Ο Μεϊγουέδερ ένωσε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μ' έναν αλλόκοτο τρόπο

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα του The Basketball Tournament παίκτες από τους δύο 'αιωνίους' της χώρας. Με αφεντικό όμως τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ πότε συνέβη;

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ αφήνει το μποξ και μπαίνει στο ρινγκ του μπάσκετ
Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ αφήνει το μποξ και μπαίνει στο ρινγκ του μπάσκετ AP PHOTO/ISAAC BREKKEN

To ΤΒΤ αυτοπροσδιορίζεται ως 'the highest stakes basketball tournament in the world'. Το τουρνουά στο οποίο ο νικητής τα παίρνει όλα, δεν μοιράζεται τίποτα. Ούτε ψίχουλο από το εγγυημένο χρηματικό έπαθλο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά. Το 90% του ποσού καταλήγει στις τσέπες των παικτών και το 10% (200.000) μοιράζεται η 'κερκίδα' κάθε ομάδας (fan base). Έχει προσελκύσει 'βαρβάτους' χορηγούς.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι ομάδες είναι 64 και χωρίζονται σε οκτώ περιφέρειες - οι περισσότερες εξ αυτών στην ανατολική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο το Βέγκας κρατά ψηλά τη σημαία της Δύσης. Από κάθε περιφέρεια προκύπτει η πρωταθλήτρια η οποία προκρίνεται στην Championship Week.

Εφέτος -εξαιτίας των αναπροσαρμογών που προέκυψαν- οι ομάδες θα είναι 24 και θα συμμετάσχουν σε eliminations rounds προχωρώντας από νίκη-νίκη έως τον τελικό. Η δράση χωρίζεται σε τρία σκέλη. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 26 Ιουλίου, από τις 30 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου και η τελική από τις 6 ως τις 11 Αυγούστου. Η μονομαχία του τροπαίου μεταδίδεται με live κάλυψη από το ESPN.

Η αφίσα του TBT 2020
Η αφίσα του TBT 2020 THETOURNAMENT.COM

Συμμετοχή έχει το δικαίωμα να δηλώσει 'καθένας στον κόσμο'. Θα πρέπει πρώτα α) να συμπληρώσει την αίτηση στη διοργανώτρια αρχή άνευ αντιτίμου β) να είναι άνω των 18 και γ) να γνωρίζει πώς παίζεται το παιχνίδι, διότι υπάρχουν ορισμένες ιδιομορφίες. Όπως ότι...

> τα παιχνίδια χωρίζονται σε περιόδους των 9 λεπτών.

> οι παίκτες αποβάλλονται στο έκτο και όχι στο πέμπτο προσωπικό φάουλ.

> δεν υπάρχει παράταση λόγω του Elam Ending, του κανονισμού που εμπνεύστηκε ο καθηγητής Νικ Έλαμ προκειμένου στα τελευταία 4 λεπτά κάθε αγώνα ν' αποτρέπεται η χρήση των φάουλ που διακόπτουν επίτηδες τη δράση. Όποια ομάδα φτάσει ή ξεπεράσει το όριο πόντων που προκύπτει από το σκορ της ομάδας που προηγείται και την προσθήκη 7 πόντων σε αυτό είναι η νικήτρια.

> από εφέτος θα ισχύει και ο κανόνας της μιας βολής και κατοχής σε περίπτωση φάουλ κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Κατά το σύνηθες, τα ρόστερ αποτελούνται από πρώην παίκτες του ΝΒΑ. Όπως ο Νέιτ Ρόμπινσον και ο Γκλεν Ντέιβις.

Αλλά κυρίως από παιδιά από τη G-League ή επαγγελματίες από ευρωπαϊκές λίγκες που δεν θέλουν ν' αφήσουν το μπάσκετ όλο το καλοκαίρι. Άλλοι εξασφάλισαν μια ευκαιρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μέσα από 'κει. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν από τ' αστέρια του παρελθόντος.

Η εφετινή θα είναι η 7η χρονιά του τουρνουά. Διαφημίζεται ως 'fully quarantined'.

Η ελληνική ομάδα του Φλόιντ

Την πρώτη και τελευταία κουβέντα σε κάθε ομάδα την έχει ο GM. Αυτός συνθέτει το ρόστερ και συνεννοείται με τους παίκτες για το αντίτιμο που αντιστοιχεί στον καθένα σε περίπτωση πρωτιάς.

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο 'Μίδας' της παγκόσμιας πυγμαχίας, 'έφτιαξε' ήδη το σύνολο που θα 'μπουστάρει' στο τουρνουά. Για την ακρίβεια μεσολάβησε ένα είδος 'αγοράς' του... ΑΦΜ της Team Fredette. Αυτής των αδερφών Τζίμερ και Τι Τζέι. Ο δεύτερος συνεχίζει ως ένα από τα 'κεφάλια' της νεοσύστατης Money Team, παρέα με τον Νταν Μπρίτεν. Ο Μεϊγουέδερ είναι η βιτρίνα του εγχειρήματος και οι άλλοι δύο δρουν πίσω από τις κουρτίνες.

Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις γιατί ο Τζέικομπ Ουάιλι του Παναθηναϊκού εντάχθηκε στο δυναμικό της Money Team. Με συμβόλαιο 150.000 δολαρίων που θα εξαργυρώσει μονάχα σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

Σε μια παράδοξη σύμπραξη, ο Ουάιλι θα έχει συμπαίκτες τρεις πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Με τον σέντερ Ουίλι Ριντ έπαιξαν μάλιστα αντίπαλοι (χωρίς να συναντηθούν στο παρκέ), όσο χρόνο αυτός έμεινε στην Ελλάδα. Ο Τρεμέλ Ντάρντεν και ο Καναδός Κάιλ Ουίλτζερ είναι από προηγούμενες 'ερυθρόλευκες' εκδοχές. Όλοι τους συμφώνησαν για το ίδιο ποσό (150.000 δολάρια). Σε τουρκικές ομάδες έπαιζαν ο Νικ Τζόνσον και ο Πέιτον Όλντριτζ.

Ψάξαμε για γνώριμα πρόσωπα και στις υπόλοιπες ομάδες. Στην Team Challenge Als θα βρεις τον Ταϊρίς Ράις και τον Μαρκέζ Χέινς, στην Gaelnation (που αφορά τους αποφοίτους του Αϊόνα) θα παίξει ο Στιβ Μπαρτ, στην Team Speights έκλεισε ο Κιθ Κλάντον και στην Boeheim's Army (με κολεγιόπαιδα από το Σίρακιουζ) πέφτεις πάνω στον Ντεμέτρις Νίκολς και στον Μπράντον Τρις. Θα εμφανιστούν κι άλλοι, πολλοί. H Team Hines του Κάιλ Χάινς, που εκπροσωπήθηκε πέρυσι από τους Νικ Καλάθη, Μάρκους Ντένμον και Ματ Λοτζέσκι, φτάνοντας ως την τελική τετράδα, βρίσκεται προσώρας σε κατάσταση 'ineligible'. Θα σχηματιστεί εν καιρώ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK