Ο Ντένις Ρόντμαν εμπιστεύτηκε τον πιο λάθος άνθρωπο

Στη χειρότερη -ψυχολογική- του φάση, ο Ντένις Ρόντμαν είχε ανάγκη από έναν φίλο. Η Πέγκι Αν Φούλφορντ εμφανίστηκε ως μάννα εξ ουρανού. Της εμπιστεύτηκε και τα χρήματα του. Και τον πρόδωσε.

O Nτένις Ρόντμαν θα μπορούσε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, με τα χρήματα που 'έβγαλε' το ΝΒΑ, αν δεν είχε εμπιστευτεί τον πιο λάθος άνθρωπο.
O Nτένις Ρόντμαν θα μπορούσε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, με τα χρήματα που 'έβγαλε' το ΝΒΑ, αν δεν είχε εμπιστευτεί τον πιο λάθος άνθρωπο. AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Ντένις Ρόντμαν αμείφθηκε, κατά τη διάρκεια της 14ετους καριέρας του στο ΝΒΑ, με 27 εκατομμύρια δολάρια, σε μισθούς. Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth τη σήμερον ημέρα, έχει κάπου στα 500.000 δολάρια, ενώ έχει δηλώσει 'άφραγκος'. Ο λόγος που έχασε τα χρήματα του αφορά μια γυναίκα. Αλλά δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι.

Η Πέγκι Αν Φούλφορντ δήλωνε 'οικονομική σύμβουλος'. Εμφάνιζε και πτυχία από το Harvard, μαζί με διασυνδέσεις στη Wall Street. Ήταν όλα ψέματα. Η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου της σειράς 'American Greed' του CNBC που προβλήθηκε στις 2/3 ήταν και αυτή που ευθύνεται για την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων του Ντένις Ρόντμαν. Αλλά ας τα δούμε όλα, ένα ένα.

Το Oxygen ξεκίνησε τη γνωριμία του κοινού του με τη Φούλφορντ, αναφέροντας πώς είχε επιλέξει να συστήσει τον εαυτό της  -το πάλαι ποτέ-, όταν της είχε γίνει πρόταση για ένα reality show. Είχε πει 'ελέγχο ένα μεγάλο μέρος των ζωών των επαγγελματιών αθλητών. Όταν ελέγχεις τα οικονομικά κάποιου, ουσιαστικά ελέγχεις τη ζωή τους'. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και έως το 2016 είχε καταφέρει να πείθει πως είναι ο άνθρωπος όποιου έχει λεφτά και θέλει να τα επενδύσει. Κυκλοφορούσε με διαμάντια, επώνυμα brands και αποκαλούσε ως baby τους πιο ισχυρούς άνδρες. Επίσης, δεν είχε πρόβλημα να δίνει δωρεάν συμβουλές σε αθλητές. Στην αρχή. Γιατί μετά το 'παιχνίδι' άλλαζε.

Η γνωστή και ως 'King', 'Barard' και 'Simpson' γεννήθηκε πριν 62 χρόνια στη Νέα Ορλεάνη και φοίτησε στο Spellman College. Έως το 1999, όταν πήγε στους New Orleans Saints ο Ρίκι Ουίλιαμς είχε φτιάξει ένα πορτφόλιο με ουκ ολίγους superstars, για πελάτες της. Ζούσε στα καλύτερα και πήγαινε στα καλύτερα. Τον Ουίλιαμς τον γνώρισε μέσω ενός διακοσμητή εσωτερικών χώρων, που ανέλαβε να φτιάξει το σπίτι του για ένα επεισόδιο του 'Cribs' που προβαλλόταν στο MTV. Η Φούλφορντ ήταν φίλη του σχεδιαστή και πήγε μαζί του. Αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη του footballer. Έγιναν φίλοι και όπως ομολόγησε ο Ουίλιαμς, κάποια στιγμή την αισθάνθηκε μέρος της οικογένειας του. Η εν λόγω μέχρι που ανέλαβε και το baby shower της τότε συζύγου του Ουίλιαμς. Ήταν και εκείνη που πήγε τη μητέρα με το παιδί στο σπίτι, μετά τη γέννα.

Κάπου εκεί πρότεινε στον Ουίλιαμς να τον βοηθήσει με τα οικονομικά του. Του είχε εξηγήσει πως θα ήταν χρήσιμο να της δίνει το μηνιάτικο του και εκείνη να του επιστρέφει ένα μικρό μέρος, καταθέτοντας τα υπόλοιπα σε λογαριασμό. Του είπε και ότι εκείνη θα πλήρωνε φόρους, λογαριασμούς και επενδύσεις. Και όλα αυτά θα τα έκανε στο όνομα της φιλίας τους -χωρίς χρέωση.

Το 2002 ο Ουίλιαμς έγινε ανταλλαγή στους Miami Dolphins. Η Φούλφορντ αγόρασε ένα σπίτι για να ζήσει με το νέο της σύζυγο. Τα ζευγάρια ήταν όλη μέρα μαζί, με την Φούλφορντ να βοηθά τον Ουίλιαμς και στο θέμα που 'χε με τον πολύ τον κόσμο (αγχωνόταν και απέφευγε τις εξόδους -με την κολλητή του να τον βοηθά να γνωρίσει νέους ανθρώπους ελεγχόμενα και να περνά καλά). Είχε ήδη δημιουργήσει την εταιρία της (King Management) και εμπλούτιζε το πελατολόγιο από τις γνωριμίες του κολλητού.

Τότε προέκυψε η πρόταση για το reality show “Τhe Peggy Show”, καθώς ήταν πια πολύ γνωστή μεταξύ των celebrities, με τους πελάτες της να 'χουν φτάσει τους 31. Στις υποχρεώσεις της ήταν πια και η επίπλωση των σπιτιών τους, η αγορά των δαχτυλιδιών αρραβώνων και η παρέα στις συζύγους τους πολλώ δε, όταν ήταν έγκυες. Οι πελάτες -που όπως διάβασες ήταν και φίλοι- τη φώναζαν 'μαμά. Σιγά σιγά το σπίτι που έμενε έγινε έπαυλη, το ένα αυτοκίνητο συλλογή, όπως και οι πανάκριβες τσάντες και τα κοσμήματα που φορούσε.

Η επίδειξη πλούτου που έκανε ήταν τελικά, αυτό που την 'έκαψε', γιατί πολλοί απόρησαν πώς κερδίζει χρήματα, από τη στιγμή που έδινε δωρεάν τις συμβουλές και τις υπηρεσίες στους 'φίλους'. Όπως είπε μια δικηγόρος 'δεν θες ο οικονομικός σου σύμβουλος να 'χει μεγαλύτερο σπίτι από εσένα'.

Ο μεγαλύτερος πελάτης της Φούλφορντ ήταν ο Ντένις Ρόντμαν. Έγιναν φίλοι, αφότου ο Warm μετακόμισε στο Μαϊάμι. Ήταν μια περίοδος που 'χε πολλά προσωπικά θέματα και πρόβλημα με το αλκοόλ. Η Φούλφορντ έγινε ο ώμος που χρειαζόταν, για να ακουμπήσει ο superstar. Ώσπου μια μέρα, ο προσωπικός γραμματέας του Ρόντμαν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα μέσω του οποίου ενημερώθηκε πως ο παίκτης δεν είχε ρεύμα στο σπίτι. Και δεν είχε ρεύμα γιατί δεν είχε πληρώσει τον λογαριασμό.

Όταν ρώτησαν σχετικά την Φούλφορντ, επανέλαβε πως ο Ρόντμαν ξόδευε αλόγιστα και ότι για το δικό του το καλό δεν θα του έδινε πρόσβαση στο λογαριασμό, όπου είχε βάλει τα χρήματα του.

Ψάχνοντας, ο AJ Μπράιτ ανακάλυψε πως ο Ρόντμαν δεν είχε πληρώσει για καιρό την ασφάλεια ζωής που 'χε κάνει για 5.000.000 δολάρια. Ήταν προ της ακύρωσης του συμβολαίου. Ακολούθησε η ειδοποίηση από το δικαστήριο του Όρεγκον, να παραστεί για να εξηγήσει γιατί χρωστούσε τέσσερις μήνες διατροφής στην πρώην του σύζυγο, ενώ τα στοιχεία έδειχναν πως είχε ξοδέψει μια περιουσία στη Victoria's Secret. Απάντησε 'δεν έχω πάει ποτέ σε αυτό το μαγαζί'.

Είμαστε στο φθινόπωρο του 2012.

Τότε ήταν και που ο Ουίλιαμς ενημερώθηκε πως υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά του. Έλαβε μια επιστολή από την εφορία, σύμφωνα με την οποία χρωστούσε 377.000 δολάρια, ως πρόστιμο για ψευδείς καταθέσεις στοιχείων που δικαιολογούσαν μειώσεις που γίνονταν στις εισφορές, ώστε να παίρνουν επιστροφές. Μόνο που δεν είχε πάρει ποτέ σεντ από επιστροφή. Τηλεφώνησε στην τράπεζα, στην οποία του 'χε πει πως κρατά τα χρήματα του η Φούλφορντ. Έμαθε πως δεν είχε καν λογαριασμό. Συνολικά, η 'φίλη' του του 'χε κλέψει 6.000.000 δολάρια.

Προσπάθησε να τη βρει, να τη ρωτήσει τι έχει γίνει. Δεν του απαντούσε στις κλήσεις. Κατέθεσε μήνυση και μετά ενεπλάκη το FBI. Ανακάλυψε πως η υπόθεση ήταν ακόμα πιο περίπλοκη, από ό,τι πίστευε.

Όπως έγραψε το Sports Illustrated για αρχή, η κολλητή δεν είχε πτυχίο από το Χάρβαρντ. Όπως και ότι 'περνούσε' διαρκώς χρήματα των πελατών της σε λογαριασμούς της. Είχε χρησιμοποιήσει την πρακτική και στον Λεξ Χίλαρντ (NFL), αλλά είχε κάνει ένα λάθος που επέτρεψε στις αρχές να την 'τσακώσουν'. Είχε 'περάσει' 200.000 δολάρια από το λογαριασμό του Χίλαρντ σε εταιρία που 'χε έδρα στο Τέξας, για ένα σπίτι στο Χιούστον που ήταν στο όνομα της.

Το FBI προσπάθησε να ενημερώσει αμέσως και όλα τα άλλα θύματα. Στην περίπτωση του Ρόντμαν, χρειάστηκε λίγο χρόνο παραπάνω καθώς αρνείτο να πιστέψει πως η φίλη του τον είχε προδώσει. Για ώρα την υπερασπιζόταν. Η Φούλφορντ ήταν μεταξύ των καλεσμένων του, όταν μπήκε στο Hall of Fame, τον Αύγουστο του 2011. Την ευχαρίστησε για τη φιλία της και από το βήμα. Ώσπου πια ήταν ξεκάθαρο ότι τον έκλεψε.

Στις 13/12 του 2016 απαγγέλθηκαν ουκ ολίγες κατηγορίες στην Φούλφορντ, σε δικαστήριο του Χιούστον. Συνελήφθη στη Νέα Ορλεάνη, ενώ ήταν προ της ολοκλήρωσης υπεξαίρεσης χρημάτων από ένα γιατρό -τον είχε πείσει να επενδύσει σε κτηματομεσιτικά 197.000 δολάρια και είχε πάρει και την επιταγή. Δεν είχε προλάβει να την εξαργυρώσει. Η Φούλφορντ προσπάθησε να κάνει συμβιβασμό. Δήλωσε ένοχη σε μια κατηγορία (της διακρατικής μεταφοράς κλεμμένης περιουσίας). Αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Και συνέχισε το έργο της. Μόνο που το πρόσωπο της υπήρχε πια, στο Google, όπου την αναζήτησε το υποψήφιο θύμα και όταν διάβασε τα περί της σύλληψης της ήξερε με τι έχει να κάνει και επικοινώνησε με τις αρχές.

Το δικαστήριο αποφάσισε για την ενοχή της και τη δεκαετή φυλάκιση, όπως και για την αποζημίωση των θυμάτων της, όπου υπήρχαν οι Ρασάντ ΜακΚαντς (της εμπιστεύτηκε τα χρήματα που πήρε ως ρούκι των Γουλβς -1.54 εκατομμύρια), Τράβις Μπεστ, Ζερμέιν Ο Νιλ, Σον Μάριον, αλλά και ο ηθοποιός Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Στη δίκη ο πατέρας της κατέθεσε πως η νεαρότερη αδελφή της Πέγκι είχε πεθάνει από λευχαιμία, όταν ήταν μωρό. Ο αδελφός τους δολοφονήθηκε το 1995, έξω από το μαγαζί του και η μητέρα της πέθανε από τις αναθυμιάσεις, όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους. Επίσης, ο πρώτος της σύζυγος ήταν μεταξύ των 31 θυμάτων αεροπορικού δυστυχήματος. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, καθώς έμεινε έγκυος. Γενικά, απέκτησε τέσσερα παιδιά, με τρεις διαφορετικούς άνδρες. Ειδικά, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη 'για όσους πλήγωσα με τις πράξεις μου, τους ανθρώπους που πραγματικά αγάπησα'. Aπό τη φυλακή είπε πως θέλει να γίνει δασκάλα, όταν αποφυλακιστεί 'ή να ανοίξω ένα ανθοπωλείο'. Θα είναι 70. “Νιώθω πως τα έκανα όλα λάθος. Αλλά δεν είχα κακό σκοπό. Δεν έκανα κάτι επίτηδες. Έχασα τον έλεγχο, το ένα ψέμα έφερε το άλλο και έγινε ό,τι έγινε”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK