Ο Ντάρεν Κόλισον σταμάτησε το μπάσκετ για να αφοσιωθεί στη θρησκεία

Ένα 'έτοιμο' συμβόλαιο περίπου 10-12 εκατομμυρίων δολαρίων περίμενε τον Ντάρεν Κόλισον. Προτίμησε κάτι διαφορετικό.

Ο Ντάρεν Κόλισον μαρκάρει στενά τον Κάιρι Ίρβινγκ, σε ματς του 1ου γύρου των NBA playoffs 2018-2019
Ο Ντάρεν Κόλισον μαρκάρει στενά τον Κάιρι Ίρβινγκ, σε ματς του 1ου γύρου των NBA playoffs 2018-2019 AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Οι Σικάγο Μπουλς χτίζουν μια νεανική ομάδα, βασισμένοι σε ανερχόμενα ταλέντα όπως ο Λάουρι Μαρκάνεν και ο Ζακ Λαβίν. Μετά από την περσινή σεζόν - ναυάγιο, μετά από την έναρξη συνεργασίας της ομάδας με έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο προπονητή (Τζίμι Μπόιλεν), με μπροστάρη τον πάλαι ποτέ βασικό γκαρντ της ομάδας και νυν #1 στη διοίκηση, Τζον Πάξον, προσπαθούν να πλαισιώσουν τα ταλέντα τους με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες.

Ο Μάλκολμ Μπρόγκτον των Μπακς, ο Πάτρικ Μπέβερλι των Κλίπερς, ακόμα και ο Ντ' Άντζελο Ράσελ είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την ενίσχυση της ομάδας στα γκαρντ. Ο Ντάρεν Κόλισον των Ιντιάνα Πέισερς ήταν μια σοβαρή περίπτωση, που έπαιξε δυνατά, μέχρι να συμβεί αυτό:

Και στη συνέχεια, ήρθε η επιβεβαίωση:

O Κόλισον ανακοίνωσε, με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο site Undefeated, την επιλογή του να μην δεχτεί πρόταση υπογραφής σε ομάδα με ετήσια αμοιβή ύψους περίπου 10-12 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως αποσύρεται από το NBA, για να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ο Κόλισον είναι μόλις 31 ετών.

Στο μήνυμα του, τόνισε: "Αν και αγαπώ ακόμα το μπάσκετ, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στη ζωή μου. το οποίο είναι η πίστη και η οικογένειά μου. Είμαι ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και η πίστη σημαίνει τα πάντα για μένα. Η χαρά που παίρνω από τη εθελοντική δράση μου, από το να βοηθάω τον συνάνθρωπο και να συμμετέχω σε αυτήν την παγκόσμια εκκλησία είναι κάτι που δεν μπορώ να το συγκρίνω με οτιδήποτε άλλο στον κόσμο".

Εκτός από τους παράγοντες της ομάδας που φημολογούταν πως θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, ακόμα κι οι -πρώην πια- συμπαίκτες του στους Πέισερς, Μάιλς Τέρνερ και Ταντέους Γιανγκ, φαίνεται πως δεν είχαν ιδέα γι' αυτήν την κίνηση του Κόλισον. Ο Γιανγκ δήλωσε στο HoopsHype: "Μιλάγαμε συχνά τον τελευταίο καιρό για το φετινό free agency. Δδεν μου είχε πει ποτέ ότι σκεφτόταν να σταματήσει το μπάσκετ". Ο Γιάνγκ πρόσθεσε: "Πηγαίναμε συχνά σε συναντήσεις των Μαρτύρων μαζί, αλλά ποτέ δεν μου είπε τίποτα, με αιφνιδίασε. Χαίρομαι, όμως, για την επιλογή του".

O Κόλισον έπαιξε συνολικά 10 σεζόν στο NBA, με μέσο όρο περίπου 30 λεπτών ανά παιχνίδι, 12,5 πόντους, 5 ασίστ και 39.5% στα τρίποντα. Μπορούσε να παίξει αρκετό, καλό μπάσκετ ακόμα.

ΠΗΓΗ: 

DEADSPIN

News 24/7

24MEDIA NETWORK