Ο Λούκα Ντόντσιτς έσπασε το 'εμπάργκο' της δράσης με ατομικό ρεκόρ πόντων

Χαζέψαμε το πρώτο παιχνίδι του ΝΒΑ εν μέσω διακοπής. Είχε γεμάτο γήπεδο και 50 πόντους από τον Λούκα Ντόντσιτς!

Ο Λούκα Ντόντσιτς στην αναμέτρηση με τους Σανς στο Ντάλας, στις 28 Ιανουαρίου
Ο Λούκα Ντόντσιτς στην αναμέτρηση με τους Σανς στο Ντάλας, στις 28 Ιανουαρίου AP PHOTO/RON JENKINS

Ο Λούκα Ντόντσιτς, ως ο καλύτερος 20χρονος στην ιστορία του ΝΒΑ, μετρούσε ως το βράδυ της Παρασκευής 126 εμφανίσεις. Στις 4 εξ αυτών είχε περισσότερους από 40 πόντους. Ποτέ του όμως δεν είχε φτάσει ή υπερβεί τους 50. Αμέτοχα, συνέβη στην εντός έδρας αναμέτρηση των Μάβερικς με τους Σανς στο Ντάλας. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο πρωτάθλημα ύστερα από ττην προ ημερών ρητή εντολή για διακοπή κάθε μορφής αγωνιστικής δράσης για 1 μήνα τουλάχιστον. Ούτως ή άλλως ο παγκόσμιος αθλητισμός βιώνει μια νέα, απροσδιόριστη, πραγματικότητα και η πιο εμπορική/δημοφιλής μπασκετική λίγκα του πλανήτη, διδάσκοντας μάλιστα μαθήματα αντανακλαστικών ύστερα από το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού και μπαίνοντας αστραπιαία σε 'κατ' οίκον περιορισμό', θα ήταν άστοχο και επικίνδυνο να κινηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια.

Βρέθηκε άλλη λύση. Μακριά κι αγαπημένοι. Το σπίτι είναι το βασίλειο του 2Κ σκέφτηκαν στο Φίνιξ και δεν έχασαν χρόνο. Οργάνωσαν τα πάντα και υλοποίησαν την ιδέα. Διάλεξαν παίκτη (τον επαγγελματία του είδους Αντόνιο Σαλντιβάρ), κανόνισαν τηλεοπτική μετάδοση μέσω της πλατφόρμας Twitch και ανακοίνωσαν ότι θα παιχτούν κανονικά όλα τα αναβληθέντα παιχνίδια τους ως τη λήξη της κανονικής περιόδου. Σε simulation mode, βέβαια. Συνεννοήθηκαν με τους Μάβερικς που όρισαν τον δικό τους χειριστή (Λόρενς Νιούμαν) και ο πρώτος αγώνας εν μέσω 'εμπάργκο δράσης' διεξήχθη κανονικά, χωρισμένο σε 4 περιόδους των 12 λεπτών, σε γεμάτο γήπεδο που κόχλαζε από κοινό χωρίς μάσκες, παίκτες και διαιτητές που αντάλλασσαν χειραψίες και αγκαλιές, δημοσιογράφους.

Ξοδέψαμε λίγο χρόνο, παρακολουθώντας το.

Watch Welcome to the Phoenix Suns Twitch channel! from Phoenix_Suns on www.twitch.tv

Το τελικό 150-136 για το Ντάλας απείχε κάπως από την κανονικότητα. Εντάξει όμως. Όσοι το παρακολούθησαν, σε κάποια στιγμή ήταν περισσότεροι από 12.000 ταυτόχρονα, το απόλαυσαν. Οι Μάβερικς φρόντισαν να εξασφαλίζουν ένα μικρό προβάδισμα εξ αρχής, καθώς ο Πορζίνγκις είχε 9 από τους πρώτους 20 πόντους τους, στο 26-19 σκόραραν με 100% έξω από το τρίποντο από 6/6 προσπάθειες και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 47-30 από buzzer beater κάρφωμα του Λετονού.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έσπασε το 'εμπάργκο' της δράσης με ατομικό ρεκόρ πόντων

Κατόπιν διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε την υπέρ τους διαφορά (83-67 στα μισά της διαδρομής με 79% στα σουτ) και δεν επέτρεψαν τους Σανς, που είχαν πολύ άστοχο τον Ντέβιν Μπούκερ σε μαρκαρισμένες ή ελεύθερες προσπάθειες, να πλησιάσουν περισσότερο από τους 7 πόντους (110-102, 133-126), καθώς ο Ντόντσιτς πήρε όλες τις σωστές επιλογές στο τελευταίο τρίλεπτο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έσπασε το 'εμπάργκο' της δράσης με ατομικό ρεκόρ πόντων

Σαρωτικός ο Σλοβένος αρτίστας, σκόραρε 50 πόντους - τους περισσότερους στο δεύτερο μισό - σμπαραλιάζοντας με τις σταυρωτές του ντρίμπλες τους αστραγάλους όποιου εκ των αντιπάλων του έπεφτε πάνω του! Μοίρασε επίσης 19 ασίστ.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έσπασε το 'εμπάργκο' της δράσης με ατομικό ρεκόρ πόντων

Οι Σανς ελπίζουν σε καλύτερη τύχη στη συνέχεια! Απέναντι στον Ντόντσιτς και την παρέα του δεν είχαν τύχη. Ο Σλοβένος ήταν πολύ προπονημένος για να ηττηθεί αυτή τη βραδιά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK