περισσότερες. Το απόγευμα της Τρίτης, πριν από την καθιερωμένη προπόνηση, μερίδα φίλων της Φενέρμπαχτσε έδωσε το 'παρών' για να δηλώσει την στήριξή της στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του, δεδομένου ότι ξεκινάει ένα δύσκολο δεκαήμερο με 3 εκτός έδρας αγώνες στην Euroleague, απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (15/11), Μπαρτσελόνα (20/11) και Βιλερμπάν (22/11). Μικροί και μεγάλοι φίλαθλοι προσέφεραν ανθοδέσμες στον Σλούκα και του δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα μαζί του. Το κλίμα ήταν άκρως ευχάριστο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media της ομάδας.


News 24/7

24MEDIA NETWORK