Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Εμπίντ δεν ήταν η εξαντλητική δίαιτα

Τα παραπάνω από 11 κιλά που έχασε μέσα στο καλοκαίρι απαιτούσαν πολύ κόπο. Στο 'OneChipChallenge' δεν είχε βιώσει άλλο τέτοιο συναίσθημα. Ούτε καν όταν ο Λέοναρντ τον απέκλεισε με το αδιανόητο σουτ του.

Ο Ζοέλ Εμπίντ έχει αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις. Σαν το 'OneChipChallenge' όχι.
Ο Ζοέλ Εμπίντ έχει αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις. Σαν το 'OneChipChallenge' όχι. AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο επιρρεπής στις γευστικές ατασθαλίες Ζοέλ Εμπίντ, αυτός που τρώει burger πριν από αγώνες, ήταν σε αυστηρή δίαιτα όλο το καλοκαίρι. Το 'βρώμικο' ήταν μια απαγορευμένη λέξη και οι επισκέψεις στο 'Chick-fil-A' (τρία έχει στη Φιλαντέλφια) δεν αραίωσαν μόνο, κόπηκαν μαχαίρι. Όφειλε, με παραίνεση των Σίξερς και για δική του ικανοποίηση, να προσέξει και να περιποιηθεί το σώμα του, ένα σώμα που έχει την τάση να 'φυλακίζει' λίπος. Διαβάσαμε στο 'Philly Sports Network' ο 25χρονος Καμερουνέζος σέντερ επικεντρώθηκε στη δουλειά, αλλάζοντας πλήρως διατροφικές συνήθειες. Εντάχθηκε στην ομάδα του Ντριού Χάνλεν, ενός εκ των πιο φημισμένων γυμναστών που δουλεύουν ατομικά με πολλούς παίκτες του ΝΒΑ, και αφαιρώντας επιβαρυμένες με κορεσμένα λιπαρά τροφές από το διαιτολόγιό του έφτασε να χάσει 11 με 12 κιλά (almost 25 pounds). Στέγνωσε.

Μόνο που σε λίγα μόνο λεπτά φοβήθηκε ότι θα καταλήξει στα σκουπίδια όλη αυτή η εξαντλητική προσπάθεια που είχε καθημερινή άσκηση και οριοθετημένη λήψη θερμίδων. Το πλήρες γάλα που κατανάλωσε για να καταπολεμήσει την κάψα που προκάλεσε από το στόμα και τον οισοφάγο ως τα πνευμόνια και το στομάχι η ανταπόκριση στο #OneChipChallenge, η νέα τρέλα στις ΗΠΑ, ήταν ανίκητη. Ήπιε το πρώτο μπουκάλι, ήπιε το δεύτερο, ήπιε και από το μεγάλο τετράλιτρο δοχείο που του ακούμπησε στον πάγκο η παραγωγή.

Στην αρχή του video έλεγε πως "είμαι Αφρικανός και δεν καταλαβαίνω τίποτα". Όταν όμως έσκισε τη συσκευασία και δάγκωσε το καυτερό πατατάκι ήταν αδύνατο ν' ανασάνει. Έβηχε, τα μάτια του πετάχτηκαν έξω, τα χείλη του πρήστηκαν, ιδρώτας κυλούσε στο μέτωπό του. Πάλευε ν' απομακρύνει τη λάβα που είχε κατακλύσει όλο το κορμί του. Σχεδόν παρέλυσε. Το γάλα ήταν το μοναδικό δραστικό αντίδοτο. Είχε ανάγκη από ποσότητα. "Πίστευα ότι θα τα καταφέρω χωρίς γάλα", είπε κατόπιν, αποδείχθηκε ανέφικτο. Ενδιάμεσα είχε βρεθεί στο πάτωμα.

Το τσιπ, αξίας $4.99 το ένα, που ήρθε σ' επαφή με τη γλώσσα του ήταν παράγωγο της Carolina Reaper με την επιστημονική ονομασία HP22B. Της πιο καυτερής πιπεριάς στον κόσμο, σύμφωνα πάντα με τη βάση δεδομένων των Guinness World Records και των μετρήσεων της καψαϊκίνης που περιέχει. Αν ρωτήσεις, θα σου πουν ότι η κατανάλωσή αυτής της πιπεριάς είναι πιθανό να οδηγήσει στο θάνατο, εφόσον ο οργανισμός δεν αντέξει την ισχύ της.

Ο Ζοέλ Εμπίντ έφτασε στα όριά του. Οι επόμενοι που καλούνται ν' ανταποκριθούν στην πρόκληση είναι ο Ντ'Αντζελο Ράσελ, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς και οι συμπαίκτες του στους Σίξερς. Ούτε ο Καουάι Λέοναρντ, αυτός που πέρυσι τον άφησε εκτός τελικών στην Ανατολή, ευστοχώντας μπροστά του από τη γωνία, στο πιο συγκλονιστικό σουτ της χρονιάς. Ούτε καν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον οποίο υποβόσκει μια κόντρα για τον τίτλο του 'πιο ασταμάτητο παίκτη' του ΝΒΑ. Αυτούς έπρεπε να ξεπαστρέψει πριν από την έναρξη της νέας σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK