Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα έχει τον Ντέιβις μέχρι να παίξει στο ΝΒΑ με τον γιο του

Η ανανέωση του συμβολαίου του ΛεΜπρόν Τζέιμς, έφερε όπως αναμενόταν και αυτή του Άντονι Ντέιβις. Οι Λέικερς βλέπουν κι άλλους τίτλους, ενώ ο Τζέιμς στο βάθος της τριετίας σκέφτεται ότι μπορεί να είναι συμπαίκτης και με τον γιο του Μπρόνι!

Το δίδυμο της ευτυχίας των Λέικερς. ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις
Το δίδυμο της ευτυχίας των Λέικερς. ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Οι Λέικερς ξεκίνησαν με τις μεταγραφές (πολύ δυνατές) και συνέχισαν με τους δυο αστέρες που τους έδωσαν το πρωτάθλημα! Ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις θα μείνουν μαζί τουλάχιστον για επιπλέον τρία χρόνια (συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας σεζόν), καθώς ο πρώτος συμφώνησε μέχρι το 2023, ενώ ο Ντέιβις θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με το μάξιμουμ των αποδοχών, κάπου 190.000.000 δολάρια!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA με θριαμβευτικό τρόπο στη 'φούσκα' του Ορλάντο, η ανάδειξή του σε MVP των τελικών με 3η διαφορετική ομάδα (ουδείς άλλος το έχει πετύχει στο ΝΒΑ), ήταν προφανές ότι θα κρατούσαν τον Τζέιμς στο Λος Άντζελες για όσο ήθελε ο αναμφισβήτητος 'βασιλιάς', ο καλύτερος παίκτης του κόσμου με τη σύμφωνη γνώμη και του MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, η δήλωση του οποίου στην Cosmote TV έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στις ΗΠΑ.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, επικαλούμενο τον ατζέντη του Τζέιμς, Ριτς Πολ, η συμφωνία είναι οριστική και θα συνεχίσει να παίζει στους Λέικερς μέχρι το τέλος του 2023. Όταν δηλαδή θα είναι 38 ετών και θα μείνει free agent, ενώ γιατί θα ήθελε να παίξει μαζί με τον γιο του, Μπρόνι, ο οποίος σε δυο χρόνια τελειώνει το γυμνάσιο!

Προς το παρόν, θα απολαύσει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο επιπλέον δύο ετών, που θα του αποφέρει έσοδα 85.000.000 δολλάρια. Ή αν προτιμάτε 3.500.000 το μήνα, μόλις! Η αλήθεια είναι ότι ο 36χρονος άσος (έχει γενέθλια στις 30/12) ανανέωσε το συμβόλαιό του, επί της ουσίας, για ακόμη ένα έτος, καθώς έτσι κι αλλιώς διατηρούσε δικαίωμα επέκτασης της τωρινής συμφωνίας. Με βάση αυτά που πήρε φέτος, συν τα 85 εκατομμύρια της επόμενης διετίας, θα έχει εισπράξει 125.000.000, δηλαδή όσα είχε κερδίσει στα πρώτα 11 χρόνια της καριέρας του. Όσο για τις συνολικές αποδοχές του στο ΝΒΑ, θα αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 429.000.000 δολλάρια!

Προφανώς, το οικονομικό πρόβλημά του ο Τζέιμς το έχει λύσει εδώ και χρόνια. Δεν παίζει για τα χρήματα πια. Όχι ότι δεν τον ενδιαφέρουν, ωστόσο δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητά του Βαδίζει και μαθηματικά στο δρόμο για να πετύχει απόλυτα ρεκόρ, αν κι η βασική επιδίωξη, πέραν των αριθμών, είναι η επιβεβαίωσή του μέσα στο γήπεδο. Ότι αυτός, ακόμη και τώρα μετά τα 36 του, παραμένει ο κορυφαίος όλων. Φέτος, σε μια δύσκολη λόγω των συνθηκών χρονιά, τελείωσε το ΝΒΑ με μέσο όρο 25 πόντους και 10,2 ασίστ (1ος στον σχετικό πίνακα).

Αν συνεχίζει να παίζει έτσι, στο τέλος της επόμενης διετίας με τους Λέικερς, θα έχει περάσει και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών. Ο επίσης μέγιστος Λέικερ (στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του) έχει σημειώσει συνολικά 38.787 πόντους. Ο Τζέιμς είναι 3ος, με διαφορά 4.146 πόντων. Σε μια σεζόν και... κάτι ψιλά, θα έχει περάσει τον 2ο Καρλ Μαλόουν (36.928) και θα έχει βάλει πλώρη για να φτάσει τον τεράστιο Τζαμπάρ.

Θα έχει επίσης τα περισσότερα κλεψίματα όλων των εποχών, θα 'ναι ο 2ος καλύτερος πασέρ, ο 6ος ριμπάουντερ και ο 11ος μπλοκέρ. Εφόσον ολοκληρώσει κανονικά την περίοδο 2022-2023, θα έχει πλέον πίσω του 20 σεζόν στο ΝΒΑ. Τα περισσότερα χρόνια του στη λίγκα τα πέρασε στο Οχάιο, παίζοντας 11 σεζόν με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (σε δυο δόσεις), έμεινε 4 χρόνια στο Μαϊάμι και θα έχει παίξει στο LA για 5 χρόνια. Μια 20ετία για το παιδί-θαύμα του 2002, που το 2023 θέλει να τα έχει κατακτήσει όλα. Ήδη μετράει 4 πρωταθλήματα (δυο με τους Χιτ, ένα με τους Καβαλίερς και το φετινό με τους Λέικερς). Η παρουσία του στο Λος Αντζελες ενδεχομένως να εγγυάται τουλάχιστον ένα ακόμα!

Ήδη, οι κινήσεις που έχουν κάνει οι πρωταθλητές, δείχνουν τη θέλησή τους να υπρασπιστούν το τρόπαιο που κατέκτησαν στο Ορλάντο. Η 'αρπαγή' από τους συμπολίτες Κλίπερς του καλύτερου 6ου παίκτη, Μόντρεζ Χάρελ, η απόκτηση του Ντένις Σρέντερ (Οκλαχόμα), του Μαρκ Γκασόλ (Τορόντο) και του Γουέσλι Μάθιους (Μιλγουόκι), συν την ανανέωση του συμβολαίου του εξαιρετικού Κεντάβιους Κάλντγουελ Πόουπ, δείχνουν ότι έχει γίνει σοβαρός προγραμματισμός με στόχο τη βελτίωση της ομάδας τώρα, που όλοι θα θέλουν να τη νικήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζέιμς δεν θα μπορούσε να είναι εκτός πλάνου, μιλάμε για τον ηγέτη και κορυφαίο παίκτη της ομάδας, και προφανώς δεν θα απουσίαζε ούτε ο Ντέιβις. Άλλωστε, έχουν τον ίδιο ατζέντη και τις ίδιες φιλοδοξίες για να κάνουν τους 'λιμνάνθρωπους' ξανά την κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ. Το πρωτάθλημα της 'φούσκας' ήταν μόνο η αρχή και προφανώς στη χρονιά που αρχίζει τα Χριστούγεννα, οι Λέικερς θα 'ναι καλύτεροι από πέρυσι και το απόλυτο φαβορί. Ο Ντέιβις μάζεψε κι αυτός όλο το χρήμα, όχι άδικα, αφού μιλάμε για έναν σουπερ-σταρ πολύ μεγάλου βεληνεκούς και γύρω του οι Λέικερς προβάρουν το κουστούμι της νέας δυναστείας που ονειρεύονται.

O Κόμπι και στο βάθος ο... Μπρόνι

Ο Τζέιμς είναι 8 μήνες νεότερος από τον μακαρίτη Κόμπι Μπράιαντ, όταν στις αρχές του 2014 υπέγραφε διετή ανανέωση συνεργασίας με τους Λέικερς. Η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα δεν ήταν αμελητέος, αν και πρόλαβε να γίνει ο γηραιότερος παίκτης που σημείωσε 60 πόντους (στο περίφημο ματς με τους Τζαζ και το 101-96 υπέρ του LA), με τις επιδόσεις του όμως σε ευστοχία και δυναμική να πέφτουν κατακόρυφα και την ομάδα να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ σε νίκες-ήττες στην ιστορία της.

Η περίπτωση του Τζέιμς δεν είναι ακριβώς ίδια. Μοιάζει πιο ακμαίος από ποτέ, έχει προσαρμόσει το παιχνίδι στην... ηλικία του (απόδειξη ότι πασάρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά) και μπορεί να παραμείνει ο ηγέτης των πρωταθλητών Λέικερς σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία.

Σε δυο χρόνια από τώρα, πιστεύει πως θα είναι ακόμη ικανός να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, άρα να κυνηγήσει και ένα τελευταίο συμβόλαιο. Θα έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία: να παίξει με τον γιο του, Μπρόνι, ο οποίος το καλοκαίρι του 2023 θα έχει γίνει 18 ετών και θα μπορεί να βρεθεί κατευθείαν στο ΝΒΑ, αν ισχύουν οι πρόσφατες εξαγγελίες του Άνταμ Σίλβερ.

Ο Μπρόνι Τζέιμς, ένας ταλαντούχος όσο και... άτακτος γιος, όπως είχε αποκαλύψει η Νίκη Μπάκουλη, θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκαρντ του γυμνασιακού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ και είναι το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας Τζέιμς. Ο μπαμπάς ΛεΜπρόν είχε ενθουσιαστεί βλέποντάς να τον να παίζει και να τα καταφέρνει μια χαρά πέρυσι, όταν ακόμη δεν είχε ξεσπάσει ο κορονοϊός και πήγαινε ο κόσμος στα γήπεδα. Ήταν το ματς μεταξύ του Σιέρα Κάνιον, όπου παίζει ο μικρός Τζέιμς, και του Σεντ Βίνσεντ Μέρι, το γυμνάσιο όπου πήγαινε και έπαιζε μπάσκετ ο ΛεΜπρόν!

Παρότι έχει ένα επίθετο βαρύ όπως η ιστορία, ο Μπρόνι ακολουθεί το δικό του δρόμο. Προφανώς, όλοι θα τον συγκρίνουν με τον πατέρα του, αν και ο ίδιος είχε διαλέξει για νούμερο της φανέλας του το '0', επειδή είδωλό του ήταν ο... Ράσελ Γουέστμπρουκ! Α, έχει και νονό τον Κρις Πολ. Θα 'ταν οπότε λίγο δύσκολο να μη γίνει μπασκετμπολίστας! Τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του στο μπάσκετ είναι σίγουρο ότι τον οδηγούν προς το ΝΒΑ, αλλά για να παίξει κατευθείαν, θα πρέπει να αλλάξει και ο σχετικός κανονισμός. Ο ίδιος ο ΛεΜπρόν πριν από δυο χρόνια είχε δηλώσει ότι "θα 'ταν υπέροχο για μένα και την οικογένειά μου, να παίξω μαζί με τον γιο μου".

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν ο ΛεΜπρόν καταφέρει κι αυτό! Να γίνει, δηλαδή, ο πρώτος πατέρας που θα παίξει με τον γιο του στο ΝΒΑ. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Να είναι προπονητής και ο γιος παίκτης, ναι. Συμπαίκτες στην ίδια ομάδα, όχι. Η διαφορά ηλικίας παίζει πάντα ρόλο. Άλλωστε, στις ΗΠΑ κάτι τέτοιο συνέβη μόνο στο μπέιζμπολ, όταν ο 41χρονος Γκρίφι Σίνιορ πήγε στους Σιάτλ Μάρινερς, ομάδα όπου αγωνιζόταν ο 20χρονος γιος του, Γκρίφι Τζούνιορ!

Αν δεν μας διαφεύγει κάτι άλλο στο μπάσκετ, μια ανάλογη περίπτωση είναι του Ντίνο και του Αντρέα Μενεγκίν, όταν ο πρώτος σε ηλικία 40 ετών έπαιζε στη Στεφανέλ Τριέστε με τον 16χρονο γιο του να κάνει ντεμπούτο στη Ρέιντζερ Βαρέζε και να παίζουν αντίπαλοι σε ένα ιστορικό ματς! Επίσης, ο Ισλανδός Άρνορ Γκούντγιονσεν ήταν 34 ετών όταν στην εθνική ομάδα της χώρας επιλέχθηκε και ο 17χρονος γιος του Έιντουρ, όμως χωρίς να συνυπάρξουν στο γήπεδο, αφού ο μικρός μπήκε ως αλλαγή στη θέση του πατέρα του!

Ο ΛεΜπρόν θέλει να πετύχει κι αυτό το κατόρθωμα. Κι όποτε βρίσκει την ευκαιρία, προπονείται με τον μικρό Μπρόνι.

Όσα ήθελε φέτος, ο 'βασιλιάς' έγιναν πραγματικότητα: τίτλος με τους Λέικερς, νέο συμβόλαιο και φυσικά εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Μένει να δούμε και την ταινία Space Jam 2, που έρχεται το καλοκαίρι μαζί με τους ήρωες της Looney Tunes και τους Κρις Πολ, Κάιλ Κούζμα και λοιπούς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK