Ο λαϊκός τραγουδιστής που έπαιξε στην ίδια ομάδα με τον Νίκο Γκάλη

Στην εκπομπή 'Σημείο Συνάντησης' της ΕΡΤ1, ο Κώστας Μακεδόνας αποκάλυψε στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη μια αναπάντεχη αλήθεια για το μπασκετικό παρελθόν με τον Νίκο Γκάλη.

Ο Νίκος Γκάλης με τη φανέλα του Άρη κατά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, το 1988
Ο Νίκος Γκάλης με τη φανέλα του Άρη κατά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, το 1988 EUROKINISSI

Κάτι που ποτέ δεν θα αποκτήσουμε στην Αθήνα είναι η αίσθηση της πόλης που ορίζεται από μια μεγάλη παρέα, η οποία περιλαμβάνει μουσικούς, ηθοποιούς, αθλητές, απλούς, random ανθρώπους, κάτι που ανέκαθεν υπήρχε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν φυσιολογικό στη Θεσσαλονίκη της μεταπολίτευσης να βλέπεις πχ, τον Λάζαρο Στάλιο, τον 'Τσιτσιπα του Μεσοπολέμου' να απασχολείται ως κράχτης στο πιο κεντρικό σινεμά της πόλης. Επιπλέον, στη γειτονιά της Τούμπας μεγάλωσε κι έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ο συνθέτης Νίκος Παπάζογλου, στους ίδιους δρόμους περπάτησε ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος, που ύστερα έγραψε τον κλασικό στίχο "Τούμπα, Αλκαζάρ και Καλογρέζα μου" για τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, στα ίδια μέρη ο Γιάννης Αγγελάκας έγινε οπαδός του ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έχει κι εκείνος τους δικούς του φανατικούς οπαδούς από το πεντάγραμμο. Ένας εξ αυτών είναι και ο Κώστας Μακεδόνας.

Στην εκπομπή 'Σημείο Συνάντησης' που παρακολουθούμε από την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής συνάντησε τον ηθοποιό Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Ο Μακεδόνας αποκάλυψε πως έχει υπάρξει φανατικός οπαδός του Άρη στο μπάσκετ και όχι μόνο. Ήταν εκεί, ως αθλητής της ομάδας νέων του Άρη, όταν ο Νίκος Γκάλης έκανε τις πρώτες προπονήσεις με την ομάδα Ανδρών. Όπως διηγείται στον γνωστό ηθοποιό, επίσης θαυμαστή των Κιτρίνων, από την πρώτη φορά που είδε τον Γκάλη δεν έχασε καμία προπόνηση και κανένα ματς του, μέχρι εκείνος να κατηφορίσει στην Αθήνα και να φορέσει τη φανέλα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ο Μακεδόνας, από την άλλη, προτίμησε τις μουσικές 'ορθοπεταλιές' αντί για το μπάσκετ. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη: μια πόλη-βιβλίο, που συνεχώς γεννάει ιστορίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK