Ο ΛεΜπρον Τζέιμς συγχώρησε τον JR Σμιθ και τον κάλεσε πίσω στο ΝΒΑ

Ο JR Σμιθ είναι εκτός ΝΒΑ, από το Νοέμβριο του 2018. Θα επιστρέψει για τους Λέικερς. Του ΛεΜπρον Τζέιμς, τον οποίον εξέθεσε ανεπανόρθωτα στον πρώτο τελικό του 2018. Νερό κι αλάτι -μπροστά στο τρόπαιο.

Oι ΛεΜπρον Τζέιμς και JR Σμιθ, τον Μάρτιο του 2018, ένα μήνα πριν τη φάση που χάλασε τη φιλία τους και άφησε δυο χρόνια εκτός ΝΒΑ τον Σμιθ.
Oι ΛεΜπρον Τζέιμς και JR Σμιθ, τον Μάρτιο του 2018, ένα μήνα πριν τη φάση που χάλασε τη φιλία τους και άφησε δυο χρόνια εκτός ΝΒΑ τον Σμιθ. AP PHOTO/CHUCK BURTON

Τα τελευταία δευτερόλεπτα που ξόδεψε σε παρκέ του ΝΒΑ ο JR Σμιθ ήταν το Νοέμβριο του 2018, όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν έμενε πια στο Κλίβελαντ και οι Καβς είχαν μπει στη χρονιά με ρεκόρ 2-13, με τον κόουτς Τάιρον Λου να 'πληρώνει' τη νύφη, έπειτα από το 0-6 της εκκίνησης. Μετά άρχισαν οι τραυματισμοί και τότε ήταν που -αναγκαστικά- σηκώθηκε ο Σμιθ από τον πάγκο.

Το Νοέμβρη ενημερώθηκε -μαζί με όλον τον πλανήτη- πως "ο JR δεν θα είναι στο εξής, στην ομάδα, όπως ο οργανισμός δουλεύει μαζί του και με τους εκπροσώπους του επί του μέλλοντος του”. Μια μέρα νωρίτερα, ο παίκτης είχε κατηγορήσει την ομάδα ότι δεν προσπαθεί να νικήσει 'γιατί έχει ως στόχο να εξελίξει τους νέους παίκτες και χάνει για να πάρει lottery picks'. Δηλαδή, τους κατηγόρησε για tampering. Που είναι παράνομο και τιμωρείται από το ΝΒΑ -τουλάχιστον, στις εξόφθαλμες περιπτώσεις, όταν δηλαδή μια ομάδα προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

Οι 'Ιππότες' του πρότειναν να του εξαγοράσουν το συμβόλαιο -κάτι που σήμαινε ότι θα θυσίαζε λεφτά από το τετραετές συμβόλαιο των 57 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνος δεν δέχθηκε και αντιπρότεινε να δοθεί ως ανταλλαγή, εξηγώντας ότι 'δεν θέλω να θυμάται ο κόσμος την κληρονομιά μου στο Κλίβελαντ, κατ' αυτόν τον τρόπο. Δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που συναντώ κάθε μέρα, περπατώντας στο γήπεδο'. Ακολούθησαν οι δηλώσεις περί tampering και το 'σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε κάθε τύχη'.

Ενώ στο πρωτάθλημα του 2016 έπαιξε μεγάλο ρόλο (βέβαια, στους εορτασμούς για την κατάκτηση του τροπαίου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μόριο του ως 'ο σωλήνας'), αν ρωτήσεις κάποιον (όποιον -που ασχολείται με το ΝΒΑ) για ποια φάση τον θυμάται, κατά 90% θα σου πει αυτή.

Η φάση που εκτυλίχθηκε στις 31 Μαΐου του 2018, στην πρεμιέρα των NBA Finals και της 'μάχης' των Καβαλίερς με τους Ουόριορς, έγινε εκ των πιο δημοφιλών memes (ως προς την αντίδραση του ΛεΜπρον Τζέιμς) και μνημονεύτηκε στο Contra, στην επέτειο των δυο χρόνων.

Κράτα το 'ΛεΜπρον' και πάμε στην είδηση ότι οι Λέικερς κάλεσαν τον JR κοντά τους, για το τελείωμα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Και ναι, αυτή είναι η σεζόν που οι 'Λιμνάνθρωποι' εμφανίζονται να 'χουν τις περισσότερες πιθανότητες να φορέσουν δαχτυλίδι. Ο Σμιθ ήταν ανέκαθεν φίλος με τον 'King' και λειτουργούσαν εξαιρετικά μαζί, στο Κλίβελαντ. Δηλαδή, ο Σμιθ έκανε αυτό που χρειάζεται και φέτος ο Τζέιμς: βοήθεια για να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά. Όπως γράφει το Ringerο ΛεΜπρον χρειάζεται έναν σούτινγκ γκαρντ, που να μπορεί να σουτάρει, να σκοράρει και να παίξει άμυνα, με τον Σμιθ να είναι ικανός και στη δημιουργία”. Τo Bleacher Report θύμισε ότι "οι ΛεΜπρον και Σμιθ γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, καθώς έχουν παίξει πάνω από 8.000 λεπτά μαζί. Επιπροσθέτως, ο Σμιθ έχει πάει τέσσερις φορές σε NBA Finals, εμπειρία που χρειάζονται φέτος οι Λέικερς". Τον περασμένο Φεβρουάριο ο παίκτες έκανε προπονήσεις με την ομάδα, πριν τελικά υπογράψει ο Ντιόν Ουέιτερς. 

Την ημέρα που ο starting γκαρντ, Έιβερι Μπράντλι έκανε χρήση της option που 'χε να μην παίξει στη 'φούσκα' της Disney World του Ορλάντο, οι Λέικερς προσέγγισαν αμέσως τον JR, με το ESPN να ενημερώνει ότι πλέον, δουλεύουν επί των τελευταίων λεπτομερειών. Δεν θα καλύψει το κενό του Μπράντλι. Αυτόν τον ρόλο θα τον μοιραστούν οι Άλεξ Καρούζο και Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ. Θα δώσει ωστόσο, επιπλέον 'βάθος'. Θυμάσαι πως και ο Ρόντο είναι στο ρόστερ, έτσι;

Για το τέλος, άφησα το 'εφόσον ο ΛεΜπρον Τζέιμς συγχώρησε τον JR Σμιθ, με την επιστροφή του τελευταίου όχι μόνο στη λίγκα, αλλά και στην ομάδα του, ίσως μπορούν να τον συγχωρήσουν και οι φαν των Καβαλίερς' της Chronicle.

News 24/7

24MEDIA NETWORK