Ο Μεσίνα το ομολόγησε: παράδειγμα προς αποφυγή η Γιουβέντους!

Η Ιταλία καλείται να κάνει υπέρβαση κόντρα στην ισχυρή Σερβία για να φτάσει στους "4" του Eurobasket και ο Ετόρε Μεσίνα ζήτησε από τους παίκτες του να μην την πάθουν όπως η... Γιουβέντους!

Italy's coach Ettore Messina gives instructions to his players during their Eurobasket European Basketball Championship round of 16 match against Finland in Istanbul, Saturday, Sept. 9. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Italy's coach Ettore Messina gives instructions to his players during their Eurobasket European Basketball Championship round of 16 match against Finland in Istanbul, Saturday, Sept. 9. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Την τελευταία φορά που η εθνική Ιταλίας έφτασε σε έναν προημιτελικό Eurobasket και βγήκε νικήτρια ήταν το 2003 στην Σουηδία με αντίπαλο την Εθνική μας ομάδα, σε μία διοργάνωση που το φινάλε βρήκε το συγκρότημα του Κάρλο Ρεκαλκάτι να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά οι "ατζούρι" έχουν απέναντί τους την πρόκληση να ξαναγράψουν ιστορία νικώντας τους Σέρβους, όμως για να το πετύχουν αυτό ο Ετόρε Μεσίνα δεν θέλει να την πατήσουν όπως η Γιουβέντους στον πρόσφατο τελικό του Champions League.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, ο Ιταλός εκλέκτορας θέλησε να στείλει μήνυμα στην ομάδα του χρησιμοποιώντας στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα...

"Η Σερβία είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχει τύχει να αντιμετωπίσουμε μέχρι τώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας αλλά δεν πρέπει να διαπράξουμε το λάθος να τρέξει η φαντασία μας και να νομίζουμε ότι μπορούμε να τους χτυπήσουμε στα ίσα.

Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και εκείνοι πρέπει να βρεθούν σε μία όχι και τόσο καλή βραδιά. Αν πιστέψουμε ότι μπορούμε να παίξουμε στα ίσα απέναντί τους θα διατρέχουμε τον κίνδυνο να την πάθουμε όπως η Γιουβέντους στον τελευταίο τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, για να συμπληρώσει:

"Η Σερβία έχει δύο παίκτες, τους Μπογκντάνοβιτς και Μαριάνοβιτς, που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες, εμείς πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι.

Κατά τη διάρκεια του 40λεπτου δύο στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε είναι να βρίσκουμε τους σωστούς χώρους και να γυρίζουμε καλά τη μπάλα. Λέγοντας αυτό, να πω ότι δεν είναι ανίκητοι.

Εάν ήμασταν στα πλέι οφ σε σειρά πέντε αγώνων θα ήταν φαβορί. Σε ένα νοκ-άουτ ματς δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

Photo Credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

News 24/7

24MEDIA NETWORK