Ο "λογαριασμός" για τις βουτιές 16 ετών

Ο "λογαριασμός" για τις βουτιές 16 ετών

Συνέντευξη στον Τάσο Μαγουλά



Αν βάζαμε ένα κουίζ με ερώτηση την ηλικία του Νίκου Μπουντούρη, ελάχιστοι θα απαντούσαν σωστά. Οι περισσότεροι θα ήμασταν μεταξύ των 38 και των 45. Ξέρετε πόσο έξω πέφτουμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια και μην πει κανείς ότι τον κρίνουμε από το μπάσκετ του. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού μπάσκετ 16 χρόνια. Τον βαρεθήκατε; Μάλλον όχι. Αυτός; "Γνωρίζω πως αγωνίζομαι δεκαέξι χρόνια και κάποιοι να έχουν βαρεθεί να με βλέπουν, όμως εγώ θα παίζω μέχρι να νιώσω τον εαυτό μου κουρασμένο. Μόνο τότε θα σταματήσω" εξηγεί στο contra.gr.

Τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Μαρούσι όντας πάντα έτοιμος όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφασίσει να τον... ρίξει στο παρκέ. Εκείνος μόνο καλά λόγια έχει να πει για τη δουλειά που γίνεται στους "κιτρινόμαυρους" δίνοντας... επιπλέον πόντους στην προσπάθεια ανανέωσης που έγινε το καλοκαίρι. " Το Μαρούσι κάνει μονίμως κινήσεις μπροστά. Αυτό προσπαθεί και τη φετινή περίοδο. Δεν καταλαβαίνω αυτούς που μιλούν για αλλαγές. Μπορεί να μην υπάρχουν παίκτες-αστέρια, όπως ήταν πέρσι ο Βασίλης Σπανούλης, όμως και φέτος ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε με βάση συγκεκριμένο πλάνο και απόκτηση νεαρών παικτών. Εξάλλου, θα πρέπει κάποια στιγμή και το Μαρούσι να τροφοδοτήσει το μπάσκετ με νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες όπως έγινε με τον Βασίλη ".

Για να λειτουργήσει, πάντως, το μοντέλο που οραματίζεται ο Μπουντούρης, είναι δεδομένο πως από πίσω θα πρέπει υφίσταται μια στερεή διοικητική βάση. Ουδέν παράπονο, όμως, από τους παίκτες για το ποιόν της διοίκησης: " Η συμπεριφορά της διοίκησης δεν έχει αλλάξει σε τίποτα σε σχέση είτε με πέρσι είτε με πρόσπερσι. Άλλωστε, η διοικητική σταθερότητα στο Μαρούσι αποτελεί πρότυπο για τις περισσότερες ομάδες που αγωνίζονται στην Α1, ειδικά γι' αυτές που δεν έχουν πολύ κόσμο να τις υποστηρίζει ".

Πριν δύο χρόνια το Μαρούσι διεκδίκησε το πρωτάθλημα, πέρσι έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς. Φέτος η πορεία του για πολλούς αποτελεί ερωτηματικό. Ο Νίκος Μπουντούρης απαντά: " Στόχος είναι να πετύχουμε και πάλι κάτι καλό, όπως είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα. Δεν το θεωρούμε βέβαιο, όμως, ευχόμαστε να πετύχουμε ".

Για μια ακόμη χρονιά στον πάγκο του Αμαρουσίου θα κάθεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Μετά όπως την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ έχουν αλλάξει πολλά. Ο Μπουντούρης το γνωρίζει: " Είναι τιμή για το Μαρούσι αλλά και για εμάς να έχουμε προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Όχι όμως μόνο ως προπονητή αλλά και ως άνθρωπο. Οδηγεί εκεί που αυτός θέλει τον αθλητή χρησιμοποιώντας κατά βάσει ως όπλο τον σεβασμό. Όταν βέβαια χρειαστεί, οι φωνές δεν λείπουν, όμως αυτό είναι στους όρους του παιχνιδιού. Γι' αυτό και μας έλειψε από την προετοιμασία ".

Οι επίσημες υποχρεώσεις, όπως κάθε χρόνο, ξεκινούν με τους αγώνες Κυπέλλου, όπου το Μαρούσι έχει δημιουργήσει μια αρνητική παράδοση αποκλεισμών. Ο 36χρονος γκαρντ δηλώνει πως κόντρα στον Κολοσσό, η ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση, αφού η καλή πορεία στο θεσμό είναι αυτοσκοπός. " Σίγουρα δεν είμαστε αγωνιστικά έτοιμοι για ένα επίσημο παιχνίδι. Όπως, όμως, έτοιμος δεν είναι ούτε ο Κολοσσός. Στη Ρόδο, ωστόσο, θα πάμε για τη νίκη που θα δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την πορεία μας στο θεσμό. Άλλωστε, μια επιτυχία στο Κύπελλο σου δίνει πάντα ώθηση για τη συνέχεια, ενώ η κατάκτηση του τροπαίου είναι πάντα ένας από τους στόχους της σαιζόν ".

Όντας πλέον σε ώριμη ηλικία ο Νίκος Μπουντούρης γνωρίζει πως κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να σταματήσει. Το μέλλον του, όμως, είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μπάσκετ. Αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία να παραμείνει στο χώρο. " Εφόσον με θέλουν στο χώρο, δεν θα έλεγα όχι στην ευκαιρία που θα μου παρουσιαζόταν. Είτε ως προπονητής είτε ως παράγοντας θα επεδίωκα να βοηθήσω το μπάσκετ. Αυτό αγαπώ, άλλωστε, εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, όταν ξεκίνησα, αυτό και θα συνεχίσω να αγαπώ. Ελπίζω πάντως, όταν πάρω την απόφαση να σταματήσω να μην μου στείλουν κάποιο λογαριασμό με τις ζημιές που έχω προκαλέσει στα παρκέ από τις βουτιές μου ".

Και η απάντηση στο κουίζ. Ο Νίκος είναι μόλις 34 (25/09/71) ετών και όπως πάει μια δεκαετία θα παίζει ακόμα. Μέχρι τα... 54.

News 24/7

24MEDIA NETWORK