Ο Νοβίτσκι οδηγεί τα "πάντσερ" στους "8"

Ο Νοβίτσκι οδηγεί τα "πάντσερ" στους "8"
Οτιδήποτε και αν ειπωθεί για τον Ντιρκ Νοβίτσκι είναι πολύ, μα πολύ λίγο. Ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς παίζοντας μόνος του την Τουρκία πήρε από το χέρι την εθνική της Γερμανίας και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, καθώς με ένα ακόμη προσωπικό ρεσιτάλ στην επίθεση ισοπέδωσε κάθε αμυντικό σύστημα της Τουρκίας. Τα "πάντσερ" επικράτησαν στο μπαράζ-πρόκρισης των γειτόνων μας με 66-57, ωστόσο ο Ντιρκ Μπάουερμαν και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να του... ανάψουν μια λαμπάδα,αφού ο Νοβίτσκι σαν πληρωμένος δολοφόνος σκότωσε τα όνειρα των παικτών του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς για διάκριση στη διοργάνωση.

Τι και αν η Τουρκία, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στις αρχές του δευτέρου καθοδηγούμενη από έναν εξαιρετικό Περκέρ μέσα στη ρακέτα και έναν εξόχως επικίνδυνο Ερντογάν στην περιφέρεια προηγήθηκε ακόμα και με εννέα πόντους (22-31, 29-38); Τι και αν ο Νοβίτσκι φορτώθηκε νωρίς με τρία φάουλ σπαταλώντας τιςδυνάμεις τουκαι στην άμυνα για να καλύπτει κενά;

Στα δύο τελευταία δεκάλεπτα φόρεσε το κουστούμι του ΝΒΑer και σημειώνοντας τους 21 από τους συνολικά 33 πόντους του ανάγκασε τους Τούρκους να υποκλιθούν στην ανωτερότητά του. Και δεν είναι μόνο οι πόντοι, καθώς ανάλογη αξία έχουν και τα 10 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε δουλεύοντας και για τους σέντερ. Συμπαραστάτης του Νοβίτσκι ο Ρόλερ, ο οποίος ναι μεν πέτυχε μόλις εννέα πόντους (τρία τρίποντα), όμως κράτησε τη Γερμανία στο παιχνίδι όταν ο άσος των Μάβερικς ξεκουραζόταν στον πάγκο.

Το συγκρότημα του Τάνιεβιτς, από την άλλη, αυτοκτόνησε εξ αιτίας των πολλών άστοχων σουτ από την περιφέρεια. Μόνο ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τη φήμη του, αφού τόσο ο Τούρκογλου (0/5 τρ.), όσο οι Τουντσερί και Αρσλάν έμειναν στα ρηχά. Καμία βοήθεια από τον NBAer Μεμέτ Οκούρ (2π, 1/7 δ.), ούτε λεπτό δεν αγωνίστηκε ο ΙμπραήμΚουτλουάι.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 27-34, 48-46, 66-57


Γερμανία: Ντεμιρέλ 7 (1), Πέσιτς 4, Ρόλερ 9 (3), Νικακμπάτζε 2, Αριγκμπάμπου 1, Φέμερλινγκ 4, Νοβίτσκι 33 (3), Μάρας 6

Τουρκία: Κούρτογλου 11, Τουρκσαν 5 (1), Αρσλάν 2, Ερντογάν 11 (3), Οκούρ 2, Πεκέρ 16, Τύρκογλου 10


News 24/7

24MEDIA NETWORK