Ο Λεμπρόν "έκλεψε" την... αεροσύνη του Τζόρνταν και οι Καβαλίερς πήγαν ξανά τελικούς

Ο Τζέιμς έγραψε (ξανά) ιστορία και το Κλίβελαντ θα διεκδικήσει τα κεκτημένα στο ΝΒΑ απέναντι στους καλοκουρδισμένους Γουόριορς για τρίτη σερί σεζόν. Ούτε το Λέικερς-Σέλτικς τόσες διαδοχικές.

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) soars to the basket over Boston Celtics forward Jonas Jerebko (8) forward Jaylen Brown (7) and guard Terry Rozier (12) during the first half of Game 5 of the NBA basketball Eastern Conference finals, on Thursday, May 25, 2017, in Boston. (AP Photo/Charles Krupa)
Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) soars to the basket over Boston Celtics forward Jonas Jerebko (8) forward Jaylen Brown (7) and guard Terry Rozier (12) during the first half of Game 5 of the NBA basketball Eastern Conference finals, on Thursday, May 25, 2017, in Boston. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράφει σίγουρα για τα κατορθώματα του Λεμπρόν Τζέιμς. Και θ' αποθεώνει τον παίκτη που εμφανίστηκε στο ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2003 για ν' αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του, να γίνει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και να βάλει τ' όνομά του δίπλα σε όλους τους κορυφαίους του σπορ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σκόραρε 35 πόντους από 13/18 εντός πεδιάς (4/7 τρίποντα) στη νέα νίκη των Καβαλίερς επί των Σέλτικς και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα παιχνίδια των playoffs. Πριν κλείσει τα 33 χρόνια του, πολλά χρόνια πριν αποσυρθεί.

" Φοράω αυτόν τον αριθμό (σ.σ 23) εξαιτίας του Μάικ. Ερωτεύτηκα το μπάσκετ εξαιτίας του Μάικ και όσων αυτός πέτυχε. Όταν τον έβλεπες να παίζει ήταν σαν θεός. Γι' αυτό και δεν σκεφτόμουν πως μπορούσα να γίνω ο Μάικ", δήλωσε ο "βασιλιάς" μετά το 135-102 των Καβς στο "Γκάρντεν" της Βοστώνης, το 4-1 στην τελική σειρά της Ανατολής, παρά το μειονέκτημα έδρας, και την πρόκριση στο ραντεβού με τους Γουόριορς.

Είναι η έβδομη σερί σεζόν που ο Λεμπρόν θα διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Και τρίτη από το "I'm back" του 2014.

Σε άλλα νέα του αγώνα, ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 24 πόντους, ο Κέβιν Λοβ 15 και ο Ντερόν Γουίλιαμς 14 για μια ομάδα που φτάνει στους τελικούς με 12-1. Οι Σέλτικς χωρίς Τόμας τύχη δεν είχαν όσα κι αν έκανε ο Μπράντλι.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

AP Photo/Charles Krupa

News 24/7

24MEDIA NETWORK