Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έβγαλε όλη την οργή του στο twitter και στο γήπεδο

Aνήμερα της Kobe Day αστυνομικοί πυροβόλησαν επτά φορές, στην πλάτη, νεαρό μαύρο άνδρα στο Ουινσκόνσιν. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς βρισκόταν σε μια ιδιαίτερη συναισθηματική κατάσταση, που έκανε μήνυμα προς περισσότερους από έναν αποδέκτες -και καταστάσεις.

O ΛεΜπρον Τζέιμς απάντησε στο #washedking με καλύτερους αριθμούς από τα playoffs του 2018, όταν είχε νικήσει μόνος όλη την Ανατολή.
O ΛεΜπρον Τζέιμς απάντησε στο #washedking με καλύτερους αριθμούς από τα playoffs του 2018, όταν είχε νικήσει μόνος όλη την Ανατολή. KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Μετά τους Σέλτικς και τους Ράπτορς, οι Χιτ έγιναν η τρίτη ομάδα που έβαλε 'σκούπα' στον πρώτο γύρο των playoffs, 'καθαρίζοντας' στα τέσσερα παιχνίδια την Ιντιάνα, μετά το 99-87 που πανηγύρισαν τα ξημερώματα. Τώρα, περιμένουν να τελειώσει η σειρά των Μπακς με τους Μάτζικ που είναι στο 3-1 (τα 'Ελάφια' επικράτησαν 121-106), για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο εξακολουθεί τη δική του πορεία προς το θρίαμβο. Αν δεις τη φάση του video θα διαπιστώσεις πως έχει εξελίξει το παιχνίδι του σε βαθμό που πια τον κάνει ιδιαίτερη περίπτωση σέντερ. Στην κανονική περίοδο, είχε γίνει ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που είχε ποτέ 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Το πήρε από εκεί και το συνέχισε στην post season. Στα ματς με τους Πέισερς, όσο ήταν στο παρκέ η παρέα του είχε +19.3 πόντους, ανά 100 κατοχές. Όταν ήταν στον πάγκο είχε -13.6 πόντους, ανά 100 κατοχές. Τον λες λοιπόν, και ρυθμιστή. Και εναντίον των Μπακς θα είναι αυτός που θα αναλάβει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να σου πω ότι στη regular season το Μαϊάμι έγινε η μόνη ομάδα που νίκησε το Μιλγουόκι δυο φορές και ένας από τους κύριους λόγους ήταν ο Αντεμπάγιο.

Ας προχωρήσουμε στα highlights της τρίτης νίκης των Μπακς επί των Μάτζικ, στην οποία εμφανίστηκε -επιτέλους- ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος σκόραρε τους 18 από τους 21 πόντους του στην τελευταία περίοδο. Στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα ήταν ο κλασικός 'άφαντος', με 1/9 σουτ. Ο Αντετοκούνμπο είχε 31 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 ασίστ, το βράδυ που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη ρακέτα (είχε 12/14 από εκεί). Ο Νίκολα Βούτσεβιτς έκανε σταθερά ό,τι πάντα (31π., 11 ριμπ, 7 ασίστ), αλλά μη τα ξαναλένε: το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Επίσης, βοήθησαν τα 17/41 τρίποντα των Μπακς. Οι Μάτζικ είχαν 18/45.

Xίλια εξακόσια εννέα χιλιόμετρα μακριά από τη 'φούσκα' του Ορλάντο, στο Ουινσκόνσιν αστυνομικός πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη έναν ύποπτο για διαταραχή ησυχίας, ενώ προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο του. Το όνομα του ανθρώπου αυτού είναι Τζέικομπ Μπλέικ και αυτές τις ώρες παλεύει για τη ζωή του -σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η αστυνομία δεν ενημέρωσε για το αν ο Μπλέικ κρατούσε όπλο ή για το λόγο που ο αστυνομικός άνοιξε πυρ ή ποιο ήταν το ακριβές παράπτωμα του Μπλέικ. Υπάρχει ωστόσο, video που δεν αφήνει πολλά στη φαντασία και αποδεικνύει πως επρόκειτο για άλλη μια εξοργιστική περίπτωση κατάχρησης. Σημείωσε και ότι μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν τα παιδιά του Μπλέικ -ηλικίας 3, 5 και 8 χρόνων.

Ο Μάικ Μπούντενλχοζερ αναφέρθηκε στο περιστατικό, πριν το τζάμπολ του αγώνα, γιατί ήθελε να ευχηθεί καλή τύχη στον Μπλέικ και την οικογένεια του “έναν ακόμα νεαρό μαύρο άνδρα που πυροβόλησαν αστυνομικοί. Πρέπει να ζήσουμε την αλλαγή. Έχουμε ανάγκη να γίνουμε καλύτεροι”. Μετά το παιχνίδι, ο Τζορτζ Χιλ αρνήθηκε να ασχοληθεί με όσα έγιναν στο παρκέ, γιατί όπως είπε “ζούμε μια f... up κατάσταση. Η αστυνομία υποτίθεται πως πρέπει να μας προφυλάσσει. Όχι να δημιουργεί προβλήματα και να πυροβολεί. Ξέρω ότι οι αστυνομικοί κατά πάσα πιθανότητα είναι εκνευρισμένοι που ο Μπλέικ δεν είναι νεκρός, γιατί θεωρώ δεδομένο ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν -μπροστά στα παιδιά του, ενώ δεν προέβαλε αντίσταση, με εξ επαφής πυροβολισμούς στην πλάτη. Αυτή είναι μια άσπλαχνη και δειλή κατάσταση. Δεν έπρεπε να έλθουμε στη 'φούσκα' και από εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Κάποια πράγματα όμως, πρέπει να γίνουν”. Μπροστά στον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Χιλ ήταν έως και ψύχραιμος.

Πριν μπει στο παρκέ ο King, για αυτό που έγινε 3-1 των Λέικερς επί των Μπλέιζερς (135-115), πόσταρε το μήνυμα που μόλις είδες. Μετά τον αγώνα (από τον οποίον αποχώρησε ο Ντάμιαν Λίλαρντ, με τραυματισμό στο γόνατο) ο superstar του ΝΒΑ εξήγησε ότι “παίζουμε ένα όμορφο παιχνίδι που φέρνει κοντά τόσες οικογένειες και πολλοί άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν. Την ίδια ώρα, δεν χάνουμε την επαφή με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, ειδικά στην Αμερική. Φοβόμαστε ως μαύροι στην Αμερική. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Δεν μπορώ καν να απολαύσω τη νίκη μας. Είναι θλιβερό. Και ανησυχητικό. Ξέρω πως κάποιοι έχουν κουραστεί να με ακούν να λένε πως οι μαύροι στην Αμερικοί φοβόμαστε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν μου λες πως υπήρχε άλλος τρόπος για να περιορίσουν αυτόν τον κύριο ή να τον συλλάβουν, τότε μου λες ψέματα. Όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους Αφροαμερικανούς, σε κάθε μαύρο της κοινότητας, γιατί είναι κάτι που βλέπουμε ξανά και ξανά.

Στο video φαίνεται πως αν ήθελαν οι αστυνομικοί μπορούσαν να κάνουν τάκλιν στον νεαρό άνδρα. Να τον αρπάξουν. Μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Γιατί πάντα πρέπει να φτάνει η κατάσταση στο σημείο να δούμε όπλα να πυροβολούν; Στο αυτοκίνητο ήταν τα τρία του παιδιά και όλα έγιναν στο φως της ημέρας".

H 24η του Αυγούστου έχουν ανακηρυχθεί από το Λος Άντζελες και την Orange County ως Kobe Day (για να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου θρύλου χρησιμοποιήθηκαν οι αριθμοί που φορούσε στην πλάτη, δηλαδή το 24 και το 8). Γεγονός που σημαίνει πως ούτως ή άλλως η ημέρα ήταν ιδιαίτερη για τους Λέικερς που φορούσαν ειδικές εμφανίσεις (έγραφαν Black Mamba), ενώ η μοίρα θέλησε να εμφανιστεί και το σκορ που θα δεις, στον πίνακα.

Το συγκινισιακό κλίμα άλλαξε σε κλίμα οργής, με τον Τζέιμς να εκτονώνεται στο γήπεδο και να διαγράφει το #washedking που λίγο έλειψε να trendαρει, μέχρι να αρχίσουν τα playoffs. Όπως έγραψε το CBS Sports τα νούμερα του στα δυο τελευταία παιχνίδια με το Πόρτλαντ είναι αντίστοιχα της postseason του 2018, όταν νίκησε μόνος του όλη την Ανατολή. Για την ακρίβεια είχε 34 πόντους ανά ματς, όσους και τώρα, 9 ασίστ -όσες και τώρα-, 9.1 ριμπάουντ -έχει 9-, σε 41.9 λεπτά συμμετοχής. Στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια είχε 31 λεπτά. Το 53.9% στα σουτ του 2018 έγινε 70% και το 34.2% στα τρίποντα σε 61.5%.


News 24/7

24MEDIA NETWORK