Ο μόνος που δεν ψήφισε ΛεΜπρόν
Για μία ψήφο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πέτυχε κάτι μοναδικό μέχρι σήμερα στο ΝΒΑ: να κατακτήσει ομόφωνα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου.
Στους 121 που είχαν δικαίωμα ψήφου μόνο ο αρθρογράφος της εφημερίδας “Boston Globe”, Γκάρι Ουόσμπορν, διαφοροποιήθηκε και επέλεξε ως MVP τον Καρμέλο Άντονι των Νιου Γιουρκ Νικς, στερώντας από τον “βασιλιά” μια ανεπανάληπτη επίδοση.
” Πραγματικά ένιωσα ότι ο Καρμέλο Άντονι ανέβασε επίπεδο τους Νικς σε μια χρονιά που είχαν γερασμένο ρόστερ, εκτός στο μεγαλύτερο διάστημα το δεύτερο καλύτερο παίκτη τους (σ.σ Στουνταμάιρ) και πολλούς ακόμα τραυματισμούς“, δικαιολογήθηκε ο επί εννέα χρόνια αναλυτής του ΝΒΑ στην εφημερίδα της Βοστόνης.
” Αναμφίβολα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά θεωρώ ότι αυτή τη χρονιά ο Άντονι είχε μεγαλύτερη αξία για την ομάδα του“, συμπλήρωσε στην… απολογία του ο Ουόσμπορν.
Παρά τη δική του στήριξη πάντως ο ηγέτης των Νικς έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από τον Κέβιν Ντουράντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.
Ακόμη κι έτσι πάντως ο Τζέιμς ανήκει πλέον στο κλειστό κλαμπ των παικτών με τέσσερις τίτλους MVP, το οποίο απαρτίζουν οι Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, Μάικλ Τζόρνταν, Μπιλ Ράσελ και Ουίλτ Τσάμπερλεν.