Ο μεγαλύτερος κίνδυνος να μην τελειώσει φέτος το ΝΒΑ είναι η επιθυμία για σεξ

Το ΝΒΑ έχει εκπονήσει ένα σοβαρό πλάνο επανεκκίνησης της σεζόν, όσον αφορά την προστασία των παικτών του από τον κορονοϊό. Ενδεχομένως να μην υπολόγισε την επιθυμία τους για δραστηριότητες αναπαραγωγής, που μπορεί να αποτελέσουν όχημα... παραβίασης της 'φούσκας' του Ορλάντο.

Τζέιμς Χάρντεν και Στέφεν Κάρι στην διάρκεια του Game 6 του δεύτερου γύρου των NBA playoff ανάμεσα σε Χιούστον και Γκόλντεν Στέιτ, στις 10 Μαΐου 2019. (AP Photo/Eric Christian Smith)
Τζέιμς Χάρντεν και Στέφεν Κάρι στην διάρκεια του Game 6 του δεύτερου γύρου των NBA playoff ανάμεσα σε Χιούστον και Γκόλντεν Στέιτ, στις 10 Μαΐου 2019. AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Καθώς οι ομάδες του ΝΒΑ συγκεντρώνονται στο Ορλάντο, στην προσπάθεια της λίγκας για επανεκκίνηση της σεζόν 2019-2020, το πρόβλημα του κορονοϊού και των μέτρων για την υγεία των παικτών ενδεχομένως δεν θα είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες οι αθλητές δεν θα μπορούν να βρίσκονται σωματικά κοντά με κανέναν άλλο, πέραν των συμπαικτών τους και του προσωπικού της ομάδας.

Σύμφωνα με τον Στέφεν Σμιθ, αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν έχει σκεφτεί το ΝΒΑ και μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση της 'φούσκας' του Ορλάντο από ορισμένους παίκτες. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. "Πραγματικά, πιστεύουμε πως οι δραστηριότητες αναπαραγωγής, κάτι στο οποίο αυτοί οι τύποι είναι συνηθισμένοι, θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση για τρεις μήνες; Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα είναι χώρια από τις γυναίκες ή τις συντρόφους τους; Πιστεύετε αλήθεια πως θα τιμήσουν την 'φούσκα' για τρεις μήνες;" αναρωτήθηκε ο Σμιθ στην εκπομπή 'First Take' του ESPN. Αργότερα ξεκαθάρισε πως ακόμη και μια περίοδος τεσσάρων εβδομάδων χωρίς πρόσβαση στις δραστηριότητες αναπαραγωγής, θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμες για τους παίκτες. Για όσους μπορεί να μπερδεύτηκαν, ο Σμιθ προφανώς μιλούσε για σεξ.

Οι 22 ομάδες που θα πάνε στο Ορλάντο για την επανεκκίνηση της σεζόν στις 30 Ιουλίου, μπορούν να δηλώσουν έως 37 άτομα στην αποστολή (17 παίκτες και προσωπικό) και θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν μέλη εφόσον προχωρήσουν στα playoffs, που ξεκινούν στις 17 Αυγούστου. Οι φιλοξενούμενοι των παικτών δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην 'φούσκα' του Ορλάντο παρά μόνο μετά τον πρώτο γύρο των playoffs. Σε αυτό το σημείο, κάθε μία από τις οκτώ υπόλοιπες ομάδες θα έχει το δικαίωμα να κάνει κράτηση έως και 17 δωματίων ξενοδοχείου - ένα ανά παίκτη στην ομάδα - για τους επισκέπτες των αθλητών στο καμπ της Disney στο Ορλάντο.

Για να επιτραπεί η είσοδος στο καμπ, οι επισκέπτες θα πρέπει να βρεθούν σε απομόνωση για μια εβδομάδα, μετά να τεθούν σε καραντίνα και να δοκιμάζονται τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα για τρεις ημέρες, είτε μέσα είτε έξω από το καμπ του ΝΒΑ. Όποιος βρεθεί θετικός σε τεστ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα του επιτραπεί η είσοδος.

Μετά την είσοδο τους στην φούσκα, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι σε καραντίνα και να υποβάλεται σε τεστ κάθε μέρα για τέσσερις ημέρες. Όποιος βρεθεί θετικός στο τεστ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να απομονωθεί σε καταλύματα που έχουν οριστεί στο καμπ για το ΝΒΑ. Τα τρία θέρετρα στην Disney που θα φιλοξενήσουν τις 22 ομάδες είναι ο πύργος Gran Destino στο Coronado Springs, το Grand Floridian και το Yacht Club.

Η λίγκα έχει εκπονήσει το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα προφύλαξης των παικτών της από την πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, όπως εύλογα παρατήρησε ο Στέφεν Σμιθ, ενδεχομένως να έρθει αντιμέτωπη με την ανάγκη των αθλητών για σωματική επαφή με τις συντρόφους τους, στην διάρκεια του 'εγκλεισμού' τους στην 'φούσκα' του Ορλάντο... Που μπορεί να αποτελέσει τον 'Δούρειο Ίππο' στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK